Подписка

селянка

/ #170 Re:

2012-02-25 12:47

#165: гражданка -Предлагам на ПМГ да направи прием още от първи клас, целодневна форма на обучение, така при тях ще отидат и останат най-добрите и талантливи деца. Ще ги подготвят отлично за влизане във ВУЗ и чужбина. Защото е лесно да вземеш подготвени ученици от 5,6 клас на ОУ, СОУ. Синът ми завърши МГ, дъщерята СОУ и двамата се реализираха еднакво добре. Трудностите са навсякъде, случайно попаднали "надарени" има и в ПМГ.

 

Ако се пререгистрират в средни училища, точно това ще се случи. В големите градове МГ няма да го направят, но в Монтана, Пазарджик, Благоевград...Кой знае?

Що се отнася до това, че е лесно да вземеш подготвени ученици от ОУ, СОУ това не важи ли и за приема след 7 клас? Или да забраним и него? И какво означава " да вземеш от..."? Та тези деца не са собственост на ОУ и СОУ и никой не ги взема на сила! Те кандидатстват и биват приети.

Иначе е вярно, че винаги има случайно и не съвсем случайно попаднали " надарени" в МГ и ПМГ.

Аз пък познавам  преподаватели от ОУ, които дават частни уроци и то на собствените си ученици. Тук не става дума за училищата и учителите, а за децата.