Подписка

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка


Гост

#151 Re: Re:

2012-02-24 23:44

#135: - Re:  

 

Въпроси на които до момента не виждам някой тук да е успял да отговори:

- Защо търябва МГ-тата да се преорганизират - дайте поне един смислен и конкретен аргумент с какво ще подобри това обучението в тях? (Не ми излизайте с приказките за единни европейски стандарти - искам да знам какво и как точно ще се подобри!)

- Защо едно спортно училище ще има право да приема деца от 5-ти клас, а една математическа гимназия вече няма да може?

 - Ако има нещо успешно и уникално, което не отговаря на стандара то ли не е наред или стандарта?

Разбира се, че пререгистрацията като СОУ не е алтернатива по много по сериозни причини от загубата на имидж - четох статия, в която директорката на СМГ обясняваше подробно защо това е технически невъзможно. И на мен ми е странно, че се акцентира именно на това, но  предполагам, че от загуба на "марката" се оплакват предимно родители и ученици,които ще кандидатстват в чужбина, а от организационната страна на въпроса - учителите и директорите. (т.к. и при двата варианта, които имат МГ-тата се очаква загуба на паралелки и промени в личния състав, неясноти ще бъде ли регламентиран премама с конкурс или ще трябва да записват всеки който поиска).

Хората, които не усещат, какъв е проблемът с "марката", явно не са възпитаници на училище, чието име е марка - добрите чужди университети знаят как се КАЗВАТ добрите училища в България и знаят че в тях се влиза ТРУДНО. В моя бранш името на някои гимназии в биографията гарантира незабавен достъп до интервю,  и ако привлечеш такъв човек в повечето случаи той оправдава очакванията ти...

Но стига приказки - случаят с тези паралелки ще покаже недвусмислено дали твърденията, че качественото образование и създаването на добри специалисти е приоритет са истина или са просто популистки слоган :)


Гост

#152 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-25 08:44

Аз не можа да си представя що за човек си, щом искаш задади твоето да провалиш и другите деца. Никой не те кара на сила в "..." МГ.

А за пращането вън от дома, това е личен избор, но колко провалени брака има точно по тази причина? Дайте да забраним съществуването на тъщи и свекърви за здраво българско семейство!


Гост

#153

2012-02-25 09:36

Охо ,добре дошли на началните учители от Монтана!Точно тези,които ви казах,че ще идват на вашите врати и ще ви търсят,чрез познатите си,за да искат да си запишете детето при тях.Как не ви е срам,дребни,малки човечета?Как спите?

Гост

#154 Re:

2012-02-25 09:48

#153: -  

 Виждам, че много хора са разписали тази петиция под СИЛЕН НАТИСК, тук са цели у-ща в Монтана и още няколко града, РИО Търговище...Като човек, разбирам, че от една страна, Вие нямате избор, имате семейства, разходи, е пък и какво ви пука за чуждите деца? И аз щях да подпиша,  но веднага щях да "възвърна" достойнството си, като посетя един друг протест...Топката е в ръцете на Свободните хора!


Гост

#155 Re: Re: Re: Re:

2012-02-25 10:02

#148: - Re: Re: Re:

Ако има къде да живеят, нали?

А вие в София само едно добро училище ли имате? Голям смях!!! Във всеки голям град има поне по три ОУ, СОУ, където нивото е доста високо – показват го и резултатите на децата, а в София само едно – яко сте я закъсали тогава.

 


Гост

#156 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-25 10:17

#155: - Re: Re: Re: Re:  

 Тогава какъв е смисълът на тази подписка:

Подписка против обучението от V до VІІ клас в МГ

Ние си имаме нашето училище, харесваме си го и си го искаме, Вие си имате вашите, харесвате си ги и си ги имате!

За какво протестирате, ние не Ви пречим???


Гост

#157

2012-02-25 10:18

АЗ БИХ ВИ ПРЕДЛОЖИЛА,НА ВАС И НА ВАШИТЕ РЪКОВОДСТА,ДА ПОМИСЛИТЕ ВЪРХУ СЛЕДНОТО:
АКО ПМГ И МГ СЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ В ОУ И СОУ,КОЛКО ОТ ВАС ЩЕ ОСТАНАТ НА РАБОТА,КАКЪВ БРОЙ УЧЕНИЦИ ЩЕ ПРИБЕРЕТЕ ВИЕ В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ.ЗА МОНТАНА СЪМ УБЕДEНА,ЧЕ НАЙ-МАЛКО 4 УЧИЛИЩА ЩЕ ЗАТВОРЯТ ВРАТИТЕ СИ ЗАВИНАГИ.ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ,КОИТО ИЗСИПВАТ ТУК,ИМЕНАТА СИ.
ОРГАНИЗАТОРКАТА НА ПОДПИСКАТА Е ДИРЕКТОР НА ЕДНО СЕЛСКО УЧИЛИЩЕ,КОЕТО НЯМА ДА ПОСТРАДА,ЗАЩОТО ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ РОМСКИ ДЕЦА,НО ВИЕ ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕТЕ ВКЪЩИ ПО-БЪРЗО,ОТКОЛКОТО МИСЛИТЕ.
МИНИСТЕРСТВОТО РАБОТИ ВЪРХУ ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО МНОГО УПОРИТО,ОЛЕСНЯВАТ ПРОЦЕДУРАТА И ПОДГОТВЯТ,КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО БАЗА ЗА ТОВА.
ХАЙДЕ ДА ВИДИМ СЕГА-КОЙ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ-ЩЕ ПРИБЕРАТ ВСИЧКИ ДЕЦА БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ ПОТЯТ!


Гост

#158 Да закрием всички добри училища! Не на елитарността!

2012-02-25 10:20

За да е честно (всички да имат равен достъп), следващата стъпка е да се забрани разширеното изучаване на математика и езици в гимназиите; и техникумите трябва да се забранят. Така от училищата ще излизат еднакво тъпи и ограничени хора. Няма място за елитарност в държавното образование, както каза СИ. Който иска добро образование да ходи в частно училище - пак Сергей Игнатов го каза. Вие в Монтана сещате ли се какво защитавате подкрепяйки тази подписка?
О, пропуснах училищата към университетите - НПМГ и ТУЕС - предлагам и те да се закрият, а учениците им да се върнат по родните си места да учат в соу-тата, докато не ги приемат в СУ или ТУ!!! Ми, какви са тия работи - "не можеш да учиш в университет от еди кой си клас" - отново мнение на СИ.


Гост

#159

2012-02-25 10:24

Подписката ви май скоро ще има повече мнения против съдържанието си, отколкото подписи ;)

Гост

#160

2012-02-25 10:35

И ПРОПУСНАХ ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ЗАЩИТАВАЙКИ И ВАШИТЕ ПРАВА,СЕГА ВЕЧЕ-НЕ ЗНАМ ЗАЩО,СМЕ СИГНАЛИЗИРАЛИ И СИНДИКАТИТЕ ВИ-КАКВО СЕ ГОТВИ.НО ТЕ МЪЛЧАТ!НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ САМИ!ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО,ВЪРХУ,КОЕТО ТАКА УПОРИТО СЕ ПОДПИСВАТЕ-ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ХЛЯБА!ОБАЧЕ-МАЙ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!!!
АКО СЕГА ВИ БОЛИ ЗА ЕДНА ПАРАЛЕЛКА,В МОНТАНА-СПЕЦИАЛНО,КАК ЛИ ЩЕ Е ПРИ 5,ЗАЩОТО 5 ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ОТ ВОЛЕ.


Гост

#161 Re: Re: Re:

2012-02-25 10:42

#151: - Re: Re:  

 Защото сега са "организирани" против  действащия закон.


Гост

#162

2012-02-25 11:06

Господа "учители" от дълбоката провинция, ако си направите труда да прочетете имената на подписалите другата подписка, ще видите ,че между тях има изключителни личности, но се съмнявам ,че вие ще ги разпознаете.Когато вашите имена и постижения започнат да говорят нещо на по-образованата част от българския народ, може би и мнението ви ще бъде взето под внимание.

Гост

#163 Re:

2012-02-25 11:21

#159: -

Така е, защото вместо да се грижите за домакинствата си и да изпълнявате служебните си задължения, все по форумите драскате.


Гост

#164

2012-02-25 12:12

Не е правилно едни училища да са с привилегии от към изпълнението на приема си а други не.
гражданка

#165

2012-02-25 12:35

Предлагам на ПМГ да направи прием още от първи клас, целодневна форма на обучение, така при тях ще отидат и останат най-добрите и талантливи деца. Ще ги подготвят отлично за влизане във ВУЗ и чужбина. Защото е лесно да вземеш подготвени ученици от 5,6 клас на ОУ, СОУ. Синът ми завърши МГ, дъщерята СОУ и двамата се реализираха еднакво добре. Трудностите са навсякъде, случайно попаднали "надарени" има и в ПМГ.
гражданка

#166 Re:

2012-02-25 12:37

#153: -

Станете начални учители и чукайте на вратите и Вие, проблеми няма, където ви отворят добре, където не отивате на следващата врата.

гражданка

#167

2012-02-25 12:39

Учителите в ПМГ не са ли учили в други училища? Къде ли са завършили? Особено тези учители около 50-55 годишни.Хайде, стига вече!

Гост

#168 Re: Re:

2012-02-25 12:44

#166: гражданка - Re:

Искам да ви кажа,че аз-съм чукала на вратата на нашата класна,не тя на моята-нейният подпис НИКОГА няма да намерите под такава срамота!Нейният подпис,най-вероятно ще се види на една друга петиция.И най-вероятно затова съм чукала на вратата и-една година преди детето ми да стане 1 клас.Направете си изводите...

гражданка

#169

2012-02-25 12:44

Колегите от математическите гимназии доброназорно подготвят и вкъщи ученици. Примерите са стотици, така, че да не се тупаме в гърдите кой е по-велик. Това се знае от широката общественост, за какво е това безумие да се обиждаме по форуми. Естествени ход на природата майка си знае работата, който иска учи и успява, който също успява. Не забравайте, че тук е България.
селянка

#170 Re:

2012-02-25 12:47

#165: гражданка -Предлагам на ПМГ да направи прием още от първи клас, целодневна форма на обучение, така при тях ще отидат и останат най-добрите и талантливи деца. Ще ги подготвят отлично за влизане във ВУЗ и чужбина. Защото е лесно да вземеш подготвени ученици от 5,6 клас на ОУ, СОУ. Синът ми завърши МГ, дъщерята СОУ и двамата се реализираха еднакво добре. Трудностите са навсякъде, случайно попаднали "надарени" има и в ПМГ.

 

Ако се пререгистрират в средни училища, точно това ще се случи. В големите градове МГ няма да го направят, но в Монтана, Пазарджик, Благоевград...Кой знае?

Що се отнася до това, че е лесно да вземеш подготвени ученици от ОУ, СОУ това не важи ли и за приема след 7 клас? Или да забраним и него? И какво означава " да вземеш от..."? Та тези деца не са собственост на ОУ и СОУ и никой не ги взема на сила! Те кандидатстват и биват приети.

Иначе е вярно, че винаги има случайно и не съвсем случайно попаднали " надарени" в МГ и ПМГ.

Аз пък познавам  преподаватели от ОУ, които дават частни уроци и то на собствените си ученици. Тук не става дума за училищата и учителите, а за децата.

 

гражданка

#171 Тема

2012-02-25 13:09

За всеки има място под слънцето, Министерството прави реформи, а ние се чудим как да се злепоставяме едини на други. Едва ли ще ни дадат бонусите, който получиха държавните служители в Министерства и ведомства.

Гост

#172 Re: Re:

2012-02-25 13:50

#170: селянка - Re:

"Ако се пререгистрират в средни училища, точно това ще се случи. В големите градове МГ няма да го направят, но в Монтана, Пазарджик, Благоевград...Кой знае?"

Защо да не се пререгистрират и в големите градове, като това ще им донесе реални пари? В крайна сметка пък ако искат да го правят. Възможност има, а решението ще е тяхно.

Дамянова

#173 Re: Re: Re:

2012-02-25 14:54

Разделяй и владей!- стар принцип

Съкращенията  ще започнат от Вас дами и господа  никому незнайни ......  Пратете и Вие децата си за по 3000евро на година (според египтолога Игнатов) в частно училище .....От новия закон прозира КОРУПЦИЯ, облечена във власт....От девет дерета вода ще се докара ....

България е мащеха за своите чеда!


Гост

#174

2012-02-25 15:25

Достатъчно квалифицирани учители по математика има и в останалите училища,не само в т.нар."елитни "МГ,които отдавна са загубили този статут !!!Всички знаят защо!!А децата в тези паралелки страдат от болните амбиции на още по-болните им родители.....!
Гост

#175

2012-02-25 15:39

#45: - Re: Re: Re:

На всички, които говорят за"наплив" към МГ след четвърти клас, ще кажа че това е поредната мода и амбиция сред родителите. Не е нормално деца в четвърти клас да посещават частни уроци, за да се подготвят за такова кандидатстване.

А доколко на деца от МГ и ПМГ не е разрешено да посещават платени школи, направете справка с ПМГ - Благоевград. "Великият математик" г-жа Катюша Кирилова години наред принуждава учениците си да посещават платената и школа, ако искат да имат шестици. Децата на няколко мои приятели "минаха" през нейната школа по този начин и не се намери длъжностно лице, което да я спре. Най-лошото е, че родителите се страхуват да се опълчат, а ръководството си мълчи.