Декларация към НС за обсъждане на проектозакона за образованието


Гост

/ #25

2012-02-21 10:03

Айде стига вече говорилни. Да вземат да го приемат тоя закон. Обсъждане на какво по-точно? Имаме стратегия, приета през 2006 (2006-2015), имаме обявена април 2010 тази кампания, тия си изтъркаха подметките да ходят по кръгли маси и дискусии. Всичките ни документи иса съобразени с препоръките на ЕС. То ако само приказваме...

http://diploma.bg/?p=view&aid=3632От МОМН обявиха начало на кампанията "Българското училище през 21-ви век"

Diploma.bg | 21.04.10ПринтирайИзпрати на приятелСподели

Министърът на образованието, младежта и науката (МОМН) Сергей Игнатов даде днес начало на кампанията "Българското училище през 21-ви век" с представянето на проекта за закон за училищното образование. Това съобщи пресцентърът на МОМН.

Нуждаем се от активен обществен живот и затова търсим обратна връзка от всички заинтересовани - ученици, родители, учители, е подчертал министър Игнатов. Той е поканил всички, които имат интерес по темата, да изпращат своите мнения и предложения на имейл: uchilishte@mon.bg и в групата във "Фейсбук" - "Българското училище през 21 век".

Законопроектът за училищното образование предвижда началния етап на образование да се завършва в четвърти клас, като от първи до трети клас да няма оценки. Основно образование ще се получава след седми, а не след осми клас, а гимназиалният етап ще е от две части - до десети клас и от 11-ти до 12-ти клас.