В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.

Гост

/ #13

2025-04-08 12:53

Здравейте,

Не разбирам какво се случва с тази петиция.

Аз напълно подкрепям изучването на предмет Православно Християнство в България, която е страна на православни християни. Но не подкрепям изучаването на предмет, в който децата ни в първи клас ще изучават други религии. Някой иска да ме убеди, че "религии няма да се преподават" чрез този предмет.

На тези хора аз бих казала, че и джендър идеологията нямаше да се популяризира в българското училище.

Бих подкрепила предмет "Добродетели", намирам го за много важно. Но ИЛИ без никакви други религии, включени в този предмет, ИЛИ САМО официалната религия на българите. В съобщението на министерството ясно се казва - децата ще се запознаят с различните религии, за да могат да изберат към коя да се насочат. На тази крехка възраст!? Когато пораснат, българските деца да се запознават с всички съществуващи религии от любознателна гледна точка ако желаят, но първо да знаят кой Е техният Бог и според чии завети следва да живеят.

Затова не само, че не подкрепям идеята Ви за прехвърляне на моята подкрепа към този предмет, но съм изненадана, че е предложено такова прехвърляне.

Благодаря,

Надежда

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 1000 човека.

Научете повече...