Митрополит Николай - пред църковен съд

П.В. добре обобщава

/ #838 ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ = Re: Re: ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-08-01 13:34

КЪМ  #837: П.В. - Re: ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"  = ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ

 Отдавна витае подозрението, че са ОТ ЕДИН  ДОЛ  ДРЕНКИ  всичките "монаси" из високите равнища в БП, само че другите са по-хитроумни и по-лицемерни *), докато пловдивското ПЕРКО е по-некадърен актьор и му пада маската и му лъсват рогцата под митрата.

Че "гарван гарвану ..." добре обобщи П.В.

КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ, както се мярна във връзка със САН КИРИКО, заграбен от архитектите, САБ.

Откъдето лесно се замисляме  -но не искаме ТУК ДА СЕ ОТПЛЕСВАМЕ-  защо БП реши да се отцепи от Вселенското (ВИЗАНТИЙСКОТО) Православие (-майка-) и се прилепи към АЗИАТСКОТО, дъщерното, провинциалното, селяндурското, което беше редно да ни следва както в азбуката и т.н. = ЗАЩОТО ДА КОЛИШ-БЕСИШ КАТО СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕОДАЛ НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ ДОПУСКА В 2016.

АВТОГОЛ.

Андрешко трева не пасе  'щото, ваше ниЗко преосвещенство, след като се е върнал от гурбетите

-------------------

*) Циркулираше видео-клип с Търновския, който изнудва ТВ-екип за 40 хиляди, ако искат интервю (будалите); а и друг видео-клип с Борис Бачковския игумен  -почти въдворен за Варненски владика след като здравенякът Кирил бе отстранен-  който й подсказва: " ... с езичето, ма, ох, давай...". Само дето варненци се оказаха по-окумуш от пловдивчаните.

Милиончета ТВЪРДА от продажбата на Св. Иван Рилски във Вашингтон (“Тази черква не е ваша. Тя е на Светия синод. Вие колко пари сте дали за нея? Съберете си пари и си постройте ваша черква!” - сведочи Владо Левчев в kultura.bg/bg/article/view/18310) вероятно са ловко осчетоводени да не личи дали не са почти в портмонето на Н.В.П. Американския ... но да ПРОТИВОПОСТАВИШ  СИНОДА  НА  ПАСТВОТО Е СЪЩО

АВТОГОЛ.