Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН


Гост

/ #123 Re: Re:

2016-02-14 07:43

#119: - Re:  

 Финансовият аспект на премахване на възнагражденията не може да се сравнява с ефекта, който този акт би имал за разчупване на корупционното ядро в управлението  на Академията. И този ефект според мен е много по-важен!

В тази връзка, съм напълно съгласен, че е изключително важно кой ще бъде избран в новото ОС. Това трябва да са подготвени хора, професионалисти, които със знанията и опита си като учени да отстояват независимостта и свободомислието си. Не трябва да са манипулируеми! И наистина трябва да знаят, че са под наблюдение. Всъщност, тази петиция показва точно това - ОС е наблюдавано от избирателите си, което заслужава адмирации.

Друг проблем, който е свързан с Вашия въпрос за обсъжданията в институтите, е пълното информационно затъмнение на академичния състав. Колкото по-малко информация даваш на един човек, толкова повече той губи желанието си да я получава. Става инертен и обезверен. Това, че академичната общност няма форум, в който да изразява мнението си по злободневните ни проблем, вече наистина е престъпление. И трябва да спешно да се промени.