Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Docenta

/ #34 peticiq

2016-02-07 07:29

Крайно време е високо интелектуалния труд, който в белите държави се цени да бъде оценен и у нас. Няма как да мотивираш някой със 500-600- 700 лева на месец, когато секретарките в централно на БАН и в МОН са с повече!!?!

Администрацията не е генератор на брутен вътрешен продукт, господа администратори и упрявляващи. Дайте шанс на българския интелект да реализира идеите си....Нека има по-справедлив начин за стимулиране на усилията както на институтите, така и на отделните учени. Докога професор в БАН ще е със заплата на главен асистент от ВУ? Кога държавата ще разработи единни национални критерии и ще приложи адекватно заплащане на хабилитираните лица във всички научни звена?

ДОКОГА БАН ще тегли бремето да изплаща добавки на академици и член кореспонденти, които нито ден не са работили в БАН? Докога ще се плаща и за избор на нови, които в последните години се избират направо с минимални наукометрични показатели.

НЕ девалоризирайте научните звания....и като пари и като процедура за избор господа управници!!!!...за да не се наложи да внасяме китайци....и да не останат само гастарбайтери (със стегнати куфари и билети за терминал 2) в милата ни родина.

Има над какво да се замислят законотворците ни нали?