ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“


Гост

/ #93

2015-10-20 21:30

Всеизвестно е, че, за да пристъпиш към консервация, реставрация и експониране на един паметник на културата не е нужно да бъдеш богат. Нужно е да бъдеш МНОГО БОГАТ!!! Преди всичко - много богат по душа, сърце и разум, с богата култура и висок интелект!
От друга страна и портфейлът ти трябва да е със сериозно съдържание - все пак изпълнението на ИСТИНСКИ КАЧЕСТВЕНИТЕ ЕКСПЕРТНИ НАМЕСИ върху паметник на културата възлизат на минимум 2500 евро на кв.м., без да е включена цената на проектирането!
А, да, трябва и да ти стиска - да вложиш цяла камара пари в стогодишна занемарена сграда, за да угодиш на някакви си експерти, пък били те и от световно равнище, за да се радват някакви си минувачи и от сутрин до вечер да я снимат някакви си туристи...
Е, към момента фактите говорят красноречиво: както и да се казва собственикът на Къщата с ягодите, той ИЗОБЩО НЕ Е БОГАТ!
Ако беше от истински богатите човеци, дори и без експертни съвети щеше да знае колко безценно е съкровището на "Сан Стефано" 6 - така, както е сътворено. Та кой разумен човек би претопил стогодишните сребърни бижута, които е наследил от баба си, само защото са патинирали и не блестят като нови!?!
И къщата на Фингов не е случила на ИСТИНСКИ БОГАТ собственик, и Захарната фабрика, и Първото занаятчийско училище в Княжево, и още много сгради с история, дух и индивидуалност... които биват унищожавани с безпощадата на ИД, но при садистично бавно агонизиране или под прикритието на спешни енергийни ефективности, противоземетръсни мерки или "случайни" пожари...
Тъй че, снимайте, снимайте, снимайте! Снимайте бързо, защото съвсем скоро само снимки ще останат...
Тъжно и срамно! Много тъжно и много срамно!!!




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...