Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП


Гост

/ #69

2015-01-16 14:39

А Вие откъде-накъде си позволявяте да правите подобни профили на специалистите, работащи с тези деца? Да не би да ги познавате всичките? Кога успяхте да наблюдавате тяхната работа и постигнатите резултати от нея? Дълбоко уважение към всички родители на деца с проблеми в развититието, но за първи път срещам коментар от тъкъв, което ме навежда на друго мнение! Мислех, че родители и специалисти са от едната страна на бариерата и се подкрепят взаимно в името на децата, а също така, че тези коментари идват от разни измислени НПО-та и внедрените там изпълнители, целящи да доразрушат всичко, градено с толкова усилия и време! Няма никакво разумно обяснение един родител да плюе върху усилията на хората, работещи и подкрепящи собственото му дете и единствени на този етап, отстоявайки правото му на равен достъп до качествено обучение....

И във връзка с изложеното по-горе -   Няма как да прогнозираме дали тези средства ще са повече, или по-малко, ако специалистите минат към Общините, защото не знаем какъв ще е моделът на управление, заплащането ви и пр. Това не ме касае, за разлка от вашата лична заинтересованост!

Ами ако сте наистина толкова заинтересована за по-доброто бъдеще на децата, то поне отделете малко време и се запознайте с това ,,светлото" бъдеще, което ни очаква с този ,,Нов" закон! И понеже Вие не знаете и сте в голямо междучасие, то Ние сме много наясно и в час! Какъв модел, какви специалисти очаквате? Общините поемат такава функция само при добра воля, ако пожелаят това или имат съответната финансова възможност, въпреки тяхното добро намерение и желание! И най-важно е, че никой не може да ги задължи да го направят по закон. Вие сигурно живеете в голяма и богата община-дай боже всеки му! Може би пък вашият кмет реши, та назначи проформа един, двама такива специалисти. В този ред на мисли естествено идва и болезнения въпрос, касаещ стотици родители и деца, а той е: Какво правят малките и отдалечени общини, едвам свързващи годишния бюджет? Та това е последната им грижа! Четете бре хора, питайте! Какво искат да сътворят тези ,,велики" законотворци, защото утре ще е прекалено късно вече!