Декларация против прибързаната антиреформа в пенсионния модел


Гост

/ #96

2014-12-19 16:41

А защо трябва да се вдига възрастта за пенсия до 65 год, както е по западен образец, когато средната продължителност на живот на българите е мн. по-ниска в сравнение с другите нации:( в един момент думата "пенсионер" ще изчезне от български език...А и кому са нужни пенсионерите;(((( нека умират след като вече не могат да работят:((

Предлагаме възрастта за пенсиониране на Българите да бъде РАЗЛИЧНА от тази на другите народи с оглед на ниската продължителност на живот в България. Жените 57 г. стаж 25 год, мъже 62г стаж 30г. Разбира се, след като се пенсионират, тези, които искат и са здрави ще работя до 63 ж и 65 м. На нас ни се струва, че това се прави, за да не могат хората да си увеличат малко дохода. Някой много не иска населението над 58-60 г да взима и пенсия и заплата, по-добре да взима само мижава заплатка..

Преди 89 год мама се пенсионира на 57 и продължи да работи до 63г, като допълнително си изкарваше и пари с плетене, тя много хубаво плетеше. Така че в този период тя беше най-богата в семейството с 3 източника на доход..Много хора правеха така и помагаха на деца и внуци;))) Сега стана обратното - внуци и деца трябва да помагат на възрастните, но тате винаги казваше, че крава от теле не суче и не приемаше децата му да му помагат... Да, някой иска да унищожи и унижи Българите и за съжаление това се прави и с подкрепа на правителствата от последните 25 год, Всичко добро на всички:)!