Декларация против прибързаната антиреформа в пенсионния модел

Противопоставяме се на намеренията за промени в пенсионната система в посока намаляване на спестяванията в лични пенсионни сметки. Това е поредна стъпка към ренационализация на средствата, спестявани от милиони граждани в течение на 14 години.

Решенията за подобни действия са взети прибързано преди дни на среща със синдикатите с неясни за обществеността аргументи. Подобни намерения няма в партийни предизборни програми, в коалиционно споразумение или в правителствена програма. Публично и професионално обсъждане не е имало.

Необмислените популистки промени ще бъдат вредни за бъдещите пенсии на хората, за финансовата стабилност на държавата и ще забавят икономическия растеж. Настояваме те незабавно да бъдат спрени и да започне широка дискусия за цялостна реформа в пенсионния модел съгласно най-добрите практики в развитите държави.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).