ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА за запазване на игрището в кв. Хиподрума


Гост

/ #3

2014-12-04 17:01

Живея в този квартал от както съм се родила и мога да кажа, че "Игрището" е символ и запазена марка на квартала, където отраснаха много поколения и в момента расте най-младото поколение.
Детето ми е набор 2011-та и мога съвсем отговорно да кажа, че това е мястото където децата ни се събират и играят по цял ден, както малки така и големи.
Нека не се допусне това кощунство и да си ни остане игрището, като естествено могат да му направят много подобрения с Европейските програми, а не да се чудят как да го направят часто игрище с платени услуги и децата да нямат къде да ритат фудбол. Това лято по-големите момчета след градушката го изчистиха страхотно и даже си разчертаха футболно игрище и всички бяхме много горди с нашите деца, които даже боядисаха пейките и поправиха футболните врати, защото само това остана от хубавото ни "Игрище". Преди имаше баскетболни кошове, волейбоилно игрище и още много други удобства, но с времето всичко се стреми да запустява и да се руши. Дори и чистачките, които метът улиците всеки ден, в дъж и пек, не искат да почистват "Игрището".
Нека децата ни да имат възможността за свое пространство, което е нужно на всеки квартал, защото там е много по-сигурно и по-добре за тях, отколкото по разни съмнителни "Наргиле" клубове.