ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА за запазване на игрището в кв. Хиподрума


Гост

#1

2014-12-01 12:45

Аз искам парк "Хиподрума" да си остане любима тревна площ за мен и моите приятели! Всеки ден ходя там да тренирам с тях на лостовете изградени от TITAN fitness и смятам, че едно разрушаване на тази тревна площ и изграждането на каквото и да е било съоръжение би било немислимо!

Гост

#2

2014-12-01 17:04

Да си остане игрището така а не някой си чичко паричко да отсече дърветата и да построи фитнес зали и да си изпере парите това място е било на пра дядо ми но какво у това всичко е потулено в общината и никой не знае нищо защо ли ...това са толкова много пари!!!

 


Гост

#3

2014-12-04 18:01

Живея в този квартал от както съм се родила и мога да кажа, че "Игрището" е символ и запазена марка на квартала, където отраснаха много поколения и в момента расте най-младото поколение.
Детето ми е набор 2011-та и мога съвсем отговорно да кажа, че това е мястото където децата ни се събират и играят по цял ден, както малки така и големи.
Нека не се допусне това кощунство и да си ни остане игрището, като естествено могат да му направят много подобрения с Европейските програми, а не да се чудят как да го направят часто игрище с платени услуги и децата да нямат къде да ритат фудбол. Това лято по-големите момчета след градушката го изчистиха страхотно и даже си разчертаха футболно игрище и всички бяхме много горди с нашите деца, които даже боядисаха пейките и поправиха футболните врати, защото само това остана от хубавото ни "Игрище". Преди имаше баскетболни кошове, волейбоилно игрище и още много други удобства, но с времето всичко се стреми да запустява и да се руши. Дори и чистачките, които метът улиците всеки ден, в дъж и пек, не искат да почистват "Игрището".
Нека децата ни да имат възможността за свое пространство, което е нужно на всеки квартал, защото там е много по-сигурно и по-добре за тях, отколкото по разни съмнителни "Наргиле" клубове.

Гост

#4

2016-04-07 13:38

Трябва да има нови спорни площадки, за тенис и др. спортове, тази зона е кошмар. Лошо поддържана и мръсна. Тази футболна плащатка е трагедия. За носталгия тук място няма. Всичко наново, а и паркинга ще реши проблемите на квартала. Стига безплатен спорт... комунизма свърши другари.


Гост

#5

2016-07-29 19:06

Живея в квартал, виждам как наличното игрище се използва от деца и младежи. Държа вече построеното игрище да се отремонтира и преоборудва, но без да се добавят допълнителни структури. За мен е важно в района, който остана един от последните непрезастроени територии в София, да остане въздух и зеленина.
ridiculous

#6 Re:

2016-07-29 19:15

#4: -  

 Да, трябва да има площадки за децата. Безплатни. За да играят.  С приятели. Спомняте ли си тази дума? Или Вие имате само бизнес партньори? Мутрите могат да си направят тенис кортовете и вън от този квартал.


Гост

#7

2016-07-29 19:16

Живеехме до кв Хиподрума или Красно село, но като деца, че и по-големи често посещавахме ингрището и квартала като цяло, там живееха наши роднини и семейни приятели. Игрището се ремонтира и се запазва. С новите ''проекти'' се цели отново печелене на пари..Всичко, което ще се построи там ще струва доста солено, както знаем, и достъпа до него ще бъде ограничен..Пример е плувния басейн в Спортната палата, който беше държавен. Преди 26 г там се плащаше 10 лв за 3-4 месеца - два пъти седмично, сега е около 10 лв за един час плуване:((( Група индивиди прави добри пари от държавната ни собственост и нас - целокупното население:(


Гост

#8

2016-07-31 19:52

Как не ги е срам..не се налапаха и наплюскаха заедно с боко и хунтата им..