Правосъдие за собствениците на кобилата при метрост. Г.М.Димитров

Ани Григорова

/ #175 Без надежда :(

2014-09-27 08:15

За съжаление много пъти съм била свидетел на такива садистични прояви над коне в столичния кв. "Хрито Ботев", където всеки четвъртък каруцари си организират конен пазар върху нестопанисвана общинска земя между ул. "Владимир Минков - Лотко" и ул. 514-та. На тази сбирка конете са измъчвани да теглят всякакви тежки предмети като огромни бетонни останки ги, гуми и др., и който кон се опъва или не може да тегли бива пребиван. Много хора са се опитвали да им направят забележка, но безуспешно - все едно да казваш на убиеца или на крадеца, че това, което прави не е хубаво и той да те послуша. Правени са репортажи, събира се подписка, жалби... но без успех, само известно време полицаи са ги разгонвали, за да не правят сбирките си. И така за съжаление все още всяка седмица този садизъм е пред очите на живущи и преминаващи от там хора. Освен, че измъчват и убиват (казвам "убиват", защото с това си държание към конете предполагам, че не живеят дълго) горките животни, тормозят и живущите на около, които са безсилни срещу тях и им се налага да слушат и гледат този садизъм. Да не забравяме и примера, който се дава на много деца (в близост има училище), които също гледат това насилие... 

 

За тези, които казват, че това са само животни искам да напомня, че всеки, който посяга, измъчва и убива животно без значение какво е то, рано или късно започва да прилага садистичното си държание и върху хората. 

 

Никой няма право да измъчва и убива не само човек, а и каквото и да е животно! За това има закони, за съжаление, които няма кой да наблюдава да бъдат спазвани. Ако вместо просто да бъдат разгонвани тези престъпници бяха наказвани, както следва за всяко престъпление нямаше да продължават да извършват престъпленията си безнаказано.