В защита на отец Василий Зографски и на зографското книжовно дело

Станимир

/ #275

2014-05-15 16:11

Христоименните люде можем да продължим да поддържаме тук тихо отец Василий Зографски, Зографското книжовно дело и ВЯРАТА НА СВЕТИТЕ ОТЦИ НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ, ЩО СА БИЛИ ПРЕДИ НАС, от която Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят, като се предават на мамливи духове и бесовски учения (1 Тим. 4:1).
Свети Йоан Богослов отправя послание относно вярата към спасяващите се: ''И тъй, каквото вие сте чули отначало, то и да пребъдва у вас; ако пребъде у вас което сте чули изпърво, и вие ще пребъдете в Сина и в Отца. И това е обещанието, което Сам ни обеща - вечният живот. Това ви писах поради ония, които ви прелъстяват (1 Йоан. 2:24-26).
Христоименните люде можем да оставяме тук акатисти, молитви, изречения на Светите Отци, примери от жития на светии и всичко друго от съкровищницата на Православната църква през вековете, що са били преди нас, което ни е помогнало, което харесваме, или просто искаме да споделим.
И рече Господ: ''Но Син Човеческий, кога дойде, ще намери ли вяра на земята?'' (Лук. 18:8) Коя вяра? Вярата на Светите отци, отразена в техните писания и достигнала до нас благодарение на отец Василий и честни християни!