Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково

Божидар Спасов

/ #7 Уважавам борбеността ти подписах петицията

2011-07-13 00:27

Когато преди време ми трябваше служебна бележка от НССл за подновяване на право да притежавам лично оръжие заради таксата от около 2 лв. платих в близката банка... 8лв за да я преведат. Нямах време да се инатя - платих. после описах случката и я изпратих на началника на НССл-беше Бойко Рашков. Точно по закон във времето получих отговор - безсмислия, но в законоустановения срок. След месеци, може и след година в една телевизия, в едно предаване на живо този проблем беше повдигнат пред масовия зрител и аз се зарадвах, че ще се реши. Когато Николай Личев - бил старши офицер, ми изплати информация за борбите на Тодор Бойчев да плати на държавата с държавна гербова марка, останах с впечатление, че колегата е победил. След още време разбрах, че не е победил.
Финансовата тайна и възможността зад нейното було да печелиш много на гърба на бедността на масите е бич на времето ни. Банки трябва да има, но да бъдат озаптиени. "Вилката" между богатство и бедност трябва да бъде свита - не знам как, освен с народна революция. Но 45 години след такова нещо, пак имахме проблеми.
Демокрацията си е демокрация. Демокрация, но за кого? „по памет цитирах Ленин". Не ща демокрация, искам народовластие. Държавата се изплъзна от контрол, като слузеста риба бяга от онези които са я създали за да защитава интересите им. Оставила ни е на прозивола на всякакви типове и организирани измамници. Тук са и банките. А чуждите са още по-нежелани - изнасят парите от бедна България към богати страни и държавите им.

Божидар Спасов - bozhidar_spasov_sofia@abv.bg
0889432360] 028716918