Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково

Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

/ #1

2011-07-12 12:45

Драги български граждани, изповядвам религията на правовата държава и върховенството на закона, като основа на една просперираща България. Без отстояването на личните права и буквата на закона за всички български граждани не можем да изградим съвременна демократична държава. Един от пътищата за налагане на правовата държава е подаването на петиции съгласно чл.45 от Конституцията на Република България.


Подкрепете настоящата петиция срещу тиранията на държавата, която повече от 15 години ограбва българските граждани, като не създава еднакви условия на всички български граждани в икономическия сектор в т.ч. и при плащането на държавните такси при извършване на административни услуги от държавата. Плащането на държавните такси с държавни таксови марки беше нормална практика до 1996г.. От тогава започна и ограбването на българските граждани с тлъсти комисионни на частни банки за заплащането на държавни такси за извършване на административни услуги от държавата.


Моят проблем е част от тиранията, оказвана от Министерство на вътрешните работи, като директора на Областна дирекция на МВР-Хасково не ми издава български личен документ, защото заплатих държавната такса за издаване на шофьорска книжка с държавни таксови марки. Платих без комисионна на частни банки. Същият ми поставя условия, да докажа, че средствата от закупените от мен държавни таксови марки в размер на 25лв. са постъпили по нарочната сметка на МВР-Хасково. Това е недопустимо от страна на държавен орган, какъвто е МВР-Хасково, който е задължен да администрира прихода от 25лв от закупени държавни таксови марки в държавния бюджет.


Министерството на вътрешните работи погазва чл.19, ал.2 от Конституцията на Република България, като създава монополно предимство на банковите субекти пред всички останали.
Министерството на вътрешните работи погазва чл.19, ал.2 от Конституцията на Република България като не създава еднакви условия на всички български граждани при плащането на държавните такси по Тарифа №4 към Закона за държавните такси.

Защитавайки се, като български гражданин, се обръщам за вашата подкрепа, да спрем тиранията на държавата при плащането на комисионни на частните банки за извършването на административни услуги от държавата.

мобилен телефон 0878766530