Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Кочо Чистеменски

/ #1667 Хайде, ама честно

2011-06-06 22:13

Защо не видях нито един коментар от член на ДПС, или просто турчин, или българомохамеданин, да каже да бе, не трябва да се използват тонколони при молитвите, другите граждани имат право на спокойствие. Защо нито един не порица мюсулманина, влязъл с нож в джамията, ами че той обижда вярата си. Не е достатъчно само да плюеш някой, който те критикува, огледай се и поправи и твоите грешки. Ще ви дам пример в двама, които не са мюсулмани, единият оставил следа в цял свят, другия в България. Христос е казал - „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" , а пък Левси - Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.
Какво направи ДПС? Насъска турците, извади национална пронадлежност като основна причина за членство, и породи Атака. Можеше да се очаква. И жалкото е, че много хора, самоопределящи се като турци, забравиха, че на първа линия при смяната на имената е бил... Ахмед Доган. Как тъй се завъртя на 180 градуса. Турците в България (факт е че има много които даже не са турци) са трудолюбиви и скромни хора, но за съжаление се оставят да ги манипулират много лесно.
Нека си се молят, нека да си празват сюйнета, никой не им пречи, но нека да не превръщат това в проблем, който води до ексцесии.