Против проекта "Океанариум"Бургас и застрояването на Парк"Езеро"

Добромир Манев

/ #14 Това са извадки от статията на сайта "Солта на живота"

2013-06-15 13:56

На този етап няма екологична оценка, няма оценка за въздействието върху природата. Няма и притеснения как ще се поддържа такова сложно съоръжение, макар че състоянието на делфинариума в град Варна и начина му да стопанисване показват какво се случва в действителност.

В същото време обществеността в Бургас, както и отговорните институции,нямат никакви притеснения, че строежът ще бъде в близост до Атанасовско езеро - едно от най-големите богатства на Бургас, което е и влажна зона с международно значение, и че не само строителството и експлоатацията, но и всяко изпускане на води може да се окаже фатално за крехката екосистема на защитената местност.

Похвално, но как се започва такъв мащабен проект без въобще да се отчита обществения интерес и да има предварителна яснота какво и как ще се случи на тази ценна територия. Как за толкова кратко време се реши, че точно океанариум е туристическата атракция, която е нужна на Бургас? Как стана така, че само за седмица всички общински съветници гласуваха единодушно на сесия на ОС и одобриха идеята? И това ли се оказа единственото подходящо място в Бургас за подобна инвестиция?



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...