Подписка
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Re: Re: Re:
Аз не можа да си представя що за човек си, щом искаш задади твоето да провалиш и другите деца. Никой не те кара на сила в "..." МГ.
А за пращането вън от дома, това е личен избор, но колко провалени брака има точно по тази причина? Дайте да забраним съществуването на тъщи и свекърви за здраво българско семейство!
Re:
Виждам, че много хора са разписали тази петиция под СИЛЕН НАТИСК, тук са цели у-ща в Монтана и още няколко града, РИО Търговище...Като човек, разбирам, че от една страна, Вие нямате избор, имате семейства, разходи, е пък и какво ви пука за чуждите деца? И аз щях да подпиша, но веднага щях да "възвърна" достойнството си, като посетя един друг протест...Топката е в ръцете на Свободните хора!
Re: Re: Re: Re:
Ако има къде да живеят, нали?
А вие в София само едно добро училище ли имате? Голям смях!!! Във всеки голям град има поне по три ОУ, СОУ, където нивото е доста високо – показват го и резултатите на децата, а в София само едно – яко сте я закъсали тогава.
Re: Re: Re: Re: Re:
Тогава какъв е смисълът на тази подписка:
Подписка против обучението от V до VІІ клас в МГ
Ние си имаме нашето училище, харесваме си го и си го искаме, Вие си имате вашите, харесвате си ги и си ги имате!
За какво протестирате, ние не Ви пречим???
АЗ БИХ ВИ ПРЕДЛОЖИЛА,НА ВАС И НА ВАШИТЕ РЪКОВОДСТА,ДА ПОМИСЛИТЕ ВЪРХУ СЛЕДНОТО:
АКО ПМГ И МГ СЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ В ОУ И СОУ,КОЛКО ОТ ВАС ЩЕ ОСТАНАТ НА РАБОТА,КАКЪВ БРОЙ УЧЕНИЦИ ЩЕ ПРИБЕРЕТЕ ВИЕ В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ.ЗА МОНТАНА СЪМ УБЕДEНА,ЧЕ НАЙ-МАЛКО 4 УЧИЛИЩА ЩЕ ЗАТВОРЯТ ВРАТИТЕ СИ ЗАВИНАГИ.ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ,КОИТО ИЗСИПВАТ ТУК,ИМЕНАТА СИ.
ОРГАНИЗАТОРКАТА НА ПОДПИСКАТА Е ДИРЕКТОР НА ЕДНО СЕЛСКО УЧИЛИЩЕ,КОЕТО НЯМА ДА ПОСТРАДА,ЗАЩОТО ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ РОМСКИ ДЕЦА,НО ВИЕ ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕТЕ ВКЪЩИ ПО-БЪРЗО,ОТКОЛКОТО МИСЛИТЕ.
МИНИСТЕРСТВОТО РАБОТИ ВЪРХУ ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО МНОГО УПОРИТО,ОЛЕСНЯВАТ ПРОЦЕДУРАТА И ПОДГОТВЯТ,КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО БАЗА ЗА ТОВА.
ХАЙДЕ ДА ВИДИМ СЕГА-КОЙ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ-ЩЕ ПРИБЕРАТ ВСИЧКИ ДЕЦА БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ ПОТЯТ!
Да закрием всички добри училища! Не на елитарността!
За да е честно (всички да имат равен достъп), следващата стъпка е да се забрани разширеното изучаване на математика и езици в гимназиите; и техникумите трябва да се забранят. Така от училищата ще излизат еднакво тъпи и ограничени хора. Няма място за елитарност в държавното образование, както каза СИ. Който иска добро образование да ходи в частно училище - пак Сергей Игнатов го каза. Вие в Монтана сещате ли се какво защитавате подкрепяйки тази подписка?
О, пропуснах училищата към университетите - НПМГ и ТУЕС - предлагам и те да се закрият, а учениците им да се върнат по родните си места да учат в соу-тата, докато не ги приемат в СУ или ТУ!!! Ми, какви са тия работи - "не можеш да учиш в университет от еди кой си клас" - отново мнение на СИ.
И ПРОПУСНАХ ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ЗАЩИТАВАЙКИ И ВАШИТЕ ПРАВА,СЕГА ВЕЧЕ-НЕ ЗНАМ ЗАЩО,СМЕ СИГНАЛИЗИРАЛИ И СИНДИКАТИТЕ ВИ-КАКВО СЕ ГОТВИ.НО ТЕ МЪЛЧАТ!НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ САМИ!ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО,ВЪРХУ,КОЕТО ТАКА УПОРИТО СЕ ПОДПИСВАТЕ-ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ХЛЯБА!ОБАЧЕ-МАЙ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!!!
АКО СЕГА ВИ БОЛИ ЗА ЕДНА ПАРАЛЕЛКА,В МОНТАНА-СПЕЦИАЛНО,КАК ЛИ ЩЕ Е ПРИ 5,ЗАЩОТО 5 ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ОТ ВОЛЕ.
Re:
Така е, защото вместо да се грижите за домакинствата си и да изпълнявате служебните си задължения, все по форумите драскате.
Re:
Станете начални учители и чукайте на вратите и Вие, проблеми няма, където ви отворят добре, където не отивате на следващата врата.
Re: Re:
Искам да ви кажа,че аз-съм чукала на вратата на нашата класна,не тя на моята-нейният подпис НИКОГА няма да намерите под такава срамота!Нейният подпис,най-вероятно ще се види на една друга петиция.И най-вероятно затова съм чукала на вратата и-една година преди детето ми да стане 1 клас.Направете си изводите...
Re:
Ако се пререгистрират в средни училища, точно това ще се случи. В големите градове МГ няма да го направят, но в Монтана, Пазарджик, Благоевград...Кой знае?
Що се отнася до това, че е лесно да вземеш подготвени ученици от ОУ, СОУ това не важи ли и за приема след 7 клас? Или да забраним и него? И какво означава " да вземеш от..."? Та тези деца не са собственост на ОУ и СОУ и никой не ги взема на сила! Те кандидатстват и биват приети.
Иначе е вярно, че винаги има случайно и не съвсем случайно попаднали " надарени" в МГ и ПМГ.
Аз пък познавам преподаватели от ОУ, които дават частни уроци и то на собствените си ученици. Тук не става дума за училищата и учителите, а за децата.
Тема
"Ако се пререгистрират в средни училища, точно това ще се случи. В големите градове МГ няма да го направят, но в Монтана, Пазарджик, Благоевград...Кой знае?"
Защо да не се пререгистрират и в големите градове, като това ще им донесе реални пари? В крайна сметка пък ако искат да го правят. Възможност има, а решението ще е тяхно.
Re: Re: Re:
Разделяй и владей!- стар принцип
Съкращенията ще започнат от Вас дами и господа никому незнайни ...... Пратете и Вие децата си за по 3000евро на година (според египтолога Игнатов) в частно училище .....От новия закон прозира КОРУПЦИЯ, облечена във власт....От девет дерета вода ще се докара ....
България е мащеха за своите чеда!
На всички, които говорят за"наплив" към МГ след четвърти клас, ще кажа че това е поредната мода и амбиция сред родителите. Не е нормално деца в четвърти клас да посещават частни уроци, за да се подготвят за такова кандидатстване.
А доколко на деца от МГ и ПМГ не е разрешено да посещават платени школи, направете справка с ПМГ - Благоевград. "Великият математик" г-жа Катюша Кирилова години наред принуждава учениците си да посещават платената и школа, ако искат да имат шестици. Децата на няколко мои приятели "минаха" през нейната школа по този начин и не се намери длъжностно лице, което да я спре. Най-лошото е, че родителите се страхуват да се опълчат, а ръководството си мълчи.
| This discussion has been closed. |
#135: - Re:
Въпроси на които до момента не виждам някой тук да е успял да отговори:
- Защо търябва МГ-тата да се преорганизират - дайте поне един смислен и конкретен аргумент с какво ще подобри това обучението в тях? (Не ми излизайте с приказките за единни европейски стандарти - искам да знам какво и как точно ще се подобри!)
- Защо едно спортно училище ще има право да приема деца от 5-ти клас, а една математическа гимназия вече няма да може?
- Ако има нещо успешно и уникално, което не отговаря на стандара то ли не е наред или стандарта?
Разбира се, че пререгистрацията като СОУ не е алтернатива по много по сериозни причини от загубата на имидж - четох статия, в която директорката на СМГ обясняваше подробно защо това е технически невъзможно. И на мен ми е странно, че се акцентира именно на това, но предполагам, че от загуба на "марката" се оплакват предимно родители и ученици,които ще кандидатстват в чужбина, а от организационната страна на въпроса - учителите и директорите. (т.к. и при двата варианта, които имат МГ-тата се очаква загуба на паралелки и промени в личния състав, неясноти ще бъде ли регламентиран премама с конкурс или ще трябва да записват всеки който поиска).
Хората, които не усещат, какъв е проблемът с "марката", явно не са възпитаници на училище, чието име е марка - добрите чужди университети знаят как се КАЗВАТ добрите училища в България и знаят че в тях се влиза ТРУДНО. В моя бранш името на някои гимназии в биографията гарантира незабавен достъп до интервю, и ако привлечеш такъв човек в повечето случаи той оправдава очакванията ти...
Но стига приказки - случаят с тези паралелки ще покаже недвусмислено дали твърденията, че качественото образование и създаването на добри специалисти е приоритет са истина или са просто популистки слоган :)