Против наредбата на Община Варна за домашни и бездомни животни
Свържете се с автора на петицията
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
Re: помиярите на полето за храна на вълците
#53: ловец - помиярите на полето за храна на вълците
Да ама във Виена няма - "помияри - хора",като вас,които да си изхвърлят кучетата и котките по улицата.За разлика от нас българите,там хората имат чувство за отговорност и когато вземат животно да гледат не го изхвърлят,после.Тези животни по нашите улици не са паднали от небето,нали така...???И по добре искайте да има санкции и глоби за тия помияри,които ги изхвърлят,а не за тези които ги хранят след,като вече са изхвърлени и поне гледат да помагат,на бездомните създания...Докато има "ХОРА",като вас-нещастници,които да мислят така,ще продължаваме да имаме проблем с безстопанствените животни и тяхната популация,няма да намалява,а ще се увеличава!!! ВИЕ НЕ СТЕ ХОРА БЕ ТЪПАНАРИ ТАКИВА!!!ДАНО НЯКОЙ ДЕН ВИЕ МОЛИТЕ ЗА ХРАНА И ПОМОЩ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ЖИВОТНИТЕ,КОИТО МЕЖДУ ДРУГОТО СА МНОГО ПО-ДОБРИ И БЛАГОРИДНИ ОТ ВАС!!!
Re: Re:
Глистите в тази наша държава са такива,като теб.Даже,това е обида за глистите!Всички като вас,които сте толкова злобни и жестоки НЕ СТЕ ХОРА!Животните не пречат на никого и за разлика от вас-смотаняци,такива,те не са злобни и проклети.Пак за разлика от вас те са много благородни и мили създания,а вие сте БОКЛУЦИ И МИЗЕРНИЦИ!!!
Re: добра наредба .
#3: варналия - добра наредба .
A каква наредба да измислят за "помиярите" като тебе??? Боклук!
Re:
Не и на такива като теб!
Къде и кой ти каза че земята по която ходиш е само за хора!
Значи ако е така , другият път като видя някой като тебе, който не ми е симпатичен -да хвана и да му размажа главата щото съм по-едър и по-силен -така ли?
Мисля обаче, че всички имаме мозък и това ни прави хора, тоест може да се измисли начин угоден, както за животинките(които също са родени от майка и на тази Земя), така и за хората !
#53: ловец - помиярите на полето за храна на вълците
Ловец-ако споделиш от баничката си с някое куче в парка(което за разлика от човека, определено ще ти е благодарно), мисля че би се почуствал по-добре !
А нима всичко това не е резолтат от поредното безотговорно и лишено от всякаква логика деиствие на 'наи-разумното' същество в природата-човека
Re:
Скъпа, такъв съд няма. За съжаление. Има обаче Административен съд Варна, но за там не са нужни подписки (а това тук никой съд или пр. институция няма да признае - с право - за подписи), а една единствена жалба. Такива наредби паднаха като зрели круши в София и Севлиево, частично и в Пловдив. На първа инстанция падна дори Наредба 41 на МЗХ за условията в приютите. Просто все пак всяка промяна иска някой да направи нещо, нали така?
поздрави и успех!
Разбира се, че и аз имам мнение, което трябва да бъде изслушано, но за целта първо трябва да има кой да си отпуши ушите, но дори и тогава, ако не отвори сърцето си, гласът ни ще остане глас в пустиня...;( Най - доброто решение е бездомното животно да бъде осиновено! И ако човекът има възможност и добра душа, защо да не вземе повече от две животни у дома? Елате ме глобете значи, че споделям покрива си с две котки и четири папагала! Утре ще ни задължите ако имаме повече от две деца да махнем останалите, така ли? Съвсем друг е случаят ако глобата е заради пълна липса на хигиена на дома и животните и тотална загуба на контрол над ситуацията с вдигането на непрестанен шум - лай и скимтене. Но ако човекът се справя с положението - животинките му са чисти, хрисими и не безпокоят с шум съседите, какъв е проблемът човек да си има и повече домашни любимци?! А това - да не се хранят бездомните животни...сигурно ще забранят и да даваме монети на сиромаха с протегната немощна ръка - ще ни задължат да отминем и него! А НЕ мога и НЕ желая и НЯМА да отмина с безразличие умоляващият поглед, тъжните очи, в които за миг проблясва надежда...Отказвам да убия тази надежда! И винаги когато мога ще давам залъкът си на всеки, който няма такъв! С този закон те ме задължават да участвам в масово убийство! Отказа да спасим живот, като нахраним някое нуждаещо се животинче, означава че го обричаме на бавна и мъчителна смърт. Това не е нито хуманно,нито угодно на Бог! Дано някога човечеството да се вразуми!
Наредбата е абсурдна, както много неща в държавата. Ако се допусне тя да влезе в сила бездомните животни ще станат изключително много, и не разбирам къде е възможността ми да упражнявам свободната си воля, след като живея в демократична европейска страна. Та това е дори нарушение на човешките права. Как така някой ще ми определи колко животни ще гледам в домът си, ако не преча на никого. Та нали си се плащат такси... И какво ако имам 3 животни - едното ще трябва да го предам на властите ли? Какво ще стане с него - май се върнахме 40-50 години назад в комунизма...И защо? Какво налага това? А Европа къде е в цялата тази ситуация? Ако допуснем наредбата да стане реалност заслужаваме съдбата си, че и по-лоша!
| This discussion has been closed. |