Подписка против лицензирането на счетоводителите
Свържете се с автора на петицията
Re: Много правилно. Лошото качество - вън от съставителите на отчети. Намен работник и като се научи
Предлагането на знания, умения, компетентност, професионализъм и т.н. на един свободен пазар се регулира от самия пазар. Няма нужда от административни пречки.
Re: по принцип това многоточие накрая не заслужава отговор, но:
#3: Кирил Софийски -
Защо смяташ, че с лицензирането, ще ти отвеят боклука от качественото?
Ако смяташ така, можеш да погледнеш какво се случва с всички професии, които имат задължителни опреснителни изпити на 5 или по- малко години- професионални шофьори, архитекти и др.
Случващото се там на тези изпити е под всякаква критика в унисон с мотото "Да дадем едни пари, на едни хора, за да ни пуснат"
Re:
ИДЕС остават без работа ,това е причината да искат лицензи. Фирмите със задължителен одит намаляват всеки ден ,защото бизнесът в България е ликвидиран ,по-точно в провинцията най-вече!
Re: Re:
Да така е. Не толкова, защото бизнесът е ликвидиран, а защото ще се хармонизираме с ЕС до 2 години, и фирмите за задължителен одит чуствително ще намалеят, поради вдигане на прага, съответно много одитори ще останат без досегашните си доходи и отсега лобират за въвеждане на регламентирани такива със закон. Не смятам, че една атестация с нещо ще ме затрудни, но ще подпиша петицията, точно защото съм против легализирането на рекета.
Аргумент в подкрепа на петицията е факта, че вместо да се облекчава микро, малки и средния бизнес коментираното лизензиране само ще го затрудни.
Подписвам петицията , защото съм против легализирането на рекета.
ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕЧЕСТО И НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАШАТА ПРОФЕСИЯ,КОЯТО СМЕ ГРАДИЛИ И УСЪВЪРШЕНСТВАЛИ ГОДИНИ НАРЕД.ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЛАГОДЕНСТВАТ ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ОТ ХОРА.СПОРЕД МЕН ТОВА СЕ ПРАВИ ЗАРАДИ ОДИТОТОРИТЕ СЛУЧАЙНО ДА НЕ ИМ НАМАЛЕЯТ ДОСТА ГОЛЕМИТЕ ПРИХОДИТЕ.НЕ СТИГА че се сблъскаме с нелоялна конкуренция от данъчни и други лица, които съставят отчети в конфликт на интереси И НЕОБМИСЛЕНИ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ,КОЯТО ЦЕЛ ИМ Е ДА НИ ОБЪРКАТ,ВМЕСТО ДА НИ УЛЕСНЯВАТ,АМИ И ТОВА РЕШЕНИЕ,което няма нищо общо с новата счетоводна европейска директива. Да припомним, че целта на Директива 2013/34/ЕС е намаляването на административна тежест на малките и средни предприятия и облекчаване на тяхната отчетност.С ДВЕТЕ РЪЦЕ СЕ ПОДПИСВАМ!!!
Ref.No: 004
Описание и
Изисквания: ФИРМА НАМИРАЩА СЕ В КВАРТАЛ БАНИШОРА ТЪРСИ СЧЕТОВОДИТЕЛ С ОПИТ. ФИРМАТА РАЗВИВА ДЕИНОСТ В СФЕРАТА НА БЪРЗОТО ХРАНЕНЕ.
Месторабота: София / България
Заплата: 500 BGN (Нето)
Описание и
Изисквания: ФИРМА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РАБОТНИК В КУХНЯ ЗА НОЩНА СМЯНА . КУХНЯТА СЕ НАМИРА В КВ. БАНИШОРА. РАБОТНОТО ВРЕМЕ Е ОТ 20:00 ДО 06:00 ПЕТ ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА.
Заплата: от 450 до 550 BGN (Нето)
Описание и
Изисквания: ФИРМА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ГОТВАЧ ЗА КЕТЪРИНГ ЗА НОЩНА СМЯНА . РАБОТНОТО ВРЕМЕ Е ОТ 20:00 ДО 06:00 ПЕТ ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА.
Заплата: от 850 до 1250 BGN (Нето)
Ето дотам докараха професията някои, които името не могат да си напишат без грешки и други, които се правят бизнесмени.
Човек, получаващ 500 лв в София, не може да му се има доверие.Та тоя човек няма пари да си купи държавен вестник бе.Какво чете тоя човек, как си опреснява знанията, как се запознава с промените, с новите неща?
Усилено коментираме тука и в други форуми като одитинфо и кикинфо предложенията на ИДЕС за лицензиране на счетоводителите. Винаги във всеки спор, обвинение, дело се изслушват и двете страни. Оставам с впечатлението , че тука се надига бунт против мерки на ИДЕС, за които ИДЕС и дума не проронва - има ли ги, няма ли ги. Защо ИДЕС мълчи ??? Този въпрос все по натрапчиво ме занимава и ме кара да мисля дали не сме тръгнали на кръстоносен поход срещу неизвестен извършител ? Или просто нещата са предрешени ?
| This discussion has been closed. |
Re:
#9: Кирил Софийски -
Много сте мил Г-н Софийски :( Майка ми точно за вас питаше!!!