Подписка против лицензирането на счетоводителите
Свържете се с автора на петицията
Re:
Re:
Благодаря, майками е на 80 години и вероятно много ще ти се зарадва! Не обиждай Тройкаджийте, те са истински знаещите според Професорския елит. Нищо не учат и пак знаят за тройка. Вие сигурно и за толкова незнаете за да имате нужда от лиценз за да се доказвате. Ние счетоводителите сме на изпит Всеки ден и не сме гладни одитори.
Точно определение за гражданско общество няма. Има хиляди такива и аз съм си избрал това: "Гражданско е обществото, където законът се явява само като трето лице и само в случай, че са нарушени правата на едно лице от действията на друго". Противното се нарича административно създаване на обществени отношения и нашето общество категорично отрече тази система още през 1989 г. В случаят съм подкрепил петицията т.к. има явно и грубо нарушаване правата на цяла гилдия в интерес на ограничен кръг частни лица.
Re:
Бих казала, че пазарът сам по себе си отсява качествената от некачеставената услуга. Също така не смятам, че трябва да бъда оценявана от хора, които са ми преки конкуренти в професията и нямат никакъв интерес от професионалното ми развитие. Да не говорим, че биха получавали приятни суми от всички, които не преминат (което е доста субективно) или не се явят на този изпит.
В практиката ми досега се оказва ,че главните счетоводители , редови счетоводители ,обучаваме одиторите ,независимо от коя компания са !Лично аз не считам ,че получаването на диплома за одитор е гаранция за знание!Освен това разходите за тази гилдия са много големи.Фирмите плащат огромни суми за нищо на практика.По скоро трябва да се приеме законодателство,което да разрешава одит да се прави по избор, но не на всяка цена и под някакви условия.
Re: Re:
И защо да не подписваме, бихте ли изложили сериозни доводи против тази петиция
Re:
Съгласна съм да има лицензиране, но не по предложеният начин и не от ИДЕС.
Re: Много Възмутена
Много ми е интересно, при положение, ако някои претижават международен сертификат, като например от AССА и той ли е в числото на боклука !?! И тези, които имат защо трябва да се сертифицират отново в ИДЕС!?!
Да живеят одиторите
Явно не само сте невъзпитан,но и не знаете нищо за работата на счетоводителите. При лицензирането кой ще работи за експерт счетоводителите? Считам,че пазарът сам отсява некомпетентните и некачествени колеги.Лицензията е предпоставка за корупция и допълнителни средства които ще изтичат от изтънелият джоб на българина.Одиторите трябва да са в помощ на счетоводителите,а не да бъдем противопоставяни един на друг.
Мисля че малко хора я имат.
Рано е още за лицензи.Малкият и среден бизнес е нестабилен.При изискване на лиценз сивия сектор ще се увеличи и в хазната няма да влизат никакви приходи.
Тези "одитори" са нищо повече от пълни лентяи - като знам за пари как "заверяват" - без коментар. Не съм съгласен аз да изнасям целия труд, а те на готово само с един подпис да прибират всичко.
Против съм. И дано тази глупост да не се приеме - аман от лобиране.
| This discussion has been closed. |