Против строежа на 215м небостъргач до мол Парадайс
Как да отменим 215м небостъргач до мол Парадайс
Done.
Ако е възможно и този в Младост на Деница също да влезе в тази графа - ще бъде страхотно!
Изпратих писмото. Със семейството ми живеем от 3 години в м. Кръстова вада в една от новите сгради. Осъзнавам, че избирайки квартала, ставам част от недообмисленото застрояване, но смятам, че данъците са достатъчно високи за да ни бъде осигурено между блоково пространство, училища и детски градини. Ако спадам към частта "собственици на имоти в съседство на одобрения терен." ще съдействам, в случай, че решението не бъде отменено.
Поздрави,
Кристина
Ето защо, по тази причина съм категорично против одобряването от Столичната община на небостъргачи в "невралгични" зони от града. Това се отнася с пълна сила за 215 метровия "модерен мастодонт" в кв.. Лозенец, като по такъв начин ще лиши нас, софиянци и гости от изключителната гледа на планината Витоша...
Считам, че е дошло време, общината на града да одобри закон, който да е легална форма на референдум, където софиянци казват своето виждане, мнение, глас по теми, свързани с архитектури и тем подобни инициативи за София.
Иван Хлебаров, кинорежисьор
Re:
И аз съм от Кръстова вада - Мариян Иванов, 0889 585 500. Ще съдействам с каквото мога, за да се отмени това безумие. Иначе нито ще можем да излезем от квартала си, нито ще можем да се приберем...
Собственик съм на имот в квартала и този проект сериозно би затруднил трафика в района; допълнително не съм сигурна, че в квартала дебита на водата е съобразен с подобен мегаломански проект и си представям до какви последици може да се стигне е по-ниската част на квартала. Ще помогна с каквото мога, за да се противопоставя на този безумен проект.
Попълних петицията и я изпратих на възможно най-много хора, които също я подписаха и надявам се препратили.
Време е да спрат безумията с презастрояването на София.
А, знаете ли последната "страхотна идея" 20% от южния парк да бъде застроена. Надявм се това да е само слух, но едва ли.
Тъй като не съм специалист по градоустройство, искам тук да попитам - ако в общия градоустройствен план на София за тази местност е записано СМФ2, не следва ли етажността да е "средна" , а не 215 метра?... Доколкото си спомням, за високоетажното строителство зоната трябва да смф3... и ако е така, не е ли налице още едно неспазване на закона - защото ОГП на София си е със силата на закон...
Re:
Да, но в Америка си нямат гледки към планини от мегаполисите им. И не можеш да цвъкнеш небостъргач в жилищна зона с преобладаващо ниско строителство. След като целия градски център е с преобладаващо такова, следва да се обособи извънградско пространство, където небостъргачите да си никнат колкото щат като в Париж. Опитват се да направят нещо такова на Цариградско шосе, но пак е глупава недомислица поради близостта със складовите ниски сгради на Метро, Техномаркет и Аутлет центъра - 45 етажа, 2 етажа, 3 ет, 27 етажа. Абсолютно безумие.
подписах се за петицията и пратих на приложените от Вас адреси писмото.Собственик съм на имот в нова кооперация на улица Ген.Иван Колев .
Николай Иванов
Re:
Имам същата съдба като вашата . Пра-пра дядо ми е построил кооперацията, в която живея до момента, но на Граф Игнатиев!!! Боли ме, като виждам безобразията от хора, които нямат никакво отношение и уважение към историята на този някога наричан " Малкият Париж" град.
Категорично съм против застрояването на вече отдавна задъхваща се прекрасна планина Витоша.
Ф. Коларова