Против строежа на 215м небостъргач до мол Парадайс

768x432.jpg

На 6.4.2017г. Столичен общински съвет одобри скандалния проект за изграждането на "Парадайс Тауър" - 215м небостъргач до мол "Парадайс" (в Лозенец, до бул. Черни връх), който ще закрие гледката към Витоша и ще влоши допълнително трафика по бул. Черни връх.

Инвеститорите в скандалния проект са същите руско-грузински собственици като при Мол "Парадайс" и планират изграждането на топла връзка между двете сгради както под, така и на втория етаж над земята.

Това решение противоречи на редица разпоредби на закона и се обосновава само на писмо на зам. министър на МРРБ от преди 10г.

Точно предходната седмица световноизвестните архитекти от "Геел архитекти" препоръчаха да не се строят високи сгради южно от центъра, за да не се закрива гледката към Витоша. Според тях закриването на гледката към планината влошава качеството на публичните пространства. Само седмица след тяхната визита за визията за София Общинският съвет погази техните препоръки и позволи скандалното строителство.

Ето как гласуваха общинските съветници за този проект:

Glasuvane_SOS_Paradise_Tower.png

 

Призоваваме областния управител на София и кмета на София да върнат решението за преразглеждане от Столичния общински съвет, който да отмени решението си и да гласува в полза на обществения интерес.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Войслав Тодоров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...