Peticiq.com

ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ СЛИВЕН

Свържете се с автора на петицията

Гост#26 Aug 29, 2016, 10:52
Подписах защото това е безумие, Неможе да се закриват Ансамбли, Разберете че хората които работят там са дали живота си за това изкуство,Ако закрием всички Ансамбли в България какво ще имаме като история,
Гост#27 Aug 29, 2016, 11:30
Народ без традиции ,не е народ....А това ,че сме Българи ,го доказва точно народната музика и танци...С Вас съм!!!
Гост#28 Aug 29, 2016, 20:53
Подписах тази петиция, защото цялата ми същност на българка не ми позволява да я подмина...освен това съм един от дългогодишните изпълнители на този ансамбъл.
Недопустимо е да се унищожава една 55 годишна институция доказала професионализма си на наши и световни сцени. По-добре да се спрат субсидиите на нефункциониращи читалища по селата отколкото да се съкращава щата на ансамбъла.Оптимизацията на финансите на една община могат и да се направят от изкуствено раздутите щатове в администрацията на същата. Българската нация и без друго се топи главоломно, не посягайте на и без друго малкото работещи огнища на българщина!

This comment has been removed by the author of the petition.

Гост#30 Sep 06, 2016, 11:44

Аз не съм съгласен да ни увеличават дънъците.И парите да се дават някви дето тропат разни хорца.Ходят от дъжд на вятър на работа а накрая на месеца си вземат заплатката за 8часов работен ден.И аз искам така.Стига толкова тарикащини.Кмете бъди смел!

Дарина#31 Sep 06, 2016, 19:34

Re:

#30: -  

Данъците не се вдигат заради ансамбъла. И да го има, и да го няма ансамбъла кмета пак ще вдигне данъците ви.

Тези някакви хора се наричат танци и са създадени от много известни Български хореографи и музиканти. Самия факт , че не различавате обикновенно хоро от танц говори само по себе си за вашите познания в областта на сценичните изкуства. Ако вие ходите от дъжд на вятър на работа , то ансамбъла си има регламентирано работно време и те си го спазват. А що се отнася за заплатката много точно го казвате - наистина е заплатка( мъничка и мизерничка заплатка). Тези хора заслужават много по - добро заплащане, а не заплата по  ниска от тази на чистачка. Интригите и тарикатлъците ги създават такива като вас, които не са запознати как стоят нещата и говорят и пишат неща които не отговарят на истината.

Гост#32 Sep 21, 2016, 19:59

Българският дух е в песните ни , танците ни и музиката ни. Какво е едно тяло без душа, ха това ще е Сливена града без Ансамбъла за народни песни и танци. Сливналийка съм, израстнала съм с българщината а и участвах в Ансамбъла като професионална танцьорка.

This comment has been removed by the person who wrote it.

Гост#35 Sep 22, 2016, 10:17

Защото Българското трябва да се пази като зеницата на очите ни .То ще обедини българите ,както ги обединява извън държавата ни ,я не да ни заливат с чалга.Те затова се подписах и заставам зад името си. Дано да го бъде и за напред този ансанбъл!!!!|
Гост#36 Sep 23, 2016, 19:50
Защото ме боли!!! Бивш танцьор от бивш ДА"Струма"! Само фолклора ни идентифицира пред света! Затрием ли го ставаме безлични!
Гост#37 Sep 24, 2016, 14:40
Подписвам петицията от цялото си сърце и желая успех на ансамбъла :)

Гост#39 Oct 21, 2016, 22:31
Отвратена и омерзена съм от това системно и целенасочено унищожаване на българщината в България!!!
Гост#40 Oct 28, 2016, 04:28
Абсурдно е да унищожаваме българският фолклор!
Гост#41 Oct 28, 2016, 09:45

Защото само народната музика ни е запазила като нация и никой няма право да унищожава единственото нещо, което е ценено от цял свят. Явно не само от българското правителство 

Гост#42 Oct 28, 2016, 23:07
Защо да коментирам!??! То не е ли ясно? Искам да запазим българското в нас и този ансамбъл помага за това,нали?!!
Гост#43 Oct 29, 2016, 05:54
Фолклорът и българския език са поддържали духа и националното самосъзнание на българина векове наред. Не само, че трябва да се запази сливенският ансамбъл, всички, които се занимават с духовното, с традициите и културата на българите трябва да са приоритет за общинското ръководство.

мария Димитрова#46 Mar 21, 2017, 20:11

Подкрепа за НГХНИ и танцьорите

Подкрепете и петицията "С танц за България"

https://www.peticiq.com/s_tanc_za_bulgariq

Гост#47 Jan 20, 2018, 12:01

Абсолютно паразитна структура на гърба на сливеския данъкаплатец.И аз искам зда ходя на работа за 2 часа когато ми кефне а да ми се зачита за цял ден.Уволнявайте ги не са нужни на никого.