Да се забрани износът на дървесина от България
Свържете се с автора на петицията
В България НЯМА сеч на горите
България е държавата в ЕС с най-голям положителен прираст на горския фонд! Според Евростат в периода 2000-2010 г. българските гори са нарастнали с 10% при среден за ЕС 2. И това - забележи - при положение, че сме в челните позиции по опожарени територии!!!
В България не само, че няма сеч, а реално ще се окаже, че даже е малко и дори санитарна няма.
Как да няма??? Още преди 8 год, видяхме как сечаха прекрасни големи дървета, за да строят хотели в Рила. Ние бяхме в едно малко бунгало и не можахме изобщо да починем от ужасния щум на машини, резачки и пр. близо до нас;((
Дано да послужи тази петиция за добро,че най сетне управляващите да се сетят от къде ни идват бедите,въпреки че на тях всичко им е ясно,но УВИ....
Изсичането трябва да е контролирано за собствени нужди. Някои хора се топлят на дърва. За мен безразборната сеч и износът са немислими не само от екологична гледна точка.
Re:
Съгласен съм с износ на обработена дървесина, но предложих петицията като бърза мярка да се спаси и малкото останала гора
Re: В България НЯМА сеч на горите
#7: Просто гост на нелепа петиция - В България НЯМА сеч на горите
Нямам думи, не знам до къде може да им стигне наглоста
Re: Re:
Петицията Ви е манипулация на крехкото зараждащо се у нас природозащитно самосъзнание, особено с признанието ви за умишленото изпускане на термина "необработена". "Малкото останала" е провокативно твърдение, което не е вярно, но гарантира реакция срещу апокалипсис, добавен към тревогите на масовата публика, предизвикани от бедствията. Срам ме е, че има такива като вас и поръчителите ви.
Радвам се че има някакъв начин да изкажем отношението си и да се опитаме да въздействаме положително в защита на околната среда и природата на красивата ни родина България.
| This discussion has been closed. |