Да спасим последната българска теснолинейка от закриване!
Свържете се с автора на петицията
Още не съм се возила по тази линия, но искам да имам възможност да го направя! Пътят е доста натоварен и липсата на железницата ще го направи тежък и опасен. Не коментирам цените, там всичко е ясно. Пътувай из страната си българино, за да я опознаеш и се бори да има щадящ природата транспорт!
Дано управниците да си дават сметка за последиците от далаверите си ... Те са готови да превърнат България от преуспяваща държава - в ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ ... С какво вълнение Дядо Йоцо възприемаше строителството на ж.п. линията през Искърското дефиле, а НОВИТЕ РАЗРУШИТЕЛИ закриха линията от Червен бряг към Оряхово и циганските банди довършиха плячкосването ... Гарата на Банско е строена върху имот на Вапцаровия род ... Спирането на десетки влакове е ЛОШ ЗНАК ЗА УМИШЛЕН ФАЛИТ НА БДЖ И НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ !!
ТОВА НЕБИВА ДА СЕ СЛУЧВА!!!! И преди м/у 1991г --2005г пак се коментира закриването и даже се прокрадна и мълвата че г-нВардиноядис/дано не бъркам името/ е бил готов да я закупи и продължи през Г Делчев до Солун Нищо лошо Но не би!!!Е от тогава до сега броя на влаковете в двете посоки доста намаля Но сега /преди 2дни/пътувах от Сф до В-д и обратно в дернични дни Вагоните са 90% пълни и това е добре Все пак и цената е приемлива -Моето предложение е ДА СЕ ПУСНЕ АТРАКТИВНИЯТ СТАР ЛОКОМОТИВ И ВАГОНИ НЕ САМО ЗА ЧУЖДИ ГРУПИ ТУРИСТИ НО В ПРАЗНИЧНИ ДНИ ДА РАБОТИ И ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПОСЕЩАВАЩИ СПА ГРАДА ОСТАНАЛИТЕ ГАРИ И НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПО ЛИНИЯТА !!! пък дори и на по - висока цена ТОВА ЩЕ Е ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ ЗА СТАРИ И МЛАДИ!!!!!!
Нека съхраним красивите и добри неща в страната ни
Аз живея от 37 години в Германия и всяко лято съм в Пазарджик и Паталеница и посрещам тук германски гости.Едно от нещата,които трябва да преживеят е пътуване с теснолинейката.През 2014 година я предложих на снимачен екип от Берлин,посетиха я,разгледаха и говориха с началника на гара Септември.През 2015 се планува да се снима игрален филм с нея,гаричките и в Родопските села.В това влакче има толкова много потенциал за развитие и ще е много жалко ако някои глупави късогледи управници са причината то да остане в историята.Да се разруши нещо е толкова лесно,но да се сътвори нещо прекрасно е изкуство!Това е нещо уникално,което чужденците го виждат и ценят,а на нас ни пречи!Отворете си очите,управници,огледайте се около вас,вслушайте се в гласовете на хората!!!
ПРИЗИВ -подкрепа ЗА ВРЪЩАНЕ ТВОРЧЕСКАТА БАЗА "СВ.КИРИК" на АРХИТЕКТИТЕ
ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНАТА ТУК:

| This discussion has been closed. |