За продължаване на трудовия договор на чл. кор. Емил Хорозов


Гост

#1

2014-05-14 16:00

дебилчев май се е засегнал нещо от последната книга на Проф. Хорозов...

Гост

#2

2014-05-14 16:06

Mi daa, zasluzhava si choveka: kato dekan uspya da preebe neednokratno fakulteto, ama ne mozha da go zatrie savsem; posle pochi zagrobi fond nauchni izsledvaniya v maniyata si da e prokuror vmesto predsedatel.

No si pomislete predi da podpishete dali nyama po-losho da mu napravite. Shtoto toy inache mozhe da zavede delo sreshtu universiteto i da go specheli kato onova negovoto ludo protezhe.

Гост

#3

2014-05-14 16:15

Непонятно е решението на АС. Проф. Хорозов е гордост за ФМИ и за СУ"Свети Климент Охридски".
Не една, а веднага трябва да му се дадат още 3 години.
проф. дмн Грозьо Станилов

Гост

#4

2014-05-14 16:27

Не за първи път АС взема подобно немотивирано решение, няма да е за последен. Впрочем, мотивите винаги са лична ненавист към онзи, когото гонят от СУ, въпреки мнението но цял факултет.

Гост

#5

2014-05-14 16:44

Поредното падение на научната номенклатура в СУ Кл. Охридски.
С бодри стъпки вървим към третия свят.
Андрей Райчев, Кънчо Стойчев

#6

2014-05-14 17:13

Да..., трудно се краде вече от фонд Научни изследвания.
А каква наука правехме,... еее...
Огнян Христов

#7

2014-05-14 17:30

Поредната стъпка към превръщането на ФМИ в треторазряден колеж.
Преслав Наков

#8

2014-05-14 18:16

Срамна разправа с един достоен, честен и смел човек...

Гост

#9

2014-05-14 18:17

Общо взето, проф. Хорозов е един от малкото останали културни хора във ФМИ, както и един от малкото хора там, които се занимават със сериозна наука. С неговото изгонване факултетът ще върви с още по-бързи крачки към опростачването и все повече ще се отдалечава  от статута си на водещ научен и образователен център.


Гост

#10 Хорозов

2014-05-14 18:20

А би било толкова просто всеки да се оттегли с достойнство и да не хленчи за продължения. Няма незаменими хора, това отдавна са го разбрали в цяла западна Европа, където всички се пенсионират на 65... А ако е създал такава велика школа, няма проблем, ще го канят от цял свят като визитинг професор.
Веселин Колев

#11 Феодализъм и бировщина

2014-05-14 18:37

Това, което се случва в СУ е типичен пример за феодализъм. И за това е виновен не само т.нар. ректор, към който не само нямам уважение, а изпитвам тотално отвращение, но и Академичния съвет. Феодалщината и бировщината са заляли това учебно заведение, че са обезценили тотално авторитета му и заличили функциите му. И не става въпрос само за проф. Хорозов. Това е просто още един епизод от сериала със скандали, който ежедневно се твори в този (исками се да вярвам все още) университет.

Гост

#12

2014-05-14 18:39

ДС в България все още съществува и се дразни от умните и културни хора, които й разкриват кирливите ризи. Жалко, че достоен човек и учен става жертва на некадърници.
Веселин Колев

#13 Питанки към неуважаемия академичен съвет

2014-05-14 19:12

Надявам се някой от членовете на обслужващото ректора формирование със звучното име "Академичен съвет" да ми обясни как така техническият инвалид Биров (нарочен по някаква ирония за "експерт") бива произвеждан в ранг на зам. ректор (функционален при това, пита се другия нефункционален ли е) и да подновява небивалия му мандат. Т.нар. експерт Биров освен, че е един от посочените от Хорозов в списъка с облажили се, си няма и понятие как функционира нито мрежата на СУ, нито изобщо как се работи с хора, нито как се привличат. Ректорът и биров с кадровата си политика индиректно признават, че в СУ няма ФМИ, че той не произвежда мрежови специалисти и затова трябва да се назначават какви ли не външни хора (примерно с велик опит в Държавната администрация). На какво основание е назначен за зам. ректор по информационните технологии (или каквото беше там)? Ако има претенции да знае нещо, аз го каня на публичен диспут да му проверим знанията. Какво мисли освен това обслужващото формирование на ректора за тезата на биров, че назначените хора са назначени да слушат, а не да изразяват свое мнение. В друг университет на този сатрап му биха показали вратата, може би дори и в Русия. Пита се от какво ги е страх в СУ? Може би, че Хорозов ще научи през тази една година няколко студента на нещо по-смислено от васалщина, позьорство и лъжедейност?

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-05-14 19:57



Гост

#15

2014-05-14 20:26

Всички грозотии и несъвършенства в нашата държава трябва да се коригират и това е начинът като се подкрепяме и сме единни в борбата срещу злото , за да има бъдеще за тази държава.
Проф. Лилия Илиева

#16

2014-05-14 20:39

Все пак трябва да има и професори, които се занимават с наука! Не може само с дребни хитреци и угодни на властта хора да се поддържа университет!

Гост

#17

2014-05-14 21:01

Имало е и има само 2 вида хора: без задръжки и със задръжки (принципи, морал, почтенност). Още през "соца" стана опасно шмекеруването в науката и Тато произнасяше безуспешно пламенни речи срещу "сивия поток". Здраве и борбеност на проф. Емил Хорозов и поддръжниците му!

Гост

#18

2014-05-14 21:08

Проф. Хорозов е истински национален герой на българската научна общност, който е добре известен по целия свят (особено в Европейската комисия)с усилията си за борба с корупцията в нашата наука. Затова отсраняването му от работа в Софийския университет е знак, че корупцията е победила здравите сили у нас. Това ще доведе до отрязване на европейското финансиране на българската наука. Не допускайте това!
ПП

#19 Re: Хорозов

2014-05-14 21:15

#10: - Хорозов

Господине, ИМА незаменими хора. Кадърните хора са незаменими! Такива като вас са заменими.

бобидими

#20 Мнение, и лично, и публично

2014-05-14 23:09

Дълбоко съм възмутен от такова решение на Академичния Съвет на СУ.
Познавам Хорозов от 40 години и като професионалист математик, и като честен човек и гражданин на България.

Искам да знам мотивите за това решение, и най-важното: ЗАЩО НЕ СЕ ЗАЧИТА МНЕНИЕТО НА ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ФМИ?

ИСКАМ ДА МИ СЕ ОТГОВОРИ ПУБЛИЧНО.

Професор Боян Димитров, Дмн от 1886 г.

Гост

#21

2014-05-15 05:12

достоен български учен, изобличаващ корумпираната система на българската наука

Гост

#22

2014-05-15 05:49

Да откажеш подновяването на трудовия договор на доказал се учен във форма да обучава студенти и докторанти е най-чиста форма на простащина. В същия момент обаче ректорските мурзилки от Академичния съвет биха гласували с две ръце, два крака, а тези дето го имат - и с нещото между краката си "за" увековечаване на ректорския мандат на неуважаемия Иван Илчев - всъщност истинския виновник за решението, което коментираме тук. Някой има ли представа за грозната статистика колко хора са си заминали от този университет заради възцарилата се в него атмосфера на опростачване и феодализъм директно подхранвана от ректора и антоража му? За мен бе шок как след като разби научно-изследователски договори с абсолютно бездарната си намеса в работата на НИС той бе избран за още един ректорски мандат вместо да бъде уволнен дисциплинарно и даден на съд за нанасяне на щети в големи размери на научната дейност на Университета. Да си го кажем обаче честно и направо: гласувалите за същия този ректор са всъщност преките виновници за антиакадемичия характер на СУ в момента. Виновни са и гласувалите за точно този състав на Академичния съвет.

Гост

#23

2014-05-15 06:21

След малко повече от седмица е 24 май. На тази дата ректорът и доста негови приближени ще навлекат академичните тоги, ще си дават сериозния вид на загрижени и покрусени от състоянието на българската наука. На фона на техните действия този им ритуал е една посна актьорска игра и лицемерие. Най-малкото защото те са дейни участници с действие или бездействие в спъването на научната дейност на Университета. Случилото се с проф. Хорозов просто е само една подробност от тяхното портфолио. Ако следвате извратеното им мислене и логиката на действията им то ситуацията изглежда така сякаш на вратите на СУ чукат хиляди квалифицирани преподватели, а факултетите пращят по шевовете от блестящи научни кадри и затова без никакво замисляне ръководството на Университета може да лиши ФМИ от преподавател като проф. Хорозов и да продължава да се чуди как да държи на измислен ръководен пост незаменимия гений Биров.
питащ

#24 въпрос

2014-05-15 06:32

При цялото ми уважение към проф. Хорозов, защото все пак се изисква огромна смелост да застанеш срещу системата и да разкриеш механизмите по които се ограбва българската наука, тази петиция не би ли сринала имиджа на проф. Хорозов, тъй като политиката в СУ е на никой да не се удължава договора след навършване на годините за пенсия. Ако за проф. Хорозов се направи изключение, това не е ли една привилегия за него? А самият той винаги е бил против привилегиите. Пак казвам проф. Хорозов заслужава изключително голямо уважение, защото дръзна, в условията на корупция обвита с власт, да открехне какво се случва в задкулисието.
Но ако политиката на Университета е различна от желанията ни, изключението няма ли да се отрази на имиджа. Иначе всички сме хора и всички понякога правим грешки. Моето лично мнение е също, че трябва да бъдат удължавани договорите на добрите учени, но тъй като в това има елементи на субективизъм понякога, явно трябва да се изработят някакви критерии.

Гост

#25

2014-05-15 06:47

И престижният СУ ли се подрежда "по послушание"?

Докога с това прочистване?