Да възстановим Музей "Литературна Стара Загора"

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да възстановим Музей "Литературна Стара Загора"


Гост

#1

2014-01-16 08:51

Надявам се, че ръководството на Община Стара Загора ще намери средства и начин да възстанови една от гордостите на нашия град, наречен Град на поетите, Дом литературна Стара Загора. Някога, литературният музей в Ханчевата къща, беше свещена обител за писателите, за изкушените от литературата, за гостите на града - един сакрален кът, събрал оригинални ръкописи, редки екземпляри от книги, паметни моменти от духовния живот в Града на липите... Надеждите са винаги по-силни и могат да победят всяко съмнение!

Гост

#2

2014-01-16 14:56

Четящи хора, споделяйте, популяризирайте петицията! Не се уморявайте да се борите за духовното! Гордейте се с инициативата, заразявайте с ентусиазма си, излъчвайте вяра и оптимизъм и ще намерим нов дом за съкровището на нашите поети и писатели.

Гост

#3

2014-01-28 21:52

Достойно дело,което си заслужава труда;което ще ни направи по-възвишени в това бездуховно време;което ще остане за идните поколения траен знак,че Стара Загора е освен древен и дълголетен, уникално духовен град...

Гост

#4

2014-02-19 06:50

Дом литературна Стара Загора има отреден парцел и проект за изграждане и това е южната страна на Музей Гео Милев,който е с лице към ул. Христо Ботев.Само това решение е трайно и решава проблема в цялост.
Красимир Ботев