За оставане на Математическата гимназия в настоящата й сграда


Гост

#26

2013-11-26 19:15

Това е моята гимназия, в която бях от самото и откриване. Учила съм в нея четири години. Не съм съгласна с преместването и.
Slavomira

#27 Re: за простотиите в Варна

2013-11-26 19:15

#9: Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ - за простотиите в Варна

Г-н Вълков,

 

Аз съм бивш бъзпитаник на гимназията забършола 1998г. Дори и когато аз бях ученичка в Гимназията (макар на Вас това да не Ви се струва важно защото Вашето гардже е най-хубавото) имаше деца които бяха в ОУ-то, тоест малки. Парцел беше избран и одобрен за сградата на ОУ Захари Стоянов. Сега там се издига частен хотел. ОУ-то винаги страдаше от липса на средства и материали закупени със средства на гимназията или със средства дарени на гимназията често бяха употребявани от класовете на ОУ-то. Техните учници честичко чупеха, пръскаха със спрей, и тн нашите съоръжения, макар че ученици, учители и ръководство бяха напълно наясно, че се намират ж сградата на гимназията. Постоянно се повтаяше, че съжителството е временно и ОУ-то нямат търпение да се преместят в новата си сграда.

Питам се, ако гимназията бъде преместена и ново съжителство се установи със спортното училище, които в миналото не се поколебаваха да бият наши ученици, колко ще се подобрят условията за малките - вместо съжителство с математиците развиващи силен ум ще съжителстват с ученици които развиват силно тяло...

Помислете за собственото си дете. То не би трябвало да страда и да учи в сграда която не е добре пригодена за малки ученици, а е специално построена за средно училище. Борете се детето Ви за получи нормално образование - същото това за което Вие плащате данъци...


Гост

#28 Re: за простотиите в Варна

2013-11-26 20:48

#9: Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ - за простотиите в Варна

Г-н Вълков,

Помислете си какво би станало, ако МГ разшири приема си и приеме ВСИЧКИ желаещи за обучение, както ОУ "З.Стоянов" практикува, без оглед на държавна поръчка и сграден фонд...

Войната за разширяване (приемайки деца от целия град Варна) и територия беше започната от ОУ "З. Стоянов", прераствайки във война за изземване на цялата сграда и изгонване на МГ.

Българският народ е казал: "Който ламти за много, загубва и малкото."

"Зини, усто, лапни море - не бива."


Гост

#29

2013-11-26 22:03

Нямам думи..

Гост

#30 Към #25

2013-11-27 07:03

Решението в МГ да има паралелки от 5 клас не е на Гимназията. Това е практика във всички МГ-ии в страната. Освен това, тези паралелки съществуват отпреди повече от 25 години. Направете справка.

Гост

#31

2013-11-27 16:03

Напълно разбирам тези, които искат сградата да остане за МГ - все пак тя е строена специално за това училище. Аз също съм била от тези, които през 1978 година я почистиха, влязоха първи, пренесоха столовете и чиновете в новопостроена сграда. Но сегашното състояние на училището е плачевно - стаите не достигат, няма специализирани кабинети по предмети като химия, биология, физика, музика, в единствения салон по физическо възпитание учениците се натъпкани! Класът на моята дъщеря, също ученичка в МГ, няма дори класна стая!
Ако с преместването на МГ в друга сграда ще се разрешат тези проблеми - добре, но решенията трябва да се вземат бързо. Няма какво да се усуква толкова въпросът. На директорите трябва да се нареди какво да се направи от компетентните органи, защото спорът се проточи твърде, а учениците учат в неблагоприятни условия, изостря се безсмислено противопоставянето между ОУ и МГ. Но как при преместването в новата сграда ще се преместят и изградените от МГ бази... този въпрос трябва също да се реши, защото е недопустимо специално направеното за гимназията да не се използва по предназначение.

Гост

#32

2013-11-28 07:08

чениците от МГ "Д-р Петър Берон" заслужават да останат в сградата си!!!!!!
варненка

#33 МГ минало, сегашно и бъдеще

2013-12-02 19:26


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9

Уважаеми родители на сегашни и бъдещи ученици на МГ Варна, уважаеми възпитаници на същата, уважаеми варненци,
Какво може да направи някой, който иска да разбере нещо за миналото на нашия град, или иска да покаже с гордост нещо от него? Много просто, с Гугъл отива на горния линк и го отваря.
Отваряйки го той вижда снимка на Варненския археологически музей и чете текста: Музеят се помещава в старата сграда на Девическата гимназия във Варна на булевард „Мария Луиза“ №41. Тя е построена през 1892-1898 г. по проект на архитект Петко Момчилов. „
Колко интересно и поучително? Ние българите сме известни с всякаква липса на историческа памет. Какво стана с „гордостта на Варна“,известната Втора гимназия?
Къде са главните книги с вписани имена на поне 5 поколения варненци завършили тази гимназия? Какво се получи исторически с това прекрасно училище?
„По некакви съображения“ беше естествено гимназията „тихо“ да се оттегли някъде, защото трябваше да се даде шанс на археологическия музей. До тук добре. Някъде във Варна беше замислено да се построи нова сграда. До тук също добре. Не е ясно как тогава се решаваше „целесъобразността“на подобен строеж, но някак си той се оказа в центъра на един от големите Варненски квартали. Това вече не беше добре. Това не беше добре, защото рано или късно този въпрос щеше да се зададе. Доколко е целесъобразно една гимназия в съвременните условия да се мести в средата на жилищен квартал, било в общинска или собствена сграда е без значение?
Пиша всичко това, защото си мисля за хората. По същество двете страни са прави за себе си.
МГ- голяма база. Да, надявам се да е така (за базата),въпреки, че съм останала с други впечатления за нея.
ОУ- ами ако погеднем принципно родителите са прави.Къде да учат децата им? Във Владиславово или Аспарухово?
Това е първата част на въпроса.
Част две:
Определено се повдига доста сериозен въпрос. Въпросът е каква страна трябва да се вземе в този конфликт? Чета отзивите, които са много интересни, доколкото отразяват тягостното и болно състояние на обществото ни като цяло.Дребнодневие.
Моето мнение е, че е настъпил моментът варнеската общественост твърдо да застане зад единна и смислена кауза. Какво трябва да се предприеме, за да се спре този маскарлък/война? Нека спокойно се обсъди и вземе решение за връщане на достойнството на това обичано от всички варненци учебно заведение. Извинявам се много, но ми се струва, че съдбата му беше дадена в ръце на“не-варненци“ и ефекта е зашеметяващ (говоря за миналото „преместване“ на гимназията). Нека сега се обмисли вариант за евентуално намиране на подходящо (ново) място за гимназията(ако са останали такива все още), или преместване на съществуващо такова,сигурно има сграден фонд, който не се използа (за сметка на общината разбира се, нали тя има музей), а тази сграда се предостави за ОУ. Нали неговите ученица сега са бъдещите на МГ.
Не мислех да си пиша мнението,защото кой ли го интересува? Както преди, така и сега,“не-варненците“са тези,които вземат решенията...
Все пак бих желала да не се допусне безогледното ограбване на историческата ни памет! Запазете честта на Втора гимназия, без да въвличате обществеността в безмислени спорове. Те са от полза не на варненци, а на тези „не-варненци“, които не виждат по-далеч от собствените си материални интереси. ...Забравих..какво стана с „бишата“ сграда на ОУ-то? ...А КООПЕРАЦИЯ! Аха...
Аз съм само една варненка, от чието семейство точно 5 поколения са учили в тази гимназия. Първото поколиение е било първи випуск на „музея“, аз четвърто-последен випуск на „музея“ и пето, моят син-един от многото завършили в сегашна сграда...изобщо история...
Бай Юрдан

#34

2013-12-03 09:59

А защо въпроса е кой да остане?
А къде ще отиде едното от училищата?

Мисля си, че за повечето въпроса "за оставане" всъшност е въпрос "за оцеляване", тъй като никой не вижда реална перспектива за ново училище.

В петицията се казва, че в училището има 2000 ученика - това са 4000 родители.
От толкова хора все трябва да излезне смислено решение.
И това решение да бъде изискано от управниците.

Някой зане ли какъв е статута на пустеещото съоръжение между Пикадили парк и бризовете?

Гост

#35

2013-12-09 22:19

Много просто... 2 гимназии в 1 квартал, но коренно различни (МГ и 5-а), и 2 квартални училища в 1 квартал. Всеки може сам да се досети че логиката да има 2 кваетални в 1 квартал е. .. липсваща.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-12-10 07:28



Гост

#37 Re: Re:

2013-12-10 20:32

#36: Чайка - Re:

Написаното не съответства на действителността.


Гост

#38

2013-12-19 18:21

dgfg
te

#39 dt

2013-12-19 18:21

tgrtftg

Гост

#40

2014-01-27 14:53

Математическата гимназия е една от емблемите на гр.Варна. Колкото по-бързо бъде решен въпросът със самостоятелното ползване на сградата от страна на Математическата гимназия, толкова по-добре това ще се отрази върху доброто име на града ни.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...