За оставане на Математическата гимназия в настоящата й сграда


Гост

#1

2013-11-23 12:17

Крайно време е да се дава предимства на училищата, които обучават бъдещето на България

Гост

#2

2013-11-23 16:10

Като възпитаник на Математическа гимназия, обучавана там до 2012, имам добра идея за високото ниво на учебното заведение и големите очаквания от него, които не биха могли да бъдат задоволявани в бъдеще, ако не бъде разрешен въпроса с двете училища, помещавани в една сграда.
Както МГ, така и Захари Стоянов имат правото да изпълняват длъжностите си като учебни институции, но поради легални и морални съображения, МГ има очевидно повече право до ползване на сградата.
Съобразявайки се и с практичността на решението, много по-удобно би било Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" да не трябва да измества цялата си материално-техническа база, която се състои от голям брой информационно-технологични устройства. В тази връзка, училище "Захари Стоянов" е по-мобилно. Освен това то разполага с по-малко по численост класове.
Надявам се добре преценено, правилно и етично решение да бъде взето по този въпрос. Крайно време е да бъде разрешен!

Гост

#3

2013-11-24 09:54

Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" трябва да остане в тази сграда. Учениците са доказали, че заслужават!
#3

#4

2013-11-24 10:25

Крайно време е държавата да съдейства за материалната база за държавното спортно училище "Георги Бенковки" гр.Варна не само със средства за спортна зала, но и с предоставяне на сграда. Сигурно на огромната територия на ВВМУ Н.Й.Вапцаров може да се намери място не само за частна детска градина и частно училище "Малкия принц" и частна IT гимназия Екзюпери, но и за държавното спортно училище. Така младите спортисти биха били много по-близо до спортните бази, които ползват в Двореца на спорта и културата, като и до спортните зали на Черно море, и не на последно място близо до автобусните спирки за плувния басейн, както и за Спортпалас - Златни пясъци.

Гост

#5

2013-11-24 16:02

До не решаването на проблема със сградата на математическата гимназия се стига от нежеланието и безхаберието, а не на последно място и лобистки интереси, на местните власти на управление на образованието във Варна.

Гост

#6

2013-11-24 16:04

Математическата гимназия даде много за моето бъдеще. Като неин възпитаник аз заставам твърдо зад искането.

Гост

#7

2013-11-25 10:25

Няма нужда от коментар. Всичко е ясно. На никого не му се занимава с проблема.


Гост

#8

2013-11-25 15:28

Във време, в което КТ са навсякъде, а компютърните специалисти не достигат, "разрушаването" на една изградена, доказано работеща вече институция е голям проблем. Не мисля, че има какво друго да се коментира! Всеки здравомислещ човек може да прецени как трябва да се постъпи!
Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ

#9 за простотиите в Варна

2013-11-25 17:55

Скъпи родители на деца в МГ Варна - това е гимназия с професионално насоченост в нея учат деца както от Владиславово и Аспарухово така и от Чайка мислите ли че децата от 1-8 клас трябва да бъдат преместени заради вашите проблеми ????? осъзнай те се КОГАТО СТЕ РЕШИЛИ децата ви да са математици нека да станат но спрямо развитието на другите които тепърва трябва да избират сега персонално номер 2 сори ама не сградата те е обучила , с нова сграда където и да е и същите преподаватели е получиш същото образование / ако искаш да го приемеш / , до номер 1 ако искаш само да коментираш ок, ако мислиш така ако това бъдеще не е подготвено преди да поиска да отиде в МГ жалко, до номер 6 ако беше учил в друга сграда о малко ли щеше да научиш ??? ...... мога да отговоря на всеки който поставя бъдещето на малките пред това на вече избралите професионално развитие не разделяйте и владейте както искат нашите управници - всеки проблем се забравя след възникването на следващия има много решения на проблема за решения се искат малко топки колкото и грубо да е това


Гост

#10 Re: за простотиите в Варна

2013-11-25 18:31

#9: Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ - за простотиите в Варна

г-н  Вълков по всяка вероятност и тези малки деца не са само от  кв.Чайка и Бриз. Да не издребняваме. Тя работата стана двамата се карят третият печели.  Въпроса е защо сградата на  Спортното училище тихомълком е дадена НА ДЪРЖАВНО училище? Там предполагам ще Ви устройва за малките деца???

 

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-11-25 18:34



Гост

#12

2013-11-25 22:42

Аз съм от випуска, който в осми клас участва в бригада по почистването на сградата след построяването й! Надявам се и медния надпис в кабинета по български език, поставен от Г-н Ефендулов още да го има над черната дъска!


Гост

#13

2013-11-26 08:58

Абсолютно подкрпям петицията.Смятам,че е крайно време този въпрос да бъде решен в подкрепа на МГ Варна.Не е разумно да се създават неподходящи условия за учениците и от двете училища.В ОУ Раковски паралелките да 4 клас са със значително малък брой ученици дори се закриват класове,което доказва,че не вярно твърдението,че недостигат места за ученици в кв."Чайка".

Гост

#14

2013-11-26 09:50

Мисля, че тъй като сградата е построена за Математическа гимназия, тя или трябва да бъде предоставена само на нея или основното училище да ограничи учениците си до брой, който не причинява промяна в основната архитектура на училището (разрушаване и/или правене на нови стаи, които да се използват само и единствено от основното училище).

Гост

#15

2013-11-26 10:01

ОУ "Захари Стоянов" е квартално училище, но в него учат ученици от цяла Варна! За това смятам, че е съвсем възможно и правилно да се премести не Математическа гимназия, а основното училище! Подкрепям петицията! НЕ НА ПРЕМЕСТВАНЕТО НА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЬ#

Гост

#16

2013-11-26 10:29

Двамата ми сина са завършили МГ. Желая сградата да се ползва само и единствено от ученици от МГ. Това е една гимназия с утвърдени традиции, с много добрата им подготовка, с успешното им представяне на международни и вътрешни състезания.
По голяма база би помогнало за по добра подготовка на учащите.

Гост

#17 Re: за простотиите в Варна

2013-11-26 11:20

#9: Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ - за простотиите в Варна

Г-н Вълков ако бяхте учили в МГ поне щяхте да се научите да поставяте точка след края на изречение. В ОУ "Захари Стоянов" също учат деца от други квартали на гр.Варна. Лично познавам дете от Аспарухово

което учи там. Майката на детето е роднина на директорката Тодорка Колева. Освен това в квартал "Чайка" има друго основно училище, а МГ приема трудолюбиви и талантливи петокласници. Моето дете учеше в МГ от пети клас и пътуваше от 8,5 км. Като добавим, че в продължение на 8 години дарявахме средства за базата на МГ аргументите Ви звучат меко казано абсурдни. Доколкото разбирам детето Ви учи в ОУ "Захари Стоянов" и не виждам къде е проблема да искате преместване на МГ. Проблема се създава изкуствено от свръхамбициозната Тодорка Колева,която непрекъснато повишаваше броя на паралелките в основното училище.

гост

#18

2013-11-26 11:23

Голяма борба за една сграда....Като влезе вътре човек и се огледа изобщо не става ясно за какви ремонти става въпрос, освен многофункционалната сграда, а за двора да не говорим. Като Ви чете човек остава с впечатление, че сградата и нейната локация са факторите за успехите на тези деца. Нека Общината подсигури сграда за основното училище в квартала и ще може тази със здраве да я ползвате цялата. Аз като родител на дете от ОУ "Захари Стоянов" не държа непременно това да е сградата на нашето училище, но все пак да е в района.
И още нещо...много е грозно да се правят квалификации за едно или друго дете. Децата и от двете училища имат право на нормални условия за обучение. И нека не забравяме, че децата в МГ са тръгнали по пътя на знанието от някое основно училище.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-11-26 11:47



Гост

#20

2013-11-26 12:28

Математическата трябва да остане в настоящата й сграда!

Гост

#21

2013-11-26 12:54

za

Гост

#22

2013-11-26 13:35

МГ е еталонът за образование 5-7 клас и едно от най-добрите гимназии на Варна. Тя е мястото където да мислиш не е престъпление, децата са подкрепяни и се изграждат будни и способни специалисти. Такива училища трябва да се множат, а не да се унищожават!

Гост

#23 Re:

2013-11-26 13:45

#18: гост -

Много сте прави, че всяко училище заслужава добри условия.

Не е въпрос на локация, а не принципи. Тази сграда е дом на МГ. Строена е за нея след преустроиването е на оригалния дом в сегашния археологически музей.

Когато в домът ти има гост, който уважаваш, а той се разраства, притискайки собствените ти ученици с мотива, че има местни нужди и в същото време погазва одобрения брой паралелки и води непрекъснати медиини кампании колко е зле в резултат на това, нещата не са приятни. Когато в допълнение има 2 паралелки приети с конкурсен изпит от целия град - рисуване /първи клас 2013-2014 година/ гледната точка не е точно като Вашата.

Базата не стига на много училища. И те връщат ученици. Но не и управляващият ОУ "Захари Стоянов", който разглежда стаите на МГ като неусвеен ресурс за собтвените си нужди...

За съжаление, написаното от мен не е хипотеза. Факти са.


Гост

#24 Re: за простотиите в Варна

2013-11-26 13:54

#9: Николай Вълков баща на дете в ОУ и вуйчо на дете в МГ - за простотиите в Варна

Моля запознайте се с фактите!

Или посетете началото или края на учебните занятия на децата роднини. Ще се окаже че повечето коли водят деца със зелени фанелки /униформата на ОУ/ в слънчево време и по обед. Понеже са от квартала вероятно... А паралелките с рисуване и конкурсен изпит са от огромно значение за осигуряването на образования на децата от Чайка... всъщност са в противоречие.

В МГ учат деца от основна степен. Те са също ученици при това деца, полагащи особено старание за обучението си и както всички други учници на МГ - учат в сградата стороена и дадена на тяхното училище. Училище, което не се разраства, въпреки че търсене има, защото правилата са важни.

Предполагам  искате познатите ви деца да имат усет за уместност и справедливост. За съжаление действията на директорката им дава обратния пример - противопоставяне, нарушения на правила и споразумения, насаждане на конфликти.

В училище се записва дете трудно - местата са ограничени. Освен ако не е нейното. Там подадена молба е равнозначена на записване. Въпреки съгласуваните бройки първолаци. После децата остават без занималня дни преди 15-ти септември...


Гост

#25 Re: Re:

2013-11-26 16:22

#23: - Re:

 

Факти .... ама друг път. Сградата не е ваша, тя е на Общината. Вие и ние само я ползваме.  Не одобрявам конфликта да се принизява на ниво "ние и вие". Борбата е Ние и Вие срещу Общината за доброто на всички деца.

Паралелката с рисуване първи клас 2013-2014 година е само една.

Законен ли е приема на деца от 5-ти до 7-ми клас.....

 




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...