ЗА КАСИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ от 12 Май 2013

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЗА КАСИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ от 12 Май 2013

Eimyr

#226 Протест

2013-06-14 06:44

Мултимилионерът Василев, приближен на Доган и Пеевски - депутат на ДПС изкупиха централната преса + ТВ7 и БТВ, чрез инсинуации създадоха в страната психоза на омраза и разслоение, с националното предателство на Цацаров организираха компроматна кампания на саморазправа, а с натиск върху безпринципното правителство тласкат страната в посока враждебна на националния интерес. Корумпираната етническа партия ДПС, създадена от БСП като балансьор тласка страната към разпад. ДПС трябва да бъде забранена като противоконституционна и враждебна на националните интереси.

Гост

#227

2013-06-14 10:50

az sam za gerb vinagi
Мария Йорданова

#228 Отжорено писмо

2013-06-15 08:14

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И НЕГОВАТА ПАРТИЯ

Господа социалисти,

Отново е време за най-голяма активност на Вашата партия. Време за оговори на въпроси, които сами си измисляте. Отговори, с които постигате нови върхове на основния си похват – арогантната демагогия. Властта е Ваш единствен приоритет и цел. Но българският народ повече от 20 години чака от Вас други отговори на въпроси, свързани с околната среда, икономическата и финансовата политика на Вашата партия и на Българската комунистическа партия (БКП), чийто горди наследници сте Вие – българските социалисти. Очевидно никога не сте имали намерение да се занимавате с това, и затова днес въпросите ще Ви задават българските граждани, излезли и неизлезли на улицата.
Какво скри БКП и създадената от нея Държавна Сигурност (ДС) от българския народ за екологичните катастрофи, причинени по времето на социализма?
На 26 април 1986 година стана най-голямата за всички времена авария с атомна централа – централата в Чернобил. Огромен радиоактивен облак обиколи много страни на Европа преди да достигне България след почти 5 дни. В по голямата част от тези страни незабавно се предприемат всички мерки за предпазване на населението. Предупреждават се хората да не излизат навън, да не седят по зелените площи, да не ядат листни зеленчуци, да не извеждат добитъка на паша... Раздават се масово таблетки йод, за да се предотврати натрупването на радиоактивен йод в щитовидната жлеза.
През цялото това време правителството на БКП напълно отрича, че нещо се е случило. Най-страшното е, че в навечерието на 1-ви май проф. д-р Любомир Шиндаров, първи заместник министър на здравеопазването и главен републикански санитарен инспектор, обявява най-спокойно от екрана на Националната телевизия липсата на каквато и да е опасност за българските граждани и децата им.
Цинизмът на комунистическите управници стига до там, че точно на 1-ви май, когато радиоактивният облак достига България и заваляват радиоактивни дъждове, те извеждат хората на манифестации, за да скандират „Да живее БКП”, да дишат активно вредните изпарения и да отнесат мокрите си радиоактивни дрехи по домовете си. И това не стига. Не са пощадени и най-младите. Не е отменен големия, традиционен младежки крос в София.
Доктор Тотко Найденов, специалист по социална медицина и организация на здравеопазването, в книгата си „Онкологичните болести в България” ясно посочва, че Шиндаров и управляващите са една от причините „за сегашните и бъдещите ракови заболявания, което ще рече и за страданията и смъртта на хиляди сънародници и техните дечица”. Последствията не закъсняват. След Чернобил раковите заболявания в България се увеличават десетократно. Сега у нас годишно се разболяват от рак 34 хиляди души, колкото е населението на малък български град и умират 20 хиляди, въпреки милионите левове за лекарства, операции, химио- и лъчетерапия.
Като наследници на БКП сте отговорни и за „кървавите рани” на България – 48-те уранови мини, които се разработваха по време на управлението на БКП. При пълна секретност са преработени и изнесени за СССР и ГДР 16 300 тона уран. Населението в района на мините не е предупредено за опасностите от уранодобива. Високата смъртност на населението на Бухово (уранова мина в близост до София) се свързва с установената твърде късно висока радиоактивност на водата от кладенците, която населението масово използва. Поради липса на достатъчна информираност, местното население дори след закриването на уранодобива използва радиоактивни инертни материали от мината за строеж на пътища и огради.
Мините са затворени след решение на правителството на Филип Димитров през 1992 г., но поради радиоактивна замърсеност на земите и водите за рекултивация са изразходвани десетки милиони левове.
И преди още да са ликвидирани последствията за природата и хората от уранодобивната авантюра на БКП, министърът на икономиката и енергетиката в правителството на БСП Румен Овчаров през 2006 г. отново заяви готовност за възобновяване на производството на уран. Това престъпно намерение беше свързано със стремежа да се угоди на руската компания „Атомстройекспорт”, която по това време беше спечелила търга за изграждане на атомната електроцентрала „Белене” – още един от мегаломанските проекти свързани с Русия на наследниците на БКП.
БСП продължава и днес да се гордее с „индустриализацията”, осъществена от БКП по времето на социализма. Продължавате обаче да мълчите за последиците от недостатъчните и неефективни пречиствателни съоръжения. „Кремиковци” – 5058 хектара земя замърсена с тежки метали и металоиди. С произведените от тази земя плодове и зеленчуци десетки години се изхранва населението на Софийското поле и на столицата на България. Огромни са замърсяванията на почвите и около много други предприятия, с които социалистическата икономика се гордее. Комбинат за цветни метали, Пловдив – 7000 хектара, Медет, Пирдоп – 14700 хектара, Медодобивен комбинат „Елисейна” – 1700 хектара, Оловно-цинков комбинат, Кърджали – 2300 хектара. Хиляди са хектарите замърсени земи вследствие на рудодобив в Смолян, Мадан, Чипровци. Изследванията на специалистите са категорични. Открито е олово не само в кръвта на изследваните деца, но даже и в косите им.
Господа социалисти Вие никога не осъдихте, не се разграничихте и не отхвърлихте от себе си едно друго голямо престъпление към българския народ извършено от комунистическите Ви предшественици – създаването на смазващата машина са власт Държавна Сигурност във всяка институция на държавата?
Чрез ДС Комунистическата партия завладя дори и българската черква. Превърнахте свещениците в доносници. Биха ли могли завербуваните да се противопоставят? Отговорът е „Да”, но с цената на живота си. Такава е съдбата на Евгени Босилков, свещеник убит през 1952 г. в затвора.
В словото си по случай избирането на новия български патриарх секретарят на Светия Синод не случайно подчерта: „От многовековната история на българското християнство времето на социализма и комунизма е най-човеконенавистната атеистична диктатура.”
Учудващо ли е, че БСП не се разграничи от Държавна Сигурност? Съвсем не. Вие използвахте ДС, за да постигнете новата си политическа и икономическа власт.
По време на така наречената „перестройка” БКП, която се трансформира в днешната БСП, издаде небезизвестния Указ 56. Той осигури преминаването на материалните средства и ценности в ръцете на членовете на партийната върхушка и ДС. Така беше поставена основата на разграбването на България и на възникването на днешните монополи. Не случайно известната на всички групировка „Мултигруп” и Първа Частна Банка бяха регистрирани по този Указ. Показателно е и участието в създаването на „Мултигруп” на Димитър Иванов, член на БСП, член на висшето ръководство на ДС, предприемач, колекционер и издател на вестник „Дума” и „Земя”. Веднага след създаването си „Мултигруп” придобива десетки държавни предприятия, между които „Минстрой холдинг”, Бургаските „Черноморски солници”, „Елкабел”, националният туроператор „Балкантурист”, най-големия хотел „Рила” в Боровец, Гранд хотел „Варна” в курорта „СвСв Константин и Елена”, хотел „България” в София. Днес, след убийството на създателя на „Мултигруп” Илия Павлов, предполагаемото състояние на съпругата му Дарина Павлова, прекръстена на Дария Стефанели, се оценява на не по малко от 65 милиона лева.
С Указ 56 започна официалното разграбване на България чрез създаването и фалирането на редица банки управлявани от довереници на БКП-БСП и ДС. Между тях са: Първа частна банка на Венцислав Йосифов, кандидат за кмет на БСП в София през 1995 г., агент на ДС и бивш съпруг на приятелката и майка на детето на Сергей Станишев; Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка на Атанас Тилев, близък приятел на члена на БСП Бриго Аспарухов, за който се предполага, че е унищожил досието на Тилев в ДС; Българска земеделска и промишлена банка, известна като банката на Орион на Веска Меджидиева, съпруга на Румен Спасов – шеф на близкия до БСП кръг от фирми Орион, довели до Националната катастрофа от 1996-97 година по време на правителството на БСП, ръководено от Жан Виденов.
Никой не е забравил, че Румен Спасов произхожда от най-мракобесническите среди на деятелите на БКП. Баща му, Мирчо Спасов, близък съратник на Тодор Живков, е организатор и ръководител на концентрационните лагери в Ловеч и Скравена и непосредствен виновник за извършените зверства в тях по време на режима на БКП.
И нека не забравяме споделеното от Жан Виденов. На въпроса на журналиста Юлий Москов дали не е можел да спре грабежите довели до националната катастрофа Жан Виденов отговаря „Не без да унищожа собствената си партия”.
Партията и властта са единствените Ви приоритети господа горди социалисти. Ограбването и страданията на обикновените хора са истинският резултат от преследването на тези приоритети. И днес икономическата власт е във ваши ръце и в ръцете на вашите съратници от ДС сътворена от БКП. Вие ще направите всичко възможно, за да свалите всяко правителство, което се опита да напише списъка на червените милионери – истинските грабители и виновници за днешните страдания и отчаяние на хората, които ги изведоха на улицата. Защото днешните монополи са свидни рожби на тези милионери. Единственият начин българският народ да започне да гради своето европейско бъдеще отначало е да получи обратно всичко, което заграбихте през последните 60 години. Ясно е, че никoга няма да се опитате да върнете заграбеното. Това би означавало 120 годишната Ви партия да престане да съществува!
Българската комунистическа партия отдавна трябваше да бъде осъдена морално и юридически за системен геноцид на българския народ. Комунизмът трябва да бъде забранен и осъден точно така, както и фашизмът. Вие, господин Станишев, не само че никога не се извинихте и не осъдихте престъпленията на БКП, но след като станахте председател на ПЕС гордо заявихте, че избирането Ви на този пост ще допринесе за повишаване на авторитета на Вашата партия със стогодишна история. Народът рано или късно ще ви отнеме икономическата власт и с гласа си ще допринесе за слагане на очаквания край на Вашата партия.

Гост

#229

2013-06-15 13:26

Дошло е ВРЕМЕ.....................

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-06-15 18:27


Габровка

#231

2013-06-16 14:53

Аз също съм гласувала за ГЕРБ и ще продължа да го правя! На изборите се видя какво иска народа,но турците и комунистите не зачетоха този наш избор,за да могат те да вземат властта,че и на всичкото отгоре ще карат децата ни да учат турски и ромски език!Те са ненормални тъпанари!!!

Гост

#232

2013-06-17 05:10

Ако не се промени изборното законодателство, новите избори ще повторят изборните резултати от последните избори. На България са необходими промени в изборното законодателство! Една от тях трябва да бъде премахване или намаляване на 4 процентовата бариера. Тя обслужва интересите на големите партии, които се явяват и управляващи, подменяйки вота на голяма част от избирателите. Това е недемократично и несправедливо!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-06-17 05:20



Гост

#234

2013-06-24 09:37

Подкрепям петицията, но Не мисля, че едни нови избори ще имат резултат по-различен от този.
По-скоро мисля че трябваше да се предложи нов министър-председател и екип от спечелилата партия изборите и да се опитат да работят.
Въпреки, че Бойко Борисов според мен си беше добре, но щом като народа не го искаше и въпреки това избра пак неговата партия, показва че харесва управлението им.
Ако има нови избори трябва задължително да се осигури и електронно гласуване. Сами се убедихте че по електронен път резултати са далеч по-добри /имам предвид преброяването ни през 2011г/. Имам чувството, че ако нямаше опция електронно преброяване, то щеше да бъде провалено.

Гост

#235

2013-06-25 09:21

Достатъчно е да се осъществи. Следващите искания ще бъдат предявени след това.

Гост

#236

2013-06-28 11:37

По време на изборите за 42-рото Народно събрание беше осъществена невиждана в последните 24 години манипулация. В съботния ден за размисъл недобросъвестни граждани предизвикаха скандал с бюлетини в склада на печатницата в Костинброд. Това представлява престъпление с много по-голяма тежест, отколкото например търговията с гласове. Избирателите бяха облъчени с внушения, че акцията в печатницата в Костинброд, проведена в съботния предизборен ден, е предотвратила опит за фалшификация на изборите. В действителност, няма начин някоя от тези бюлетини да бъде преброена, освен ако реален гласоподавател, упражнявайки правото си на глас, я пусне в урната в някоя избирателна секция. Наличието на хартия в склада на печатницата, дори ако на тази хартия са напечатани неизползваеми бюлетини, не е престъпление.
Реалното престъпление е предизвиканият в предизборен ден скандал, довел до манипулация на изборите и изкривяване на изборните резултати. Считаме, че това е достатъчно основание за касиране на провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори.
Освен това, втора седмица десетки хиляди български граждани протестират с едно единствено искане – оставка на правителството.Призоваваме Конституционния съд на Република България да отчете реално извършеното престъпление. По метода на Великия Александър, нека Конституционният съд да отсече Гордиевия възел на политическата криза в България, като касира провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори, произнасяйки се също така по приемливостта на актовете, издадени от настоящото Народно събрание, и в частност по избора на Министерски съвет.
След касирането на изборите призоваваме Президента незабавно да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори в най-краткия допустим от законите срок за това.

Гост

#237

2013-06-28 17:12

Бог да ви помага!
Теофилов

#238 Избори!

2013-06-29 19:12

За мен е изумителна наглостта на всички, които твърдят, че не бивало да се правят нови избори, защото щяла да ги спечели ПП ГЕРБ.
С това твърдение те показват, че знаят много добре на коя партия вярва мнозинството от българския народ и нямат никакво намерение да уважат избора му.
Трите малцинства на партиите БСП, ДПС и Атака - с взаимноизключващи се интереси и абсолютно несъвместими предизборни програми, най-неочаквано и за собствените си избиратели се обединиха след изборите, изключиха изцяло победителя от управлението на страната и узурпираха властта. След което с ехидно подсмихване към всички нас започнаха да твърдят, че ПП ГЕРБ е загубила изборите, защото не управлява.
Нима тези партии не излъгаха и собствените си избиратели? Нима не подмениха изцяло вота на суверена?
Съобщенията в деня на изборите за държавен преврат бяха самата истина.
Само че превратът беше извършен не от ГЕРБ, а от БСП, ДПС и Атака!
Само нови избори ще върнат достойнството на българския народ!

Гост

#239

2013-07-01 18:48

---за жалост ние си ,,ЛАЕМ "" а ,,КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ """ .......

Гост

#240

2013-07-01 20:54

Моля,да бъдат касирани парламентарните избори-поради недопустимата пропаганда,създаване на напрежение,манипулации на някой медии и политици.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-07-01 20:55



Гост

#242

2013-07-04 10:35

Срам за нацията ни,да управляват отново червените,чието управление никога не е водело към добро.Руска ориентация и живот на границата на оцеляването.
Христо Тамарин
София

#243 http://www.peticiq.com/2013_05_12

2013-07-04 19:43

По време на изборите за 42-рото Народно събрание беше осъществена невиждана в последните 24 години манипулация. В съботния ден за размисъл недобросъвестни граждани предизвикаха скандал с бюлетини в склада на печатницата в Костинброд. Това представлява престъпление с много по-голяма тежест, отколкото например търговията с гласове. Избирателите бяха облъчени с внушения, че акцията в печатницата в Костинброд, проведена в съботния предизборен ден, е предотвратила опит за фалшификация на изборите. В действителност, няма начин някоя от тези бюлетини да бъде преброена в полза на някоя партия, освен когато реален гласоподавател, упражнявайки правото си на глас, я пусне в урната в някоя избирателна секция. Наличието на хартия в склада на печатницата, дори ако на тази хартия са напечатани неизползваеми бюлетини, не е престъпление.

Реалното престъпление е предизвиканият в предизборния ден скандал, довел до манипулация на изборите и изкривяване на изборните резултати. Считаме, че това е достатъчно основание за касиране на провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори.

Освен това, седмици наред десетки хиляди български граждани протестират с едно единствено искане – оставка на правителството.

Пред вид на всичко това, призоваваме Конституционния съд на Република България да отчете реално извършеното престъпление. По метода на Великия Александър, нека Конституционният съд да отсече Гордиевия възел на политическата криза в България, като касира провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори, произнасяйки се също така по приемливостта на актовете, издадени от настоящото Народно събрание, и в частност по избора на Министерски съвет.

След касирането на изборите призоваваме Президента незабавно да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори в най-краткия допустим от законите срок за това.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-07-04 19:47



Anonymous

#245 Re: http://www.peticiq.com/2013_05_12

2013-07-04 19:48

#243: Христо Тамарин - http://www.peticiq.com/2013_05_12

Чудя се как хората не разбират едно толкова елементарно нещо: намерените в печатницата бюлетини нямаше как да бъдат използвани за фалшификация на изборите освен по начина, по който те бяха използвани от БСП и ДПС - за манипулация на избирателите в предизборния ден за размисъл.

Стефан Златарев
София

#246 За въвеждане на избирателен район "Електронно гласуване"

2013-07-10 20:05

Подкрепете и петиция "За въвеждане на избирателен район "Електронно гласуване""(http://www.peticiq.com/za_glasuvane_prez_internet) даваща възможност за повече контрол на гражданите над техните представители в Народното събрание чрез съвременните информационни технологии.


Гост

#247 Re:

2015-04-25 11:22