Протест на детските заведения срещу поставяне на проба Манту

Жени

#26 ПРОТЕСТ -МАНТУ

2012-12-28 23:14

Състав на теста МАНТУ- ПОЛИСОРБАТ 80 . Ето малко инфо:Полисорбат 80

Полисорбат 80 подобно на натриевия деоксихолат има способността да увеличава пропускливостта на клетките, да ги уврежда и предизвиква техния разпад. След инжектиране може бързо да метаболизира в сорбитол и етиленов оксид, които са много по-токсични от оригиналния химикал. След като Полисорбат 80 се разпадне, се получават 20 мола етиленов окис на един мол сорбитол. Доказано е, че тези полисорбати предизвикват опасни, понякога фатални последици, когато бъдат инжектирани. Веднага може да настъпят промени в сърдечната функция. Кръвно-мозъчната бариера (ВВВ) може да бъде отслабена и преодоляна, последвана от гърчове и дори смърт. Освен това, полисорбатите показват синергична токсичност с широка гама химикали.

Също така е установено, че Полисорбат 80 оказва отрицателно влияние върху имунната система и може да причини тежък анафилактичен шок, завършващ със смърт. Според „Хроники на алергиите, астмата и имунологията“, том 95, брой 6 от декември 2005 г., с.. 593-599 (7), "той действа като 'скрит' причинител на анафилактични реакции", и "Полисорбат 80 е бил идентифициран като агент, причиняващ анафилактични реакции от неимунен произход. В проучването е участвала и бременна жена, която получила анафилактичен шок след 4-то вливане на мулти-витамини, съдържащи полисорбат 80.

В допълнение към това, проучвания на Хранителната и химическа токсикология показват, че Полисорбат 80 причинява безплодие. В направени опити, женски плъхове са били инжектирани с полисорбат 80 от 4 до 7 ден след раждането. Той ускорил половото съзряване на плъховете и предизвикал промени в лигавицата на вагината и матката, хормонални промени, деформация на яйчниците и дегенерация на фоликулите.

Според Световната организация за интелектуална собственост, която е част от Организацията на обединените нации, нейни учени разработват ваксини специално с цел да повлияят на размножителната функция като метод на контрацепция. Една от предложените съставки за ваксината е именно Полисорбат 80 (известен още като Tween 80). И тъй като е предпочитана съставка, учените явно са запознати с неговата способност да предизвиква безплодие
ФЕНОЛ: Фенолът е протоплазмена отрова. Попаднал върху кожата, предизвиква изгаряне поради това, че пресича белтъчните вещества. Вредно въздействие имат не само разтворите, но и парите на фенола. Вдишан в малко количество, той причинява главоболие. Фенолът е един от най-опасните замърсители на околната среда. Особено опасно е замърсяването на водата. Например отточните води при производство на т.нар. фенолформалдехидни смоли са сериозен замърсител на водите и реките. Много опасно е и замърсяването на океаните, където фенолът попада главно като се разбият петролоносачи и танкери, превозващи суров нефт. Неблагаприятно действие има неговата токсичност, както и лесната му окисляемост, при което намалява съдържанието на кислород във водата. Затова в силно замърсените райони рибите загиват. Отровената риба мирише на фенол. За другите съставки не открих инфо. В листовката на ППД Туберкулин Мамалиан - инжекционен разтвор, която си изпросих от мед. сестрата, която ме инжектира, пише, че ТУБЕРКУЛИНОВИЯТ ТЕСТ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ И СЕ ОТПУСКА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ. ПИТАМ: Кой от нас, вече инжектираните беше на лекар преди това и предписа ли му лекарят този туберкулинов тест и на какво основание. ПИТАМ И ВАС, ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ! ВИЕ СТЕ ЗА СЪД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Иванов

#27

2012-12-29 11:11

Пробата Манту е за всички, на които работата им изисква така наречените здравни книжки! Готвачи, сервитьори, магазинери, педагози! Първо: Смятам, че тази здравна книжка е пълна глупост, защото не гарантира, че през тази една година не може човек да се зарази от т.н. опасни инфекциозни болести и Второ: не смятам за редно всяка година да ми се вкарва в тялото туберкулинов разтвор! Да не говорим, че след това в продължение на една седмица е възможно човек да развие висока температура и да се чувства негоден за работа!
Жени

#29 ПРОТЕСТ -МАНТУ

2012-12-29 12:14

Нямат никакво законово основание да ни принуждават да правим това !!! До съд ли трябва да стигнем? Ако се наложи- и това ще стане !!!
Жени

#30 ПРОТЕСТ -МАНТУ

2012-12-29 15:31

Има ли вече група във фейсбук по въпроса? Дайте линк.
Даниела

#31 Re:

2012-12-31 07:43

Каква ваксина срещу грип.....първо се поинтересувайте за вредата от ваксините. Аз съм си правила такава само един път/още в началото, когато се появиха в рекламното пространство/ и след 2-3 месеца изкарах най-тежкия грип в живота си.Само дето не се споминах

Жени

#32

2013-01-01 18:40

Това прибиране на пари за МАНТУ са всъщност прибиране на скрити данъци от нас. Както и всякакви видове плащания за другите изследвания за здравните книжки, за смяна на лична карта, за смяна на шофьорска книжка и т.н. ЩОМ ДЪРЖАВАТА ИСКА ОТ НАС НЕЩО, ТО ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ПОЕМЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ТОВА !!! Ние доброволно не искаме нито да си вадим нови лични карти, нито да си правим здравни книжки. Защо трябва да отнасяме негативите от нечии чужди прищевки ? Щом държавата и конкретния работодател имат нужда от нас на това работно място, то тези разходи трябва да се подсигуряват от тях .
Жени

#33 ПРОТЕСТ -МАНТУ

2013-01-03 12:09

" В кои случаи се препоръчва провеждането на изследването?

Пробата на Манту се провежда в следните случаи:

При хора, които са имали близък контакт с болен от туберкулоза;

При здравни работници изложени на риск;

При хора, които имат симптоми на туберкулозна инфекция: продължителна кашлица, нощно потене, загуба на тегло;

При хора, при които има отклонение в рентгеновата снимка на гърди;

При пациенти след органна трансплантация, при нарушение в имуннитета, при СПИН "

Та по този повод имам въпрос- Здравните работници, изложени на риск, които са в постоянен и близък контакт с болни от туберкулоза, задължени ли са да си поставят проба за МАНТУ? В какъв контакт с туберкулозноболни и в каква рискова група попадат детските учителки напр., че при тях да е задължително, а при здравните работници да не е . Убедена съм, че нито един здравен работник в рискова група не е задължен , а и дори да е - НЯМА да си постави такава проба !!!
devil

#34

2013-01-10 06:29

Мисля, че и служителите на РИОКОЗ, които шетат по детските заведения, също би трябвало да се имунизират.Те са в пряк контак с храните в детските заведения а и самото им присъствие там би могло за представлява "реална заплаха" от зараза. Нека те "дадат пример".
Tutti Frutti

#35 Protest na detskite uchiteli sreshtu p...

2013-01-11 00:31

Bez komentar.Problema e postaven qsno,izlojeni sa faktite i az sam napalno saglasna s avtorite na peticiqta.



Гост

#36

2013-01-14 15:35

Протестирам !

Гост

#37

2013-01-14 18:25

От министър с юридическо образование не може да очакваме нещо смислено .Нямам нищо против юристите , но смятам че министъра на здравеопазването трябваше поне малко да разбира от медицина.
привърженик

#38

2013-01-15 16:06

Моля, дайте адрес, на който да се пратят сканирани подписи за петицията!!!! Отправих питане по мейл вече два пъти и нямам отговор.

Гост

#39

2013-01-17 09:40

Пълна простотия!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гост

#40 не спирайте

2013-01-22 11:34

Съвсем случайно научих за това писмо ! Аз работя в детско заведение и всичките 100 % от служителите не са съгласни със това извращение над тях но....Значи в Кодекса на труда ясно е записано и то така, че не подлежи на тълкуване а именно ,че периодичните прегледи се заплащат от работодателя а в Наредба 3 също има разпоредба в тази насока, обаче някой мръсник е прокарал идеята си работниците да го отнасят и сега всички директори и работодатели реват как всяка година трябва ние да се бъркаме с по минимум 36лв.за "здраве" !!! В същото време те същите НЕ дават никакви пари и НЯМА РЕАЛНА/КОЯТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА/ НИ ТРУДОВА МЕДИЦИНА НИ ПЕРИОДИЧНИ ПРЕГЛЕДИ И НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА ТОВА !!! ТОВА ПИСМО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДАДЕ НА СИНДИКАТИТЕ ЗА АНЕКС КЪМ КОЛЕКТИВНИЯТ ТРУДОВ ДОГОВОР В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ОБЩА СТАЧКА И ТОВА Е !!! НЯМА ВЕЧЕ НАКЪДЕ ДА ТЪРПИМЕ ДА НИ ДЕРАТ !!! ПРОБЛЕМА С РАБОТНОТО ОБЛЕКЛО Е СЪЩИЯТ !!! УЖ НИ СЕ ПОЛАГА А НИ ДАВАТ ПАРЦАЛИ НА КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ И НИ КАЗВАТ КОЛКО СМЕ ТЪПИ, ЧЕ НЕ ГИ ХАРЕСВАМЕ, !!! ПАТРИОТИ БЕ ........

Гост

#41 Re: Жени

2013-01-26 16:58

#38: привърженик -

Аз също изпратих мейл. Странно, но отговор няма...


Гост

#42 Мая

2013-01-26 17:05

"devil"- нима смяташ, че служителите на РИОКОЗ някога са си правили каквито и да било изследвания. Те само си отнасят здравните книжки на съответното място, слагат им се съответните печати и всичко е точно. Отнасяме го ние, простосмъртните електорални единици. Айде пак да продължаваме да гласуваме за партии, които доказано обслужват само себе си . Докато българинът не се осъзнае и не спре да гласува под определено партийно знаме, все ще ни ..ат. От там тръгват всичките ни беди !!!

Гост

#43

2013-01-27 09:40

Напълно съм съгласна с "Мая". Мисля, че трябва наглите лелки от РИОКОЗ да бъдат изгонени при посещения в детските заведение а не раболепно да им се кланяме и да им позволяваме да ни рекетират.

Гост

#44

2013-02-01 08:55

Пълен абсурд е това.На мен вече ми сложиха ваксината,въпреки че не съм съгласна с това ,но не искам да загубя работата си.При 300 лева заплата близо 50 отиват за заверка на книжката - това вече на нищо не прилича.
един учител

#45 ваксина МАНТУ

2013-02-01 22:02

Учител съм в детска градина вече 16 години.Не вярвам друг,освен колеги да ме разберат като кажа,че учителите заслужават да им се плащат вредни заради нездравословните условия на труд.Вече страдах тежко от реактивен артрит,като почти година едва вървях и стоях на краката си в резултат на две не добре излекувани инфекции,които си лепнах от децата.В момента изследване отчита силно възпаление в тялото ми,но не могат да открият какво ми е.Само още бактерии и вируси ми трябват.Категорично съм против ваксина МАНТУ.

Гост

#46

2013-02-04 21:16

kakvo ima da se komentira,porednoto bezumie za da se palni haznata,za da ima oshte kakvo da grabqt
вълкова

#47 Re:

2013-02-06 09:21


Гост

#48

2013-02-06 09:26

Проба "манту"трябва да се прави по преценка на личния лекар,за хора със продължителна субфибрилна темература,изпотяване,кашлица,обща отпадналост.Нека се изисква и за здр.книжки ,но пак казвам само по преценка на л.л-р.

Гост

#49 Re:

2013-02-07 10:41

#39: -  

 


Гост

#50 Re: Абсолютна недомислица!

2013-02-07 18:13

#2: Роси - Абсолютна недомислица!

Въпросът е не защо на тях не искат ,а да не искат на нас.