Peticiq.com

Протест на детските заведения срещу поставяне на проба Манту

Свържете се с автора на петицията

Гост#1 Dec 10, 2012, 19:08
Ние явно сме най-рисковата група в България ... и безропотната, защото сме на ръба на оцеляването отвсякъде!
Роси#2 Dec 10, 2012, 20:34

Абсолютна недомислица!

След като в училищата има подготвителни класове от деца на възраст 5 и 6 години , защо и на тях не се изискват тези изследвания?
Гост#3 Dec 10, 2012, 23:23

Re: Абсолютна недомислица!

#2: Роси - Абсолютна недомислица!

Не съм съгласна с пробата Манту, но моля не набърквайте децата! Те са натоварени с достатъчно ваксини, а на 7г. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по Имунизационен календар се прави Манту! Много нечестно и егоистично звучи това Ваше изказване! Мислете преди да реагирате емоционално понякога! Не е честно и това едно дете да отнесе 12 ваксини, за да защити възрастните, както оправдават задължителността на ваксините! Не ме карайте да съжалявам, заради такивва изказавния, че Ви подкрепям!

ninany#4 Dec 11, 2012, 07:44

Re: Re: Абсолютна недомислица!

#3: - Re: Абсолютна недомислица!

Става въпрос за работещите колежки в ПГ, а не за деца.

Гост#5 Dec 11, 2012, 12:38
Подкрепям искането
Snow#6 Dec 11, 2012, 20:26
Заставам твърдо зад петицията!
Потърпевша#7 Dec 11, 2012, 20:51
Според мен тук въобще не става въпрос за здраве и за предпазване на децата от заразни заболявания!Всичко е само и единствено за ПАРИ!Сега сме им паднали в ръцете,могат да ни одерат и по няколко кожи!Ако беше само и единствено за безопасността на децата нека изследванията за здравни книжки да са безплатни,нека здравната каса да покрива разходите по изследванията.
И още нещо-новите изисквания за здравни книжки не се отнасят само до работещите в детските заведения!
Гост#8 Dec 11, 2012, 21:29

Re: Re: Абсолютна недомислица!

Уважаема госпожо, погрешно сте разбрала горния коментар. Ще се опитам да Ви обясня какво е искала да каже колежката с него: При нас, в детските заведения, на учителите, работещи с 5 и 6 годишни деца, всяка година се изисква заверка на здравните книжки, със съответните исгледвания по тази прословута наредба 15. На учителите, работещи с 5 и 6 годишни деца към училищата (предучилищни групи), никой не им търси заверки на здравни книжки и те не правят такива изследвания. Ето, това е разликата, която колежката е искала да подчертае. Това няма нищо общо с детските имунизации. Надявам се да сте ме разбрала правилно.

с уважение към Вас, че ни подкрепяте: Ив. Калканджиева

Гост#9 Dec 11, 2012, 21:59
Ох аз работя в ресторант защо и на мене ми правят изследвания за здравна книжка, която аз си плащам??? Еми така е като работите с храна и деца ще правите изследвания. Не казвам че това не е за пари, но то също така е и за вас и за децата. Не подкрепям. Всяка година ми се прави профилактичен преглед при който ми взимат кръв. Мразя го, но само аз печеля от него....
Клео#10 Dec 11, 2012, 23:10
И ваксина против грип трябва да ги задължат да си направят. Нито са нещо повече от останалите граждани на България, нито си вършат съвестно работата. Иначе претенции- големи.
макето#11 Dec 11, 2012, 23:16

Твърдо подкрепям петицията!

Гост#12 Dec 12, 2012, 01:08

в подкрепа на петицията

Аз не работя в детско заведение,но Ви подкрепям.
Изпуснах работа точно защото нямах парички за здравна книжка.Ако бяхме по-задружни мисля че,щяха да ни се случват по-малко такива беди.
Според мен през последните години издават закони
чрез които само ни обират,ЕДИН ЗАКОН НЕ СЕ ИЗДАДЕ
В ПОЛЗА НА НАРОДА.ХОРА БЪДЕТЕ ЧОВЕЦИ И ДА БЪДЕМ
ЕДИННИ И ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ!То си е за самите нас.
danko70#13 Dec 12, 2012, 22:06

.протест

#10: Клео -

Който не знае за какво става въпрос,моля да не дава некомпетентно мнение....а му предлагам да ме замести,че да види за какво става...реч...и тогава да приказва.....защото "Всезнайковци" в България,колкото щеш.....

ОДЗ#14 Dec 13, 2012, 14:11

Re: Абсолютна недомислица!

#2: Роси - Абсолютна недомислица! 

И какво? Вуте да е зле? Няма да се борите да отменят едно поредно недомислие, а ще искате повече хора да са ощетени, че да ви олекне на душата! 

Доколкото знам има и други методи за изследване на туберкулоза. Манту е инвазивна и не безопасна процедура. Наъплно незаконно е да я изискват, само защото някой сменяем/ временен министър е спуснал наредба.

ТиТи#15 Dec 13, 2012, 16:27

Re:

#10: Клео -  

Колко злоба, колко лошотия!!! ЗАЩО?

Роси#16 Dec 13, 2012, 20:02

Re: Re: Re: Абсолютна недомислица!

#4: ninany - Re: Re: Абсолютна недомислица!

Благодаря, че поне Вие сте ме разбрали! Кой говори тук за деца - говоря за учители работещи с деца на една и съща възраст! Моля преди да нападате така яростно първо изяснете мисълта!

Приемам извинения!

Гост#17 Dec 13, 2012, 21:19

Re: Постарайте се да не давате некомпетентни мнения!

mimi#18 Dec 14, 2012, 19:46
podkrepiam peticiata na 100 procenta,dano uspeem!

This comment has been removed by the person who wrote it.

Димитрова#20 Dec 14, 2012, 21:13
Напълно подкрепям този протест.Толкова много нередности има около тази проба,че се чувствам дискриминирана.Никой не ме информира,нито ми поиска съгласието за тази процедура/нещо,което е абсолютно необходимо според пациентската харта/.Подкарват ни като стадо,третират ни като опасни,а искат да възпитаваме децата в добродетели ! Възмутена съм,но мисля,че със своето търпение ние/детските учители/ сме си заслужили това отношение.
Гост#21 Dec 15, 2012, 05:23
без коментар....
не сме опитни мишки
ДиДи#22 Dec 16, 2012, 14:47
Кога ще бъде внесена официално петицията?
111#23 Dec 17, 2012, 09:49
Нито са ви малки заплатите за да ревете като да не казвам какво, рисково е да не се внесе на деца туберкулозата, големи многознайковци се извъдихте.
pigi#24 Dec 21, 2012, 11:28

Pigi

Izglejda vie reagite priburzano,za6toto bez da ste razbrala pravilno teksta burzate da obvinqvate i pi6ete Gluposti...!!!

bogi#25 Dec 22, 2012, 17:31

#23: 111 -

abe za6to ne vidite pomo6nia personal kakva zaplata vzima i togava da govori6