увеличение на майчинските и детските надбавки.
Свържете се с автора на петицията
Re:
Подкрепям исканията за увеличаване на майчинството през втората година от 240лв до приравняването им с МРЗ и увеличение на детските надбавки от 35лв на 50лв, както и отпускането на детските надбавки за всяко дете, родено в България
Детски надбавки и майчинство
Никъде по света няма 2 години платено майчинство, от които първата - на 80% от заплатата. В Америка майчинството е 6 седмици. След това - или обратно на работа, или те съкращават.
Re: против
Точно това стимулира държавата. Ако майката работи през втората година, тя получава половината сума, заради това че си е оставила детето и подпомага икономиката на "богатата" ни държава- 120лв. Но тук не става въпрос за тези пари, а за това, че сумата е под прага на бедността и под МРЗ. Ние втора ръка хора ли сме, малцинство или някакво майчинско гето?! А детските надбавки са просто смешни - 35 лв. Това е геноцид!!!
И сравнение от сорта "в Германия през първата година получават 66% от нетното си възнаграждение" са просто смешни, защото техните заплати не се равняват на нашите и със сигурност сумата, която ще получат за 6-те месеца майчинство многократно надвишава нашата за 2-те години. Няма място за такова сравнение.
Затова българките ще раждат след 35 годишна възраст, за да се пенсионират бабите и да гледат внуци, защото в нашите "красиви" ясли не вземат непроходили деца, т.е. под годинка, а ромите ще продължават да се множат, защото за тях закони няма, данъци няма, единствено поради факта, че няма желание от страна на управляващите да се справят с този проблем. А решение има!
Re: увеличение на майчинските и детските надбавки.
Re: Re: увеличение на майчинските и детските надбавки.
#59: - Re: увеличение на майчинските и детските надбавки.
66% от предходната КАЛЕНДАРНА година, а тук е 90% от дохода за ДВЕ ГОДИНИ назад!!! ти кое предпочиташ - 66% от 1000-1500 евро, или 90% от 200-250 лева?!?!
Re: Браво
Тези с тези искания съм напълно съгласна. Много добре измислено :)
Re: Подпис на петиция
#76: Neli Raleva - Подпис на петиция
След подписването, отдолу излиза съобщение да се потвърди на e-mail, но дали пристига там е друг въпрос, аз лично не получих за да потвърдя.Подписвала съм и други,но на тях ми е давало.
БЕЛ;МАТЕМАТИКА ; ОКОЛЕН СВЯТ.../ЗА 1 И 2 ЛКАС/А ПОМАГАЛАТА 1О БРОЯ СРЕДНО ПО 4/5ЛЕВА ЕДНОТО-5О,ОО ЛЕВА ;ЧАСТНА ОХРАНА В ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ 5О,ОО ЛЕВА???///
ВСИЧКО ОКОЛО ДЕЦАТА Е ЕДНА ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ???
ВСИЧКО ТОВА Е АБСУРДНО !!!
ЗА ВСЯКО ДЕТЕ ХОДЕЩО РЕДОВНО НА УЧИЛИЩЕ -ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ТРЯБВА ДА СА МИНИМУМ 1ОО ЛЕВА!!!
26
Re:
Ами ако заплатите и стандарта ни беше като на американците - съгласна съм. Там спокойно можеш да си позволиш детегледачка или ясла за новородени.... тук със 500-600 лв средна заплата (и то за София, в провинцията е доста по малка) кое да си позволиш по напред - храната, разходите, детегледачката или консумативите за детето??? Ние ги гледаме американците, ама ще си останем само с гледането. Докато стигнем цена на горивото 1 и нещо и средна заплата няколко хиляди..... бая правителства ще се изредят!!!
Петиция против правителството на ГЕРБ
http://www.peticiq.com/gordpz
Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
За увеличаването на майчинските и детските надбавки!
Re: Re:
Да права сте, за близнаците всичко трябва да е двойно! Но го считат за една бремемнност и не дават допълнително пари. Поредния абсурд. Какво да Ви кажа, едното дете няма да го обличате, няма да го храните или ще ги редувате !!!
Re:
Не съм съвсем сагласна, за да се отпусне майчинство според мен трябва да се гледа колко трудов стаж има майката, ако е малак защо, например ако е учила и за това не е работила. А не някои решил да има дете, вкарва си 1г. осигуровки върху макс. заплата и накрая да зима майчински колкото майка която има 5-10г трудов стаж, но се е осигурявала на 600лв. или е имала болнични през периода за които се зима дохода или и се засич с предишно майчинство! И говоря за цялото майчинство. Защото познавам роми (цигани) които девойката като разбрала че е бременна я назначили фиктивно на работа, работила 4-5 месеца и готово...Първата година както и да е, ама втората ще зима майчинство колкото... Мен анпример дето сам на 25 а имам 7г трудов стаж и дори сам учила през това време.Е не е справедливо!!!
| This discussion has been closed. |
Подпис на петиция