Да подкрепим проекта заТунел под Шипка със Западен обходен път

roza

#26 габрово

2012-08-25 17:02

браво на инициативата на всички

Гост

#27

2012-08-25 17:03

Тунелът е важен за град Габрово.

Гост

#28

2012-08-25 19:43

ТОЗИ ТУНЕЛ ТРЯБВА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ!!!

Гост

#29

2012-08-26 12:28

Доста ще облекчи трафика както и ще намали разходите за гориво.Това го твърдя от собствен опит.
А ония пишман еколози ще кажа:Спрете с платените си изяви и помислете наистина за природата точно кадето трябва.Небъдете поръчкови марионетки.
Светлана Кацарска

#30

2012-08-26 12:39

Историята е най -големият съдник.Тя ни показва,че всички големи селища са били край стратегически пътища.Пример за това в България е римският път Никополис Иструм-Августа Траяна.Дори непосредствената близост на Боженци до него,прави хората му заможни.План за обходни пътища и цялостна инфраструктура по коридора отдана има.Да коментираме паркинги в 21 век е несериозно.Обичам мисълта на Зегер-"Бъди реалист-поискай невъзможното"
niki

#31

2012-08-26 15:54

Помисли...и се подпиши!
Лятото - жега. Дори да  пътуваш с климатроник в колоната, поради задръстванията се тровиш с вдишваните газовете и изпарения на автомобилите пред теб.
Зимата: Един  закъсал тежък автомобил - и два дни можеш да прекараш премръзнал и гладен в колата под върха.
Искрено се надявам най - после, тунела под Шипка, да се построи. Така ще можем да преминаваме Балкана бързо и безопасно. Считам, че всеки, който преминава прохода Шипка поне веднъж през зимата и поне веднъж през лятото, ще подпише тази петиция.

силв

#32 Re: Re: **

2012-08-29 20:42

#2: емил - Re: **

Критично важна е точно тази инфраструктура не за нашия регион а за цяла България,Балканите и Европа

Габровецът

#33

2012-08-29 22:54

От векове чакаме този тунел, но за него се заговаря усилено когато наближават избори. Кандидатите обичат да го размахват (тунела) като "септемврийски" плакат и да сипят обещания. Да се надяваме, че моментът е настъпил и най-сетне ще видим последната "първа копка"!
Колев

#34 Re:

2012-09-02 21:03

#33: Габровецът -

Подписваш се "Габровецът", но се съмнявам, че си истински габровец, защото, ако беше и ,ако наистина се интересуваш от нещата, които се случват в Габрово, щеше да знаеш, че не политиците, а гражданите на Габрово подеха тази инициатива и накараха политиците да работят за нейното осъществуване. Пак, от нас, от гражданите на Габрово, зависи този тунел да се случи. Нека да докажем с тази петиция, че искаме! Ама нека най-сетне и бизнесът да спре да гледа от високо и да покаже  че е обществено ангажиран към този град! Европа ще даде пари за нещо, което искаме! Хайде,  поне в тази дискусия да се изказват хора, дори и с различно мнение, но  са подготвени по темата. Нали си давате сметка, че е възможно дискусията също да се приложи към петицията в подкрепа на изграждането на тунела под Шипка!?


Гост

#35 Re: Re:

2012-09-04 14:46

#4: емил колев - Re:

Ами например това, че след В. Търново всичкият трафик трябва да минава по един сравнително тесен път, където зимата има доста коварни участъци. А самото преминаване през Дряново на тежкотоварни автомобили ще си е проблем - знам го, защото преди да отворят ремонтираният Хаинбоаз, ТИР-овете се "влачеха" по пътя и общо взето отсечката си беше кошмарна...


Гост

#36 Re: **

2012-09-13 11:09

#1: dolls - **

zashto ti e obhoden pat? nali si imame Shipka? Ili niakoi iska da se "nalapa " sas parichki? kakvo ti e ako ima tonel za 10-15 min si v kazanlak...... Az sam "ZA" TUNELA POD SHIPKA

Валентина Дончева

#37 Коридор 9

2012-09-25 21:12

Уважаеми съграждани,
ами той Общоевропейски коридор N9 си минава през ХАИНБОАЗ. Всеки от вас може сам да го провери в Мрежата, стига само да черпи от извора, а не oт местни статии. На българска земя пътят минава през Русе-Велико Търново-Стара Загора- Димитровград - Свиленград.Затова и министър Лиляна Павлова уж най-неочаквано избрала за тунел "алтернативния" маршрут. Цялостното трасе се движи през Хелзинки-Санкт Петербург -Москва/Псков-Киев-Любашевка-Кишинев-Букурещ-Русе-Димитровград-проход Маказа-Александруполис.Решенията за първите 9 общоевропейски транспортни коридора-PanEuropean Transport Corridors - са взети на конференции в Крит 1994 и Хелзинки 1997 и не могат да бъдат тепърва изменени на местна почва. Такава власт няма не само бай Петър Петров от еди-коя си улица , но и Томислав Дончев,който стои на кранчето на европейските пари за България.

Валентина Дончева

#38 Западен обходен път

2012-09-25 22:31

В момента се говори преди всичко за усвояване на пари за Западния обходен път./За едни пари става въпрос!/ Наистина е препоръчително, преди да подпишете тази петиция, да се осведомите откъде минава предлаганото от Общината трасе.Това е малко трудно, понеже то не е наложено върху кадастралния план на града и ще ви покажат само една твърде обща карта.Все пак, дори и тя дава известна представа: така прокаран пътят не само ще сече 5 габровски квартала и рязко ще влоши начина на живот на техните обитатели, но и няма да има отстояние между него и центъра на града. Измерено с километраж на кола разстоянието между сградата на Общината и планираното при Велчевци трасе е 3000 метра, като шумът и изгорелите газове ще се свличат по улея на р. Синкевица през застроени зони към централната част на града. Ще бъде съсипана зоната за отдих край язовир Синкевица /който загадъчно излипсва от картата,която показват на гражданите/,до чиято стена ще минава мост, дълъг 640 м и висок 70 м.Представете си в пари стойността на това само съоръжение. Ще бъде засегнато свлачището на Лисец,пътят ще минава до стената на яз. Смирненски и още,и още недомислици и направо съсипии.Човек си задава въпроса, какво,ако не лични интереси, налага да се изхарчат толкова много пари при такъв съмнителен ефект и защо не се измести трасето извън Габрово, така че действително да отговаря на названието ОБХОДЕН път. Има няколко предложения с алтернативни трасета, но Общината упорито и доста манипулативно ги отхвърля,като се старае да настрои гражданите един срещу друг.

Пак Валя

#39 Re:

2012-09-25 23:53

#15: Колев -

Много могъщи тез двамата: Петър Петров / Не знам защо все му пишете адреза, а Вашия няма ли да напишете? /и Росен Димов, брей! Пък и таз Европейска комисия как можа да се извъди толкоз наивна!? Много Ви моля, господин Колев, обяснете им на европейците, дето не знаят какво е дупка на пътя, как трагично си къртим колите, а ако бяха си развързали кесиите, щяхме да си го заобика-ааляме Габрово и бам! - право в тунела. А Петър Петров за наказание да ми достави на "Св.св.Кирил и Методий" казанлъшки милинки, че много ги обичам,а заради него не мога да прескачам до Казанлък с градския автобус.

Габровка

#40 Re:

2012-09-26 09:05

#33: Габровецът -

Aко моментът наистина е настъпил - нещо в което не вярвам, защото властта на ГЕРБ ще е до няколко месеца - ще има да се надявате да видите последната "последна копка". Видяхме с каква скорост се строят магистрали и как всеки участък се отчита за успех и му се реже лентичката. Представете си колко време габровци ще живеят при строителен терор,какви тежки машини ще минават, какви взривове ще тресат за тунелите на обходния,колко инертен материал ще се извозва. Видяхме и с какво качество и трайност е построеното през последните години, особено терасите - разрухата започва месеци и даже дни след откриването, а наказани няма. Тунелът се размахва по избори, защото за тях трябват пари, а те се отпускат от бюджета ту за проучване, ту за сондиране, ту за някой малък участък.  А с тези пари могат да се поправят градските улици.

 

anovo

#41

2012-10-08 10:08

Едно много добро дело,което за съжаление след години ще се опознае и приеме от народа.Но, напред и само напред!
ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#42 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 12:00

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
казанлъчанин

#43 Re: Петиция против правителството на ГЕРБ

2013-06-10 10:26


Гост

#44

2013-06-10 11:38

Да подкрепим проекта заТунел под Шипка със Западен обходен път
ИВО

#45 ЗА-- ТУНЕЛ ПОД ШИПКА

2013-06-11 10:35

твърдо подкрепям проекта за тунел под шипка със западен обходен път. незнам защо община Габрово все още не е организирала референдум на местно ниво а и не само в общината но и в областта защото това ще е от полза за всички пътуващи през прохода Шипка

Гост

#46

2013-06-11 17:45

тези които са против западен обходен път и тунела са аборигени които явно не са излизали по далеко от центъра на Габрово.Навсякъде в света,всеки град или село има обходен път за да се пренасочи трафика.Така е и в съседната и като нас аборигенска страна Румъния.Хора и съграждани!-Бъдете умни,това е най-добрия проект за Габрово,за бизнеса на Габрово а и за нас.Ние ли сме по умни от австрийците и швейцарците? Та те са прокопали де що имат планина.Магистралите им не пречат на дивите животни и природата им.Вървете пообиколете и тогава плюйте по проекта.
семов

#47

2013-06-11 17:49

тези които са против западен обходен път и тунела са аборигени които явно не са излизали по далеко от центъра на Габрово.Навсякъде в света,всеки град или село има обходен път за да се пренасочи трафика.Така е и в съседната и като нас аборигенска страна Румъния.Хора и съграждани!-Бъдете умни,това е най-добрия проект за Габрово,за бизнеса на Габрово а и за нас.Ние ли сме по умни от австрийците и швейцарците? Та те са прокопали де що имат планина.Магистралите им не пречат на дивите животни и природата им.Вървете пообиколете и тогава плюйте по проекта.

Гост

#48

2013-06-12 11:52

Не само петиция трябва да подпишем, меморандум да гласуваме от всички достойни българи, за да се убедят управляващите в необходимостта от този тунел за България и обходния път - за Габрово конкретно.

Гост

#49

2013-06-13 11:07

Да!

Гост

#50

2013-06-13 11:11

Тунелът най-после стана обозрим. Нима ще позволим да не се случи?! Чета коментарите - той не е пудра за габровци, а пътно съоръжение от което имаме нужда по всяко време и сезон. Към петиционерите отсреща: Бъдете мъдри сега. И ще получите повече. Иначе историята слага черните си точки и съди безвъзвратно.