НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!

по спешност

#26

2012-08-01 14:21

Данни за подписката отпечатвам и ще залепя на всички входове около нас.

Гост

#27

2012-08-01 14:28

Има ли начин някой "приятел" да ограничи подписката, защото имам чувството, че подписванията спряха?

Гост

#28 Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-08-01 17:21

#4: Гергана Ценова Владкова - Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

пускал съм много жалби в общината но никакъв ефект

докато на власт са рекитиорите и мушениците няма да има ефект от жалбите

трябва да се вдигнем да протестираме с колите

да блокираме артерийте на София

Зоро

#29

2012-08-01 21:08

Хора, никой не ни дава отчет какво в същност се прави и къде отиват парите от винетките, от билбордовете в София, от таксите за синя зона, от това, че всички превозно средства са нашарени с какви ли не реклами, за които някой взема много пари и комисионни!!! Какво се случва с тези пари-къде са те??? С какво се подобрява организацията на движението в София? Каква вина имаме ние, че живеем в тези зони? Защо трябва да плащаме, за да паркираме пред дома си? Достатъчно високи са таксите за почасово паркиране в тези зони и това ще ограничи трафика вероятно! Но, наблизо до нас живее един пенсионер на видима възраст над 70 г. Има един стар като него москвич. И той трябва да плати данък паркиране!? Е, моля ви се този идиотизъм трябва да се спре! Това е дискриминация и нарушаване на човешките ни права! Ограничаване на свободите ни! Оставка за всички общинари! Учителката да си ходи!
Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#30 Re:

2012-08-01 22:44

#27: -

Не съм запозната с такива възможности, но честно казано очаквах по-голям интерес. Дори си мислех, че ако срещнем подкрепа от много много хора, ще можем да поискаме национален референдум с въпрос "Да се озакони ли правото на живущите да паркират безплатно пред/около домовете си, спазвайки ЗДвП, независимо от въвежданите от Общините зони с платено почасово паркиране?" Но явно хората са толкова настръхнали един срещу друг, че дори не могат да разберат кога някой наистина им мисли добро...

Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#31 Re:

2012-08-01 22:47

#29: Зоро -

Този път нещата няма да им станат толкова лесно - но пак казвам, че всичко зависи от колективните ни усилия и реалните ни действия за решаване на проблема!!! Следете информацията в групата и не се предавайте духом!

Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#32 Re: Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-08-01 22:49

#28: - Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

Принципно съм "за" такива действия!

Константин Николов

#33 кметица и СО

2012-08-02 09:34

Бях силно настроен да приветствам Учителката за нещата, които прави, но изведнаж се оказа, че е човек без душа, без грижа за хората и коварна натура. Не защото мен ме удря през кокалчетата, а за чистите (мръсните) й лъжи за "проведените многократно диалози с гражданите за зонирането и таксите". Нека представи един аргумент за ползата от предстоящите таксови престъпления към живущите в София. Освен "ИСКАМ ДА ГУША". Какво пространство ще се освободи на улицата, ако аз си платя 150-те левчета (пенсията ми е 289 лв.)? Кого и кога е питала за мнението ни? А нали това е част от работата й? Тя е кмет на столицата ни, не е началник на затвор. Разбирам, че може би предишните кметове са ни скубали като за последно, но то беше за последно - от тук няма за къде, учителко! Позор! Позор, ОС!
Да не забравяме, обаче, че не е сама. `сичкото ОС се е напърчило да ни прави на идиоти и да граби.
РАЗЛЕПИХ ЛИСТОВКИ В КВАРТАЛА, НО С МАЛКО НЕЯСЕН ПРИЗИВ ДА ЗАЩИТИМ ПРАВАТА СИ, ЗАЩОТО НЕ ПРЕДЛАГАМ НИЩО КОНКРЕТНО. И тъй като съм едно от тези прасета, които се валяха безпомощно в калта на комунизма 45+20 години, не ми иде "отръки" да предложа начин на протест, очаквам от вас да измислим заедно нещо, в което се включвам изцяло.

Гост

#34

2012-08-02 13:06

дгд

Гост

#35

2012-08-03 15:02

На всички софиянци не само на живеещите в центъра,на който в момента се налагат тези безумни мерки ,без услуга да се плаща за паркинг -където намериш място,искам да напомня че тази година е 100-150 лв следващите години ще вдигнат таксата, и ще разширят зоната ,защото това са чисти парички без грам разходи/освен едно око от служителите от Паркинги и гаражи/ Тези мерки абсолютно с нищо не подобряват движението в София-колите ще си преминават ,подземните паркинги винаги ще са химера,а идват и нови избори и нови кметове и нови председатели на транспорнти комисии и очаквайте още ЧУДЕСА!

Гост

#36

2012-08-03 15:09

Дълго време се борих безрезултатно с общината и центъра за градска мобилност - те заедно с КАТ са наказателни отряди, които издевателстват над хората! Дано да има резултат, подписвам с две ръце и от все сърце. За да може тези наглеци да престанат да ни тормозят, за това, че, предсавете си, имаме коли и още по-ужасно, живеем в центъра!

На ул. "Евлоги Георгиев" тротоарът е щирок цели 5 метра, минават по двама души на час, но нашите коли бяха вдигани, премествани и какво ли още не по няколко пъти , за да "ни приучат" да не паркираме там. А многобройните жалби потъват някъде...


Гост

#37 Иво Тонков

2012-08-03 15:28

Естествено, че не трябва да се плаща! Нямаш никакви данъчни облекчения, майтапят се с теб, не ти гарантират място за паркиране... Какво още? А, да! Искат ти още куп документи и платени сметки, все едно, че да ти вземат всички пари накуп! Пълни нещастници! А "синята зона" е нелегална още от край време, ама няма кой да се вдигне!!!! Блокаж на центъра и да си ебават майката! Само революция, нищо друго няма да оправи тия несретници, които някои идиоти са ги избрали! Никой не дава никаква отчетност, а в същото време тия нещастници от общината си плащат паркоместа?! Ама с чий пари, казва ли ти някой?


Гост

#38

2012-08-03 17:12

Не на данък паркинг за живущите в зоните с платено паркиране!

Гост

#39

2012-08-03 17:15

през турско е било така - сядат на масата на гяура, ядат, а после гяура плаща данък, че турчина си хабил зъбите докато яде.

Гост

#40

2012-08-03 21:18

Подписвам тази петиция, но смятам, че не може само да се иска. Трябва тези искания да бъдат обсъдени и да има конкретни предложения как да се подобри цялостното състояние на проблема с паркирането. Защото истина е, че никъде по света няма облекчения или безплатно паркиране за живущите в центъра. Освен това знам какви тарикати сме ние българите и колко трудно ще бъде да се разграничат реално живущите в центъра от лъжливите такива. Колко хора имат адрес на личната си карта, на който отдавна не живеят?
Вярно в също така, че се събират доста високи такси и данъци, без насреща гражданите да получават адекватните удобства за живеене.
Надявам се, че ще има дискусия и ще се стигне до алтернативно решение, което да удовлетвори всички страни засегнати по този въпрос.

Гост

#41

2012-08-03 22:28

Дано има ефект,но според мен докато не излезнем с тоягите.....явно това няма да стане,така,че обмислям вариант да си дигна децата и жената и дале4 от тази страна :(
Гергана Ценова Владкова

#42 Следете актуалната информация в групата!

2012-08-03 23:14

НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИ, КОИТО СПОДЕЛЯТЕ КАУЗАТА НА ПЕТИЦИЯТА, ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИТЕ КЪМ ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК И ДА СЛЕДИТЕ АКТУАЛНИТЕ НОВИНИ И ПЛАНОВЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ!!! ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ РАЗЧИТАМЕ НА ПОДКРЕПА ОТ САМИТЕ ГРАЖДАНИ! НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ПРОБЛЕМЪТ ДА СЕ ПОЛИТИЗИРА, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ И ЗАПАЗИМ НАШИТЕ ИСКАНИЯ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН!!!

Гост

#43

2012-08-04 09:25

Трябва ли да се преместим на село за да има къде да паркираме безплатно?
Гергана Ценова Владкова

#44 Re:

2012-08-04 11:39

#43: -

:))))) На там отиват нещата, въпреки че за мен лично София е най-голямото село в Бг и не виждам защо паркирането около дома ми трябва да е платено ;)

К. Коева

#45 А несобствениците, които живеят в центъра?

2012-08-05 10:19

Съгласна съм с всичко, което прочетох до тук и силно се надявам подписката да има ефект. Проблемът обаче засяга силно не само собствениците, но и многото наематели или ползватели на жилища в центъра, които нито имат нотариален акт, нито пък на личните ни карти е изписан адресът, на които живеят. Да не говорим, че много често и автомобилите им не са регистрирани и в София. Какво да правят тези хора? Съгласно новите правила за паркиране в зоните, излиза, че няма никакъв шанс тези хора да продължат да паркират пред жилището, в което живеят. Макар положението ни да е същото като това на собствениците, за които се въвежда абсурдния "данък паркиране", ние сме лишени от всякакво право да паркираме пред жилищата си, за повече от 3 часа на денонощие, платено паркиране като "преминаващи". За нас, излиза че с новите си правила, Столична община ни налага алтернативата - или да продадем автомобилите си и да продължим да си живеем по домовете си или да напуснем центара и да се изнесем по други квартали, в които все още няма наложени правила за платено паркиране. След някоя и друга година, ако СО продължи с тази своя политика, ще ни наложат да се изнесем и в други градове, или директно в чужбина.... Не приемам която и да е от тези алтераниви. Не е нормално в съвременна демократична държава, член на ЕС, каквато би трябвало да е България, гражданите да се лишават от техни основни права и свободи, като потъпканото ни с тези нови "правила" право на свобода, на свободно придвижване, на установяване, на труд, на недискриминиране! Ако управляващите, които всекидневно измислят нови безобразия и несправеливости, които да ни налагат по всевъзможни поводи, ползваха този си потенциал за нещо креативно, смислено и полезно за хората, досега да сме догонили и дори надминали стандарта на големите икономики в света. Но уви, при нас принципът винаги е бил и за съжаление продължава да бъде, че във властта хората попадат, за да прокарат личните си икономически интереси. И това на гърба на гражданите, на които, не ни стигат лошите социални и иконочески условия за живот и престъпност, ами сме принудени и ежедневно да следим и да пропиляваме времето и енергията си във вечни битки с бюрокрация, администрация, шуробаджинащина, некомпетентност, произвол, а в случая - поредната нова глупост на "избранниците" ни. Изморително е, унизително е и силно демотивиращо! За добро или за лошо обичам страната си и години наред си търся нови и нови аргументи да продължавам да живея и да се развивам тук, а не в чужбина, но уви, аргументите ми все повече намаляват...
Гергана Ценова Владкова

#46 Re: А несобствениците, които живеят в центъра?

2012-08-05 20:18

#45: К. Коева - А несобствениците, които живеят в центъра?

Здравейте, г-жо Коева!

Напълно подкрепям всичко, което сте написали в коментара си!

На мен, за разлика от управляващите ни, не ми е необходимо да се запозная пряко с Вашето положение, за да разбера притесненията, които би Ви донесла Наредбата в текущия й вид. Напротив, виждам как в близките години и на останалите граждани лека-полека ще им наложат ДАНЪК-ПАРКИНГ и с този рекет ще променят живота им, както правят вече с нашия. Именно затова завърших писмото си със следния принцип, който вярвах, че ще бъде подкрепен в национален мащаб, но уви - никой не се вълнува от перспективата:

"Считаме, че всеки българин има право БЕЗПЛАТНО да паркира автомобила си в близост до дома, в който живее временно или постоянно. Автомобилите на собственици, чиито адреси по местоживеене попадат в зони с наложено платено паркиране от съответната община, да бъдат включени в регистър за справка на инспекторите (от съответното дружество, събиращо таксите от паркирането), че за тези автомобили НЕ се дължи такса за паркиране. За регистриране на автомобил, който ще бъде паркиран по постоянен или настоящ адрес, попадащи в зона с почасово платено паркиране, да се изискват само документи, показващи връзката собственик-автомобил-адрес по местоживеене, но не и такива, които обременяват хората с други такси и плащания. Идентификацията на автомобилите да става, както е и сега, с проверка на регистрационния номер, което прави излишно каквото и да било друго маркиране на автомобила."

Заповядайте в групата ни и следете актуална информация за бъдещите ни действия!

Славчев

#47 По делата ще ги познаете !

2012-08-14 14:26

Това е част от битката на обикновените граждани със самозабравилите се политици !
ЗОРО

#48 Данък паркинг!!!

2012-08-14 16:50

Този данък паркинг е престъпление против личността! Не може да се изисква от гражданите само защото живеят в дадена част на града да плащат НЕЗАКОНЕН данък!!! Цялата държава се управлява от подзаконови актове. Всеки пазач на паркинг може да ви поиска и запише личните данни (ако може да пише!!!) А с тези зони - синя и зелена се подиграват с нас. Разбирам ги алчните общинари - искат седйки си на бюрата и играейки пасианс да пълнят бюджета с нашите пари. Не само това - коя е фирмата (на кой депутат или общинар или техен близък), която отпечатва т.н. "стикери", коя е фирмата която отпечатва листовките, с които ни убеждават колко ще се намали трафика, замърсяването и какво ли не? В същото време ми изискват 7-8 документа, с които трябва да ДОКАЗВАМ, че живея тук и имам право на ПЛАТЕНО паркиране!? Господи, в каква държава живеем. Че то на братя Галеви не искат в съда толкова!!! Още при регистрацията в КАТ в талона ясно е записано къде ДОМУВА автомобила!!! Говорим за електронно правителство, за обслужване на едно гише и други купешки думички, но само говорим!!! А сметката е елементарна и се учи в началното училище: Аз живея в синята зона и общината ми осигурява срещу платените данъци този стикер за БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ ПРЕД ДОМА МИ!!! Всеки ден пътувам до работа с колата си и паркомястото е СВОБОДНО поне 10 ЧАСА!!! За тези 10 часа общината ще получи по 2 лв. на час = 20 лв. на ден за синята зона! В задачата се пита за колко дни общинската фирма "ПаркинЗи и гаражи" (Термина "ПаркинЗи" е на президента, а го ползва вече и ББ) ще получи от това паркомясто в синята зона тези 150 лв., които ми налагат като НЕЗАКОНЕН ДАНЪК за паркиране пред моя дом??? А останалите над 250 дни колко ще получи общината от това паркомясто? И с какво тези мои 150 лв. ще намалят трафика в центъра, след като КОЛАТА МИ ДОМУВА ТАМ??? Моля ви, нека се вдигнем и да направим жива верига пред кметството и учителката любима да ни отговори на тези въпроси! Защото за мен, ако остане това тъпо решение, учителката трябва да си ходи НЕЗАБАВНО, а заедно с нея и тъпите и корумпирани общинари! Как не се наядоха и накрадоха! Различен е въпроса за временно паркиране в зоните. Там могат да се намерят решения! Но за това - ОСТАВКА И ДИМ ДА ГИ НЯМА!!!
Ме

#49

2012-08-15 18:49

Поредната простотия с цел финансова изгода на 3ти лица ...

Гост

#50 Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-08-16 09:45

#3: gorichka - Поредно безумие в "Наредбата"... 

 Винаги текстовете се приемат и после се мисли как да се променят. Така си живеем повече от 20 години.