За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

катя

#426 Re: Кого се опитвате да заблудите?

2012-12-13 12:29

Бойко Борисов Десислава Атанасова и много други властимащи пушат.това е факт който не се нуждае от доказване.да не би те пушат навън на студа?да бе за тях са осигурени места и резиденции където на воля могат да си пушат на топло и уютно.тя забраната е за малкия човек, а не за тези които го управляват.
anjela

#427 Re: Кого се опитвате да заблудите?

2012-12-13 12:32

а някои тук препоръчват на съкратените сервитьори и бармани да си намерят друга работа.да ама къде?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yzg7NxtXsLM


Гост

#428

2012-12-13 12:52

Да се ограничават правата на хората,избрали да пушат,е не само противозаконно,но и много възмутително!

Гост

#429 Re:

2012-12-13 13:03

#428: -

А да се ограничават правата на тези, които не пушат? Така е по-лесно!

Асоциация на пушачите в България

#430 Re: Кого се опитвате да заблудите?

2012-12-13 13:19

ВАЖНО!!! току що хванахме в измама организацията "Гражданска подкрепа за здраве и законност".фалшифицирана е петицията за запазване на закона в сегашния му вид.намерихме стотици имена подписани от един и същ E-mail адрес.освен това те са наели I.T. специалисти които хостват линка на петицията в търговски сайт където посетителите са измамени да се подписват под разни търговски предложения без да знаят че подписват петицията им.всичко това сме документирали наехме адвокат и извършилите тази фалшификация ще бъдат дадени под съд а подписите съответно анулирани.освен това те са разпратили като спам стотици писма до ел.пощите хора които изобщо нямат отношения към тази петиция.

мони

#431 За равни права на пушачи и непушачи

2012-12-13 13:30

Напълно съм съгласна с авторите на тази петиция.
Самата аз съм пушач и не смятам, че имат права само непушачите!А правата на пушачите къде са?
Защо ще ми налагат забрана на единственото удоволствие, което все още мога да си позволя?!?
Не ни ли дискриминират с тези закони?!?
Да не говорим за всички собственици на заведения, които дадоха толкова средства и нерви, за да си реконструират заведенията и да обособят помещения за пушачи и какво? Имаше една приказка "битият си е бит..................." т.е. Имали-дали.
Да, ама не! Тях кой ще ги компенсира?
Аз съм човек и искам своите права!
Оставете хората да си преценяват какво да правят със здравето си!
Аз Ви подкрепям!
мамата

#432

2012-12-13 13:47

Работя от 20 г.в собствено семейно кафене.Имахме назначени и двама работника.За съжаление трябваше да ги съкратим поради намаляване обема на работата.В момента работя само аз и съм променила и работното време- разпокъсано,общо четири часа и за това време продавам 5 кафета.Скоро и аз ще бъда на борсата,защото немога да си платя дори тока,а какво остава за другите данъци. Питам управляващите и непушачите, по- добре ли ще е да висна в бюрото по труда или да си плащам данъцте и осигуровките.Сигурна съм,че от моите пари се лекуват и непушачи.Относно майките с деца- мястото на децата не е в кафета и барове, аз също съм майка на три здрави деца.Маики -ходете там където няма тютюнев дим,така съм правила и аз когато е трябвало.За моите деца, нося отговорност аз , а не съседите и собствениците на заведенията.Едно е сигурно - ако нищо не се промени малките заведения,които хранят цели семейства през зимата няма да работят, то и без това и сега ни е трудно.Моля ви, трябва да се борим за правото си на труд, така че,нека продължим не само с петицията, и с други действия- да излезем и да им покажем, че не сме безотговорни хора, искаме с труд,спазвайки правилата да си изкарваме хляба. Искам да работя,имам това право защото сама съм строила,борила съм се за правото си на труд,никой няма право да ми го отнема!
ел команданте

#433 Re:

2012-12-13 14:05

#432: мамата -

съжалявам много драга но и на борсата на труда нищо няма да ти предложат.за три години безработните са 400.000 само регистрирани.само в едно те покрепям трябва да защитим правото си на труд и прилично съществуване а затова  ще водим борбата до край колкото и да е трудна.атаката продължава!


Гост

#434

2012-12-13 15:41

и пушачите са хора,защо трябва да ни третират като престъпници
опи

#435

2012-12-13 16:23

Трябва да са добре и пушачите и непушачите!По този начин дискриминират пушачите!

Гост

#436

2012-12-13 17:00

Нека правата на всички бъдат равни, още повече за акцизни стоки.

Гост

#437 Компромисен вариант!!!

2012-12-13 17:38

Всеки който иска да си вечеря и да си пие кафето през деня,нека да го прави без цигарен дим,но след 22ч в баровете нека всеки сам да прецени дали иска да пуши или не.Това е справедливо!В момента в по-скъпите заведения се пуши и затова са пълни с хора,а в останалите е трагедия.
ХРИС

#438 ШИБАНА ЗАБРАНА

2012-12-13 18:32

ИСКАМ ДА МАХНАТ ШИБАНАТА ЗАБРАНА
tihlio

#439 eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

2012-12-13 18:32

Az se pitam,zasto ne go napraviat obratnoto,NE pusha4ite da izlizat ot zavedenieto dokato az si izpusha cigarata,efekta e sastia za zdraveto na naciata
ел команданте

#440 Re: Re: Re

2012-12-13 18:47

мимистър Десислава Атанасова вместо да се занимава с пушене и цигари да си огледа здравеопазването защото е пълен провал.в Пловдив от 1 ноември джипитата нямат направления за лекари-специалисти ако на някой се наложи спешно лечение или плаща или се пренася в отвъдното.предполагам така е и в други градове.
Швейк

#441 Заставам зад прогреса!

2012-12-13 18:53

Преди 100 години е имало дебат в Чехия относно уринирането под масите в бирариите.
Точно така, изконна традиция е било да се уринира директно под масата. Изведнъж тази традиция била забранена. "Как ще излизаме до тоалетната докато си пием бирата?!" - това бил един от аргументите на защитниците на статуквото.
Днес такъв дебат не можем и да го разберем. След 50 години и днешния дебат за пушенето в заведенията ще изглежда нелеп като дебата за уринирането по масата в бирарията!

Гост

#442 Re: Заставам зад прогреса!

2012-12-13 18:59

#441: Швейк - Заставам зад прогреса!

За пушенето е имало доста повече дебати! Дори Хитлер е подемал подобна кампания и всички знаем как е завършила, къде е непушачът Хитлер и къде пушачът Чърчил.

Сдружение на заведенията в България

#443 Re: Re: Re

2012-12-13 19:13

един милион непушачи се разполагат в повече от 200.000 заведения.точно така г-да управляващи така се грижите за малкия и среден бизнес
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199493_499596480071811_628839540_n.jpg

Пушач

#444 ПУШАЧ

2012-12-13 22:11

Пушенето е право на личен избор, а не позволение от държавата!!!
Един НЕПУШАЧ не е с нищо повече от един ПУШАЧ!
Анонимен

#445 Още един анонимен

2012-12-13 22:55

Гле`йте ся к`во е просто - щом си щете чистият въздух идете в заведение където не се пуши.
Аз си търся онова в което се и тъй всичките ние сме доволни!

Прост регламент за още по-прост проблем... което заведение си избере да стане само за ПУШАЧИ, което пък не ще да си остане за НЕПУШАЧИ...

Ще е интересно да се види на кое клиентелата ще го пука по шевовете, но това друг проблем...

И без друго вече сме се разделили на два стана тъй че колкото сме по-далече по-добре.

Аз лично си пуша откак се помня и не мога да спра ей така макар да съм го искал.
И при положение, че нямам избор просто спирам да ходя по заведения от който се налага да излизам за едната цигара. Аз без друго ги дъня през 10 минути така че повече време навън ще изкарам.

Докато закона за разделените помещения още беше на мода най-грациозно му се измъкваха собствениците на разните там заведения. Къде бяхте вие бе непушачи да се защитите от това? Почти във всяко заведение бяха разлепени стикери със телефон за оплакване ако заведението не е спазило разпоредбите. Възползвахте ли се от него? Амиииии...
Що да се оплаквате нали тъкмо приятелите на вашата маса замъгляваха в повечето време?

Ама че глупост. Когато загубихте войната с приятелите си пушачи относно дали трябва или не трябва да се пуши на обществени места във вашата непушаческа компания решихте да се борите на по-високо ниво... там може би спечелихте битка тия дни, а може и войната да вземете... но така да си знаете - приятелите ви пушачи сами ще почнат да странят от вас. Първата стъпка вече е направена. Помните ли колко по-често се виждахте с някого който пуши в заведение?
ПИсача

#446 Адски раздразнен!

2012-12-13 23:19

Докато е законно пушенето и легална продажбата на тютюна в разните му форми то как и защо ограничават употребата му?
Това е ограничение на правата на хората според конституцията ни!
НЕПУШАЧИТЕ си имаха своя закон, който ако се беше наложил щеше да е добро решение и изход от вечната полемика по въпроса. Този закон който си извоюваха беше правдив и ни сложи под равен знаменател и двете общности. Те обаче не успяха да го наложат нито пък следяха за неговото изпълнение. Сега ревнали че били тровени и че кардинално решение е просто да ни ЗАБРАНЯТ упоребата на тютюн.

В същото време:
Бате ви засмуква акциз около 3.50 на кутия щото реално цената по себестойност е съвсем малка. Строи си пътища с тия пари тук и там с което що годе ни спечели за следващите избори обаче то малко по малко си стана ясен и той - магистрала не храни българите, тя просто ще нагуши и без това издутите кореми на няколкото влиятелни клечки който ще напълнят курортите си. Значи взима той от цигарите и ги ръси в съвсем друга насока. Къде ти ЗДРАВЕ къде ИНФРАСТРУКТУРА??? Здравеопазването продължава да си куца. Ами здравните вноски? Що цял живот ги плащаме тия пари? Където и да ида все ми искат допълнителни... а питат ли дали имам?
При приемането на новата цена на цигарите Бате каза, че парите основно ще се налеят в здравеопазването да оправят хората с белодробни проблеми. Хм... просто още една негова фантастика... Парите се наляха в асфалта...

Пари за пенсии няма с което без друго затвърди позицията си сред намразилата го трета възраст, а сега губи и пушачите... Що все ми се струва, че ако пенсионерите намаляха и не успяват да го бутнат от трона ние пушачите сме склонни и ни е по възможност да го сторим?
Парен Локомотив

#447 Re: Непушачи

2012-12-13 23:22

#7: - Непушачите да стоят навън за да дишат чист въздух. Немалка част от тях вярват, че са благословени с вечен живот!

 

Парен Локомотив

#448 Re: Компромисен вариант!!!

2012-12-13 23:29

#437: - Компромисен вариант!!!

Кафе без цигара?! Това е някакво извращение!


Гост

#449 Цитат от Върла непушачка - напълно подкрепям твоето мнение !

2012-12-14 00:32

''НЕПУШАЧКА! Сега, когато забраната за пушенето на обществени места влезе в сила, говорите за равнопоставеност. А къде бяхте преди, когато АЗ, РАВНОПОСТАВЕНАТА НЕПУШАЧКА, бях принудена да търпя цигарения дим (който Вие произвеждахте) навсякъде - в кафенета, ресторанти, магазини, а понякога дори в лекарски кабинети? Защо не мислехте тогава за моите права - да дишам чист въздух(в ресторанта или кафенето), да не бъда одимявана и усмърдявана от тютюневия дим от Вашите цигари уважаеми РАВНОПОСТАВЕНИ ПУШАЧИ? Не беше ли гавра с моите права, когато преди време в заведенията имаше маси за пушачи и непушачи? Моля Ви, пушете си на воля в собствените си домове и под открито небе и не занимавайте обществото с лицемерната си борба за равноправие. ''


Гост

#450 Re: ПУШАЧ

2012-12-14 00:42

#444: Пушач - ПУШАЧ

И един ПУШАЧ не е с нищо по-вече от един НЕПУШАЧ, затова да си смърди в къщи и да не ме задължава да му дишам гадните цигари на обществени места. Навсякъде смърди отвратително от всичко това обществено пушене.  Понеже пушачите не са дишали чист въздух и не знаят какво е усещането за свежест!