Подписка
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Re: Re: Re:
Чак пък такива силни чувства не мога да ви отделя, съжалявам. :D
Re: Re: Re:
За да ви покажа, че и в МГ не бива да се приемат деца без истински талант. А това се случва. В София, Бургас и Варна не, но в останалите МГ е така – личи си по резултатите от изпити, състезания и олимпиади. Ако в град Х има само 4-5 деца от випуск с математически талант, не е ли по-добре те да се обучават по ОДК-та, школи... отколкото да се сформира цяла паралелка с "математици"? Във всеки един град има деца, които не учат 5-7 клас в МГ и се справят дори по-добре от връстниците си, учещи в МГ. Дори само един пример да има, щом един може, защо да не могат и 4-5, ако наистина имат талант и желание?
Може би само на изброените три МГ трябва да се даде отделен, специален статут, заради многобройните им постижения на национално и международно ниво последните 3-4 години. Когато останалите МГ докажат постижения по математика на тези нива, за този период, нека имат претенции.
#240: - Re
В коя ЕГ открихте прием от 5ти клас и търсите одобрение за закриването му?
Re: Re: Re: Re: Re:
Познавам ученици от МГ, които са ходили и ходят на уроци при своите преподаватели.
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Я споделете колко медала имат математиците от СОУ, завоювани на международни състезания?
Колко? 1,2,5,10?
При положение, че в цяла България има около 450 ОУ и още над 1000 толкова най-различни СОУ-та, професионални и ЕГ, да твърдите, че децата от шепата математически гимназии не показват резултати е смешно!
В страната има само 23 МГ и ПМГ с прием от 5-ти клас, и общо около 30 от 8 ДО 12 КЛАС!!!!!
Учениците на една шепа математически училища присъстват сред победителите на всяко едно състезание, сървновавайки се с деца от 1 500 други училища.
СМЕШНИ СТЕ В ОПИТИТЕ СИ ДА НАРЕЧЕТЕ БЯЛОТО ЧЕРНО!
Горко на децата ни.
#283: - Re: Re: На илитерати не отговарям!
Преди малко подписах петицията.... Причините нямам желание да оповестявам тук, защото "диалога" тече като махленско мерене на п...и. Искам да помоля съмишлениците ни, които нямат желание за диалог просто да престанат да пишат, защото техните недомислени и злобни коментари са камъни в нашата собствена градина.
Предварително благодаря!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#284: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:
За съжаление математиката и мисленето са чужди на някоиначални учителки, така че не очаквай разбиране по този въпрос.
Re:
В кои други училища? Да не отиват пак в СОУ, че е много хубаво там?
От учителите и директора зависи какво ще направят с едно училище, дали ще е желано или не.
А на нас, обществото, ще ни е най-драго всички училища да са хубави, всички учители да са отговорни и грижовни.
Направете го, състезавайте се честно с МГ, при наличието на конкуренция ще печелят най-вече децата ни.
Състезавайте се честно за отличниците, като им предложите това, което те търсят.
Re:
Изказвате се крайно некомпетентно.В ОМГ Пловдив дъщеря ми учи 9 часа математика на седмица + пожелание може да посещава и школа.И не толкова учителите искат тези деца, по-скоро родителите и децата търсят тези учители.Безкрайно уважавам преподавателите на детето си.Това е колектив граден 41 години , с дух и традиции.
Имам много какво да ви кажа, но не си струва.Вие нямате представа каква отговорност е да работиш с 26 равностойни, питащи и можещи деца.Колко много труд е да достигнеш нивото да "обираш цвета".Пожелавам Ви един ден да изпитате това чувство.
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#281: гражданка - Re: Re: Re: Re: Re:
Преподавателите им са в нарушение на закона. Знаете какви са санкциите за закононарушители, нали?
Re: Re: Re: Re:
Аз също призовавам тези, които са "ЗА" запазване на приема, да престанат да пишат тук. Ако хората в настоящата петиция се ръководеха от това, кое е добро за децата, нямаше да има нужда от махленско "не знам какво". Все щяхме да намерим общ език! Не мога да предположа какви са мотивите ви да няма прием след 4 клас в МГ (защото това, което чета,не са нито мотиви, нито аргументи), но определено действията ви не се ръководят от желание за по-добро бъдеще на децата.
родител
Re: Re:
Отиват я в ГПЧЕ, я във ФСГ и т.н. На всички ни е драго, когато има добри условия за работа и учение, но за съжаление не всички училища са равнопоставени и основното отново пак е бройката ученици. Докато се следва принципа парите следват ученика, ще има тази борба, пък дори и да няма висота на качеството. Но не желая да влизам повече в никакъв спор.
Re: Re:
Не обиждайте без да познавате някого! Достатъчно добра представа имам как се работи с " равностойни, питащи и можещи деца" и с интелигентните им родители и колко много труд се иска да им дадеш знанията, за да стигнат до 5-ти клас. Но явно Вие не знаете. Изпитала съм това чувство и от деца и от родители. Но виждам и колко трудно се работи с така наречените роми, които никой не иска в "елитните" гимназии и които много трудно се поддават на обучение. Нещо по въпроса?
Не желая да влизам в безсмислени спорове с хора, които "не са в час".
Re: родител
Аз също бих искала и ЕГ да правят прием от 5-ти клас, но този закон и тази подписка се опитват да направят от всички училища СОУ.
Тази година МГ, догодина може да подпукат езиковите, те са също толкова "безполезни" за учениците, да живее СОУ!
Жалко...
Изключително уважавам труда на началните учители.
Изказването ви има леко расистки уклон и аз спирам дискусията тук.
Re:
Тази подписка касае ученици до 7 клас.Направете си труда поне да прочетете какво подписвате.
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re:
#275: - Re: Re: Re:
Това сигурно ужасно Ви радва.