НЕ , НА РЕФОРМАТА ! НЕ , НА АБСУРДИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията НЕ , НА РЕФОРМАТА ! НЕ , НА АБСУРДИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО!
Гост |
#262016-08-25 10:17Подкрепям! |
Гост |
#272016-08-25 14:40Единственото ми желание е да ме оставят да работя с децата.За тази цел не е нужно да изпълнявам абсурдните приумици на някакви бюрократи,а само доброта и сърце. |
Гост |
#282016-08-25 18:39Напълно подкрепям всички искания. |
Гост |
#292016-08-26 09:16Защото отговаря на истината и реалната ситуация. |
Гост |
#302016-08-26 10:50Притиснати от времето за усвояване на определени пари, живуркащите в МОН искат да ни направят безмозъчни червеи, които безропотно попълват безумна документация! И ние сме Хора, които имат ценностна система и себеуважение! |
Гост |
#312016-08-26 16:43Защото това не са реформи, а абсурди и не са съобразени с нищо и никого- нито с нуждите на съвременните деца, нито с възможностите за реакция-всичко се прехвърля на учителите в рамките на финансиране следващо бройката и унищожаващо образователния процес! |
Гост |
#322016-08-27 11:44Подписах петицията, тъй като съм убедена, че реформата трябва да започне с много по-съществени промени, съобразени както с потребностите на времето, така и със задълбочаващите се демографски проблеми. На първо място трябваше да се отменят делегираните бюджети, които вече са неработеща практика. Второ: ако наистина чиновниците в МОН целят повишаване качеството на образованието, би трябвало да се замислят за намаляването на броя на учениците в паралелка - мин. 16; максимален - 20. Във всички европейски страни отдавна вече е практика да се работи с по-малък брой ученици, което определено осигурява и по-добро качество на обучението. Трето: прибързаното решение промените да настъпят веднага, а не плавно. Новите структурни промени трябва да настъпят за учениците от 1 и 5 клас, които започват по новите /стари/ учебни програми, за да се избегнат стресовите моменти за учениците от 6 и 7 клас. И не на последно място, този закон превръща учителя в чиновник и статистик, което освен че е унизително, но и е сериозна пречка в същинската му работа. |
Гост |
#332016-08-27 11:56Подписах тази петиция заради плиткоумието на Миглена Кунева,неможе такъв тъпунгер да бъде министър на образованието в нашата страна и да подлага децата ни на унижение искаме умни и можещи деца и то българчета |
Гост |
#342016-08-27 16:56Подписвам. Цяла година за директор имах бивше министерско величие,което пристигна,уволнено,но запазило омразата и презрението си към учителите. Цяла година повтаряше,че за работата на едно училище се съди по изрядността на документацията. /Само един мъничък детайл-в документацията на деца от горен клас със СОП това едва ли е най-важното,а и често родителите също имат сериозни дефицити,което прави тяхното участие невинаги адекватно/. Отказвам да съм учител на такъв директор.Докато МОН не разберат,че магията на нашата работа е да знаеш много и да намериш специфичен начин да го предадеш на учениците от различно интелектуално тесто,събрани по някакъв незнаен признак в един колектив,ще излизат неграмотници. Ще си пишем портфолио,ще попълваме нонстоп някакви бумажки,а децата ще ни презират.Ще треперим колко листа ще ни отпуснат от великите канцеларии за тестове,ще се молим на родителите за спонсорство. Не мисля,че петицията е обхватна и задълбочена. Нахвърлени са обаче основните неща.Нека е началото,защото с този закон и с тази омраза към учителите няма да направим нищо в обществото. |
Гост |
#352016-08-27 21:56Защото съм детски учител, защото работя 30 години вече и ми писна от недомислия и опити, да ме правят на глупак, който все не е разбрал нещо и „умни“ хора да правят реформи и получават пари за това! |
Гост |
#362016-08-28 02:38Защото от толкова бумащина и постоянни промени няма време и сили за реален,адаптиран към деца и епоха труд.Писна ми всики да дава акъл без да има идея какво е да пътуваш по три часа на ден и да делиш закуската си с гладуващи деца. |
Гост |
#372016-08-28 08:10Защото след всички тези "реформи" губим желание за работа......защото отново ни смачкаха като педагози. |
Гост |
#382016-08-28 08:30Тази петиция ми се струва малко позакъсняла, но я подписах, защото се надявам, че ако бъде прочетена и разбрана от "МОНстърите" да предприемат адекватни и бързи мерки. Дано броят на подписалите се стане поне колкото бяхме на "куневия" събор. Трябва да е ясно, че сме доста търпеливи в името на децата,.....но не чак толкова! |
Гост |
#392016-08-28 10:47Защото ми писна хора,които не са помири свали детска градина да сринат всичко,за което съм се трудил а цял съзнателен живот!Басра! |
Гост |
#402016-08-29 14:13Солидарност с N 34!!! Докато Иван и Драганка не престанат да си врат носовете в нашата работа и да ни учат точно те как да работим, ще бъдем до кривата нива. Вие имате бивше министерско величие за директор, което ненавижда учителското съсловие, незнайно защо. А ние имаме нереализирал се машинен инженер, който за година е изкарал преквалификация и сега е по-велик и от най-великите. Освен това е била и на пост в РИО, като главен експерт и то с това, което по-горе написах, с едногодишна преквалификацийка. Така ще бъде, докато назначават такива неграмотници и в прекия, и преносния смисъл в нашето образование. Кой от нас може да стане инженер за една година?!? Нашата професия е принизена до земята, че и под нея. Омръзна ми да ме командват хора, които искат само да си клатят краката на гърба на другите и да тормозят хората, които им изкарват хляба, в пъти повече. Такива хора рядко са се сблъсквали с истинската работа на един учител, затова се и чудят как да го товарят като магаре,че с радост да чака ваканцията, за която цялото неучителско съсловие в Бг му завижда! Трябва да се назначават само хора с необходимия ценз, не пуснати с парашут връзкари!!! |
Гост |
#412016-08-30 20:34Аз съм детска учителка и работя в едно село до Казанлък.Групите са ни смесени,като 90% от децата са от ромски произход. Да попитаме големите мозъци, как се пише рамка на програмна система за смесена 1-ва,2-ра, 3-та възрастова група включващи деца билингви? Написаното в петицията напълно отговаря на реалността. Аз, с две малки деца също пишех тези бумащини от сутрин до полунощ, че и до първи петли.Това е пълен абсурд, затова и подкрепям петицията и с двете си ръце! |
Гост |
#422016-09-01 18:44Защото искам образованието да бъде оставено на професионалистите,а не да се ръководи конюнктурно от политици. |
Гост |
#432016-09-03 16:03Некоректно се възползвахте от името ми, срещу което протестирам.Не съм подписвала нищо, просто отворих, за да прочета текста и тогава да преценя дали да се подпиша.Текст не видях.Не съм положила подпис и моля да заличите името ми от Вашите списъци!Отново ме накарахте да се почувствам употребена! |
![]() Anonymous |
#442016-10-04 21:06Това е фарс угоден на финансови и политически интереси. От 89г само глупости правят! |
Чефа |
#452016-11-12 11:15В тази петиция са изразени факти, абсолютно реални - коя е г-жа Кунева; какво значи „Америка за България“; какво значи „глобализация“ и още, и още...Как децата ще тръгнат в първи клас с равно начало, като имат „досиета“, които ще са съставени от учител т.е.субект, който може да е изготвил портфолиото и субективно. Образованието с приемането на новия закон е в „тинята“, но изглежда соросоидите са глухи, те са алчни за пари.Не им пука за нашите деца, важното е да се усвояват пари за ромите, които всъщност изчезват „някъде“, защото не се виждат никакви резултати. А педагозите с утвърдени методи на успех - да мълчат, защото....Кухите теоретици, преписващи учебни системи от някъде си, връщащи от преди 100 години Монтесори, налагат програми. Тази петиция, обаче, ми изглежда като много малък лъч светлинка в умишлено сътворената тъмнина - дано да прогледнем! |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
Борба срещу насилието над животни: За по-строги наказания и защита
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
1098 Създадено: 2025-05-08
Призив за спиране на незаконно изграждане на огромен фотоволтаичен парк и защита на околната среда в община Сухиндол
1790 Създадено: 2025-04-29
БЕЗ СТРАХ ОТ КУЧЕТА-УБИЙЦИ В БАНСКО/NO FEAR OF KILLER DOGS IN BANSKO
928 Създадено: 2025-05-02
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
11703 Създадено: 2025-02-13
Защита на светския характер в българското образование
385 Създадено: 2025-05-07
Промяна на 45-минутните часове
432 Създадено: 2025-04-09
За превръщане на сградата на Руското консулство във Варна в Културен дом
908 Създадено: 2025-04-30
Да превърнем изоставения терен на бившето военно поделение над магазин Алати в обществен парк.
998 Създадено: 2025-04-08
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
8569 Създадено: 2025-02-08
За съхраняване на брега на „Варненско – Белославско езеро“ в обхвата на с. Страшимирово
143 Създадено: 2025-05-04
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
1642 Създадено: 2015-10-22
Петиция срещу строежа на две нови сгради пред блок 61 в кв. „Запад-3“, Търговище
123 Създадено: 2025-05-05
Петиция за забрана управлението на електрически тротинетки, е-мотори, мотопеди, АТВ и е-колела от лица под 18 години
121 Създадено: 2025-05-05
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
203064 Създадено: 2025-03-14
Петиция с искане за средства за проектиране и изпълнение на воден цикъл в квартал Коматево
778 Създадено: 2025-04-10
„Да спрем зарята в България – в защита на хората, животните и природата“
80 Създадено: 2025-05-07
В ПОДКРЕПА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕ НА ПОНЕ 100 ДНИ В КРАЯ НА ЖИВОТА -100 ДНИ ПАЛИАТИВНИ ГРИЖИ - 100 ДНИ ДОСТОЙНСТВО.
477 Създадено: 2025-03-17
В защита на бъдещето на българския футбол
60 Създадено: 2025-05-04
Желая в гр. Камено, обл. Бургас да бъде обособенa автоматична пощенска станция (АВТОМАТ/ BOX)!
52 Създадено: 2025-05-08
Природа без клетки! Граждани ПРОТИВ изграждането на зоологическа градина в град Пловдив!
886 Създадено: 2025-04-14