НЕ , НА РЕФОРМАТА ! НЕ , НА АБСУРДИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията НЕ , НА РЕФОРМАТА ! НЕ , НА АБСУРДИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО!

Гост

2016-08-25 10:17

Подкрепям!

Гост

2016-08-25 14:40

Единственото ми желание е да ме оставят да работя с децата.За тази цел не е нужно да изпълнявам абсурдните приумици на някакви бюрократи,а само доброта и сърце.

Гост

2016-08-25 18:39

Напълно подкрепям всички искания.

Гост

2016-08-26 09:16

Защото отговаря на истината и реалната ситуация.

Гост

2016-08-26 10:50

Притиснати от времето за усвояване на определени пари, живуркащите в МОН искат да ни направят безмозъчни червеи, които безропотно попълват безумна документация! И ние сме Хора, които имат ценностна система и себеуважение!

Гост

2016-08-26 16:43

Защото това не са реформи, а абсурди и не са съобразени с нищо и никого- нито с нуждите на съвременните деца, нито с възможностите за реакция-всичко се прехвърля на учителите в рамките на финансиране следващо бройката и унищожаващо образователния процес!

Гост

2016-08-27 11:44

Подписах петицията, тъй като съм убедена, че реформата трябва да започне с много по-съществени промени, съобразени както с потребностите на времето, така и със задълбочаващите се демографски проблеми. На първо място трябваше да се отменят делегираните бюджети, които вече са неработеща практика. Второ: ако наистина чиновниците в МОН целят повишаване качеството на образованието, би трябвало да се замислят за намаляването на броя на учениците в паралелка - мин. 16; максимален - 20. Във всички европейски страни отдавна вече е практика да се работи с по-малък брой ученици, което определено осигурява и по-добро качество на обучението. Трето: прибързаното решение промените да настъпят веднага, а не плавно. Новите структурни промени трябва да настъпят за учениците от 1 и 5 клас, които започват по новите /стари/ учебни програми, за да се избегнат стресовите моменти за учениците от 6 и 7 клас. И не на последно място, този закон превръща учителя в чиновник и статистик, което освен  че е унизително, но и е сериозна пречка в същинската му работа.

Гост

2016-08-27 11:56

Подписах тази петиция заради плиткоумието на Миглена Кунева,неможе такъв тъпунгер да бъде министър на образованието в нашата страна и да подлага децата ни на унижение
искаме умни и можещи деца и то българчета

Гост

2016-08-27 16:56

Подписвам. Цяла година за директор имах бивше министерско величие,което пристигна,уволнено,но запазило омразата и презрението  си към учителите. Цяла година повтаряше,че за работата на едно училище се съди по изрядността на документацията. /Само един мъничък детайл-в документацията на деца от горен клас със СОП това едва ли е най-важното,а и често родителите също имат сериозни дефицити,което прави тяхното участие невинаги адекватно/. Отказвам да съм учител на такъв директор.Докато МОН не разберат,че магията на нашата работа е да знаеш много и да намериш специфичен начин да го предадеш на учениците от различно интелектуално тесто,събрани по някакъв незнаен признак в един колектив,ще излизат неграмотници. Ще си пишем портфолио,ще попълваме нонстоп някакви бумажки,а децата ще ни презират.Ще треперим колко листа ще ни отпуснат от великите канцеларии за тестове,ще се молим на родителите за спонсорство. Не мисля,че петицията е обхватна и задълбочена. Нахвърлени са обаче основните неща.Нека е началото,защото с този закон и с тази омраза към учителите няма да направим нищо в обществото. 

Гост

2016-08-27 21:56

Защото съм детски учител, защото работя 30 години вече и ми писна от недомислия и опити, да ме правят на глупак, който все не е разбрал нещо и „умни“ хора да правят реформи и получават пари за това!

Гост

2016-08-28 02:38

Защото от толкова бумащина и постоянни промени няма време и сили за реален,адаптиран към деца и епоха труд.Писна ми всики да дава акъл без да има идея какво е да пътуваш по три часа на ден и да делиш закуската си с гладуващи деца.

Гост

2016-08-28 08:10

Защото след всички тези "реформи" губим желание за работа......защото отново ни смачкаха като педагози.

Гост

2016-08-28 08:30

Тази петиция ми се струва малко позакъсняла, но я подписах, защото се надявам, че ако бъде прочетена и разбрана от "МОНстърите" да предприемат адекватни и бързи мерки. Дано броят на подписалите се стане поне колкото бяхме на "куневия" събор. Трябва да е ясно, че сме доста търпеливи в името на децата,.....но не чак толкова!

Гост

2016-08-28 10:47

Защото ми писна хора,които не са помири свали детска градина да сринат всичко,за което съм се трудил а цял съзнателен живот!Басра!

Гост

2016-08-29 14:13

Солидарност с N 34!!! Докато Иван и Драганка не престанат да си врат носовете в нашата работа и да ни учат точно те как да работим, ще бъдем до кривата нива. Вие имате бивше министерско величие за директор, което ненавижда учителското съсловие, незнайно защо.  А ние имаме нереализирал се машинен инженер, който за година е изкарал преквалификация и сега е по-велик и от най-великите. Освен това е била и на пост в РИО, като главен експерт и то с това, което по-горе написах, с едногодишна преквалификацийка. Така ще бъде, докато назначават такива неграмотници и в прекия, и преносния смисъл в нашето образование. Кой от нас може да стане инженер за една година?!? Нашата професия е принизена до земята, че и под нея. Омръзна ми да ме командват хора, които искат само да си клатят краката на гърба на другите и да тормозят хората, които им изкарват хляба, в пъти повече. Такива хора рядко са се сблъсквали с истинската работа на един учител, затова се и чудят как да го товарят като магаре,че с радост да чака ваканцията, за която цялото неучителско съсловие в Бг му завижда! Трябва да се назначават само хора с необходимия ценз, не пуснати с парашут връзкари!!!

Гост

2016-08-30 20:34

Аз съм детска учителка и работя в едно село до Казанлък.Групите са ни смесени,като 90% от децата са от ромски произход. Да попитаме големите мозъци, как се пише рамка на програмна система за смесена 1-ва,2-ра, 3-та възрастова група включващи деца билингви? Написаното в петицията напълно отговаря на реалността. Аз, с две малки деца също пишех тези бумащини от сутрин до полунощ, че и до първи петли.Това е пълен абсурд, затова и подкрепям петицията и с двете си ръце!

Гост

2016-09-01 18:44

Защото искам образованието да бъде оставено на професионалистите,а не да се ръководи конюнктурно от политици.

Гост

2016-09-03 16:03

Некоректно се възползвахте от името ми, срещу което протестирам.Не съм подписвала нищо, просто отворих, за да прочета текста и тогава да преценя дали да се подпиша.Текст не видях.Не съм положила подпис и моля да заличите името ми от Вашите списъци!Отново ме накарахте да се почувствам употребена!

Anonymous

2016-10-04 21:06

Това е фарс угоден на финансови и политически интереси.
От 89г само глупости правят!
Чефа

2016-11-12 11:15

В тази петиция са изразени факти, абсолютно реални - коя е г-жа Кунева; какво значи „Америка за България“; какво значи „глобализация“ и още, и още...Как децата ще тръгнат в първи клас с равно начало, като имат „досиета“, които ще са съставени от учител т.е.субект, който може да е изготвил портфолиото и субективно. Образованието с приемането на новия закон е в „тинята“, но изглежда соросоидите са глухи, те са алчни за пари.Не им пука за нашите деца, важното е да се усвояват пари за ромите, които всъщност изчезват „някъде“, защото не се виждат никакви резултати. А педагозите с утвърдени методи на успех - да мълчат, защото....Кухите теоретици, преписващи учебни системи от някъде си, връщащи от преди 100 години Монтесори, налагат програми.

Тази петиция, обаче, ми изглежда като много малък лъч светлинка в умишлено сътворената тъмнина - дано да прогледнем!