Родители против безобразията на детските площадки!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Родители против безобразията на детските площадки!

Гост

2016-08-01 12:07

Сблъсквала съм се с такива "културни" хора, люпенето на семки и купчинките шлюпки, които остават след тях, фасовете, които се хвърлят в краката на децата ни. Страшно е неприятно, може техните деца да са свикнали да играят в кочина, но моето не е!

Гост

2016-08-01 12:41

Това заложено и в общинска наредба за обществения ред и закон забраняващ пушенето на детски площадки, училища... Във Варна, в района на лятно кино Тракия ми е омръзнало на почти всяка площадка, на която излизаме с децата да правя забележки.

Гост

2016-08-01 13:05

Възмутително е как може така да си възпитаваш детето сред толкова мръсотия и брутална култура на поведение.
Мама на трима

2016-08-01 16:36

Защото, най-страшното в цялата история е, че именно майки и бащи на малки деца, играещи по площадките, са тези които пушат и замърсяват. Когато им обърнеш внимание ти казват, че ще си правят каквото си искат. Когато им напомниш, че има закон питат " Кой спазва законите в тая държава?". Подхвърлиш им, че вредят на децата си - то и нез това въздухът бил замърсен. Кажеш ли, че дават лош пример на детето си отвръщат, че е не е моя работа, как си възпитават детето. И какво ли още не... А аз имам трима сина и искам да са защитени на детската площадка!

сд

#5 Re:

2016-08-01 20:35

#4: Мама на трима -  

Самата истина

Гост

2016-08-01 23:29

Я се опитайте да направите забележка на някой и вижте какво ще ви се случи....,защото аз съм .Глоби,само това ще спре българина,да не прави поразии.Щом като можем да спазваме чуждите закони,когато отидем в друга държава,какво пречи и в БЪЛГАРИЯ да се спазват!?Само това ще ги спре

Гост

2016-08-02 06:35

Имам същия проблем с площадката до бл 18 в кв. Чайка във Варна - непрекъснато се пуши и пие бира, все едно са на заведение - не само от жени на средна възраст, но и от подрастващи тийнейджъри!!! Единствено аз имам смелостта да се карам с тях и да ги гоня, но не мога да съм непрекъснато своеобразен пазач на площадката! Дано има резултат и патрулите наистина да започнат да работят, а не да се крият по храстите за да пушат и те!!!!

Гост

2016-08-02 07:11

V dopalnenie - masovo raditeli (dori I s nadnormeno teglo) izpolzvat uredite na plostadkite za Sobstveno zabavlenie. Nqma podhodqsti mesta za sport za deca ot 10 do 13-14 Godishnina vazrast I te masovo izpolzvat uredite kakto namerq za dobre, a rezultatat e placheven. Lipsva kontrol pri izpolzvane to na katovete za igra.

Гост

2016-08-02 07:12

На площадките зад бившето Пикадили Чаталджа е същото. Майките ядат семмки и гледат безмълвно как поотрастналите им деца трошат съоръженията. В пясъчника се намират не само фасове, а спринзовки и използвани презервативи. Как да си пуснеш детето? Навремето всяка вечер в квартала се въртеше по някоя патрулка, но сега .... изтървана работа. 

Гост

2016-08-02 07:26

Полиция спокойно обиколит тази обекти...

Гост

2016-08-02 08:33

Детските площадки са за децата. Който иска да пие и пуши, да ходи по барове и кръчми.

Гост

2016-08-02 09:44

Все ден се възмущавам на тези безобразия от страна на "родители", надявам се всички като се обединим да има чуваемост и резултат.

Гост

2016-08-02 11:24

Освен поставеният проблем, ясно трябва да се определи и това кой трябва да почиства площадките, кой трябва да ги поддържа, защото като всичко останало и те имат нужда от някаква поддръжка, най-малкото едно елементарно метене. Има площадки, които са под разни дръвчета като сливи, например. Знаете ли на какво приличат сега те, когато половината сливи са паднали вътре в площадката и гният там? Тези площадки на практика са неизползваеми.

Гост

2016-08-02 12:38

Защото ми омръзна децата ми да играят в мизерията и мръсотията!

Гост

2016-08-02 14:17

Половината от съоръженията за деца на площадката пред нашия блок вече са изпечени. Къщичката беше съборена и вече я няма. Обикновено е пълно с празни бутилки, опаковки от цигари и кенове, както и изпочупени стъкла от бутилки. А младежите се държат нагло с майките и децата

Гост

2016-08-02 14:28

Къде е кмета, къде е общината?! Само големи глоби могат да помогнат! 

Гост

2016-08-02 14:35

Не може това безобразие да продължава!

Гост

2016-08-02 15:28

Необходима е активна намеса на гражданите за предотвратяване на безобразията.

Гост

2016-08-02 16:42

Zashtoto I az imam sin na 3 G odini I polovina I vav Vidin e sashtata rabota.Ujasno e.Trqbva da se sloji Kari na tova bezhaberie.

Гост

2016-08-02 18:08

Аз живея до Ботева градинка там има две площадки,малката е до трафопоста и бесетката се използва за запои денонощно

Гост

2016-08-02 18:13

жена ми ми сподели че на една детска площадка е била свидетел когато са били с дъщеричката ни ,как една от майките остави бутилка отворена бира на малките деца и им каза да и я пазят докато отиде да си купи цигари и едно от децата на 5 годинки момченце бе я надигнало добре че другите майки го видели да не се стигне до нещо по-лошо . аз ви подкрепям напълно

Гост

2016-08-02 19:17

Трагедията  е,че точно родителите са най-големите нарушители по площадките.Масово се пуши,люпят се семки,остават по-големите си деца да правят каквото си искат....Тийнейджърите са изключително нагли..друг е въпросът,че няма направени места за тях,няма места за спортуване на децата над 10 г.Голяма  грешка е с тези беседки,чий е тъпият проект не знам,но аз деца вътре не съм видяла,само кварталните алкохолици...Само яки глоби,това е решението според мен.

835

2016-08-02 20:58

Подкрепям родителите и недоумявам ЗАЩО общината не полага грижи и не поддържа детските площадки??! В цяла Европа след 20 ч. в паркове, детски площадки и места за деца пристига фирмата/работниците по поддръжката и даже имиват люлките и пейките в препарати освен цялостното и почистване. Ами като не чисти общината, което изцяло е нейно задължение, да оградят площадките, да поставят порта и там да се влиза само с ключ.. Особено във Варна данък смет е толкова висок, че няма оправдание да не чистят!!

Гост

#25 Re: вие искате да Не пушат или да пазят чисто

2016-08-03 06:34

#1: -