Родители против безобразията на детските площадки!
Свържете се с автора на петицията
Защото, най-страшното в цялата история е, че именно майки и бащи на малки деца, играещи по площадките, са тези които пушат и замърсяват. Когато им обърнеш внимание ти казват, че ще си правят каквото си искат. Когато им напомниш, че има закон питат " Кой спазва законите в тая държава?". Подхвърлиш им, че вредят на децата си - то и нез това въздухът бил замърсен. Кажеш ли, че дават лош пример на детето си отвръщат, че е не е моя работа, как си възпитават детето. И какво ли още не... А аз имам трима сина и искам да са защитени на детската площадка!
На площадките зад бившето Пикадили Чаталджа е същото. Майките ядат семмки и гледат безмълвно как поотрастналите им деца трошат съоръженията. В пясъчника се намират не само фасове, а спринзовки и използвани презервативи. Как да си пуснеш детето? Навремето всяка вечер в квартала се въртеше по някоя патрулка, но сега .... изтървана работа.
Къде е кмета, къде е общината?! Само големи глоби могат да помогнат!
Трагедията е,че точно родителите са най-големите нарушители по площадките.Масово се пуши,люпят се семки,остават по-големите си деца да правят каквото си искат....Тийнейджърите са изключително нагли..друг е въпросът,че няма направени места за тях,няма места за спортуване на децата над 10 г.Голяма грешка е с тези беседки,чий е тъпият проект не знам,но аз деца вътре не съм видяла,само кварталните алкохолици...Само яки глоби,това е решението според мен.
Подкрепям родителите и недоумявам ЗАЩО общината не полага грижи и не поддържа детските площадки??! В цяла Европа след 20 ч. в паркове, детски площадки и места за деца пристига фирмата/работниците по поддръжката и даже имиват люлките и пейките в препарати освен цялостното и почистване. Ами като не чисти общината, което изцяло е нейно задължение, да оградят площадките, да поставят порта и там да се влиза само с ключ.. Особено във Варна данък смет е толкова висок, че няма оправдание да не чистят!!
| This discussion has been closed. |