Против проектозакон за частната охранителна дейност

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Против проектозакон за частната охранителна дейност


Гост

#1

2016-04-24 08:14

Този проекто закон на ЗЧОД, е насочен срещу малките охранителни фирми. Цели се тяхната ликвидация. Този законопроект е по идея на Атанас Симеонов, собственик на ВИП-СЕКЮРИТИ. Това доказва топлата връзка между Бойко Борисов и тази фирма, както и бързото разрастване на тази фирма за петте години управление на ГЕРБ. Всеки може да разбере за какво става на въпрос.
гост

#2 Мотиви

2016-04-26 20:17

Днес ми станаха ясни мотивите за част от текстовете в проекта за нов закон за частната охранителна дейност. Мой приятел, собственик на малко заведение подал молба за удължено работно време / след 23,00ч/ в общината и от там му отговорили че за да го получи трябва да има сключен договор за физическа охрана. И това е валидно за всички питейни и развлекателни заведения! Конкретното е с 20 места...
В проектозакона се предвижда отделен лиценз за "охрана на питейни и развлекателни заведения, дискотеки, игрални и компютърни зали".
Отделно се очаква след приемането на проекта и една митична наредба, която да определи минималните изисквания за получаване на лиценз .Възможно е съвсем случайно, малките и средни фирми да не могат да покрият изискванията и големите да си разделят всички, наистина всички заведения които искат да работят след 23,00ч.