Да спасим чинарите на Силистра
Свържете се с автора на петицията
Боли ме за всяко отсечено дърво! Не съм запозната с градоустройствения план, но ако имаха и грам осъзнатост щяха за запазят дърветата. Нищо хубаво не може да се получи щом ще се изсича такава ценност. Дъветата са незаменими!!!
Аз съм против изсичането на дърветата, има толкова много начини да бъдат запазени чинарите. Тези, които получават за това пари да си размърдат мозъците, или поне да се вслушат в съвета на по-знаещите. Стига с това примитивно мислене-да отсечем, да срутим, да потрошим и т.н. Нека общинарите да сложат най-напред всички други улици в Силистра в ред и тогава да мислят за ново унищожаване. Цитат-“Няма как тези дървета да останат. За тях трябва много висока вишка, а ако сега ги оставим, след години трябва да разбиваме инфраструктурата, за да ги премахнем”, обяснява инж. Емил Гойчев – зам.-кмет на Община Силистра.“. Да, след години ще Ви се чудят на мозъка господин Гойчев и ще се питат дали не сте живяли в средновековието! Защото и инфраструктурата я правите по същият варварски начин-след мен и потоп!!!Нека бъдещото поколение да го реши и съм сигурна, че това ще направят много по-добре от сегашната кметска администрация. Сега говорят само личните финансови интереси-един усвоява пари за сечене, друг за разваляне, трети за продажба на чинарите...и.тн. Вместо толкова пари да хвърлят за изсичането, да погледнат на какъв хал е силистренската БОЛНИЦА!!!!! Там да вложат парите, а не само бръмбари да им влизат в главите.
Инфо
Посетете групата за повече информация : https://m.facebook.com/egoranova1/
Всичко ще съсипят пак оставиха си ръцете и по старите проекти дупки и нарушена пътна настилка след последното разкопаване относно канализацията всичко погубват не пипайте дърветата да правите сини зони напротив затворете центъра
Ако наистина се окаже, че всичко е за една синя зона, това е безобразно и безотговорно решение и трябва да бъде прекратено планирането й за сметка на дърветата в града - незабавно!
Защото това е родният ми град и ме боли за красивата природа, която толкова много ме изпълва, когато си дойдем в Силистра... Това не може да бъде позволено!!!
Имат нужда само от малко грижи.
Браво на Силистренци, зад тях сме!
Re:
Зад и до тях бъдете, не е лесна тази битка. И не е сигурно, че ще е успешна, за съжаление. Дано да има останал някакъв разум и да се спасят тези достолепни дървета!!!
| This discussion has been closed. |