В ИМЕТО НА БОГ, ВЯРА И РОД, ДА СПРЕМ ГЕНОЦИДА ЧРЕЗ АБОРТИ ЗАВИНАГИ

Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#1

2014-06-17 22:28

Поканени са и са призовани:

всички, които вярват в Господа нашего Иисуса Христа,

всички, които са Го възлюбили и възпяват Неговото всесвято име,

всички, които изпитват състрадание към невинно убиваните неродени творения на Господа,

всички, които са способни именно чрез съвестта си да се уверят в справедливостта на настоящия призив за пълно прекратяване на това кръвопролитие в българската държава,

всички, които от сърце желаят да подкрепят този призив,

както и всички, които са възлюбили България и копнеят не за нейната гибел, а за нейното спасение,

да изявят на дело подкрепата си като положат имената си (а там, където е възможно и подписите си) под гореизложеното отворено писмо или просто да натиснат бутон „харесвам“ под същото писмо в страницата „Има Православие у нас, има и български народ“ в обществената мрежа „Facebook“.

Връзка към цялото съдържание на отвореното писмо:

https://onedrive.live.com/view.aspx?cid=C6E300690C290774&resid=C6E300690C290774%21114&app=Word

Повярвайте и изповядайте, че Бог сътворява всеки човек в утробата на майка му, и начало на това сътворяване е зачатието на човека, така че всяко зачатие е Божи дар и Божие дело, и Сам Бог започва да изгражда всяко човешко тяло от дивния миг на зачатието, и Сам Творецът на небето и земята създава душата в тялото на човека, Сам Той обезсмъртява нашата душа и я създава по Свой образ и подобие – дарява ни с безсмъртна и богоподобна душа, още когато живеем и растем в утробата на майка ни, като личности, които са крехки и скъпоценни творения на Неговата вечна любов.

Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#2

2014-06-17 22:30

Повярвайте и изповядайте, че по Божия воля, и преди, и след раждането ни, нашето тяло продължава да живее дотогава, докато в него обитава нашата душа, и с идването на смъртта умира само тялото ни, а душата ни остава да съществува до безкрай във вечността, защото, заради грехопадението на прародителите ни Адам и Ева, Бог е определил тялото ни да бъде смъртно, и само душата ни да остане безсмъртна; така че след нашата смърт душата и тялото ни се разлъчват, душата ни напуска тялото, излиза от него и получава временно въздаяние за делата си в земния живот – непълна небесна награда или непълно осъждане на мъки в ада; а пълно и вечно въздаяние за нашите деяния ще получим на Страшния съд след свършека на света и всеобщото възкресение на целия човешки род, когато всички ние ще бъдем възкресени от Христос Вседържител, Праведния Съдия на вселената; или иначе казано: според волята на Господа тогава всички ще бъдем справедливо съдени от Него за всички наши деяния, в това число и за всички извършени от нас детеубийства в утробата, при условие, че някои от нас ще бъдат възкресени за живот вечен, като разкаяли се грешници, изкупени с пролятата на кръста Христова Кръв – пречистата Кръв на Изкуплението, докато останалите ще бъдат възкресени за вечно осъждане, като неразкаяли се грешници.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#3

2014-06-17 22:32

Повярвайте и изповядайте, че възкресението на мъртвия е съживяване след смъртта – ново съединяване на безсмъртната душа и смъртното тяло, така че тялото се пробужда от смъртния сън и от състояние на смърт и разпадане преминава отново в състояние на живот. Припомнете си и забележете, че дори и в клиничната медицина има раздел „Реаниматология“, който изследва именно въпроса за съживяването на организма след смъртта.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-06-17 22:34


Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#5

2014-06-17 22:35

https://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-0/10349138_6790283121...

Повярвайте и изповядайте, че Христос Господ вече е действал като Възкресител. Така например: във времето    на земното Си служение, Той е дарил временно възкресение на сина на Наинската вдовица, на дъщерята на  Иаир и на праведния Лазар, който бил мъртъв от четири дни. Но и след славното Си Възкресение, та и до ден  днешен, Спасителят е съживявал временно мнозина мъртъвци, в това число и такива, които са били в състояние на  клинична смърт.

 

 

 

Повярвайте и изповядайте, че възкръсналият Господ има всяка власт на небето и на земята, и е в сила да ни даде и  всеобщото вечно възкресение, а Неговото Възкресение от мъртвите е възсияло за нас като всепобедно съживяване  след кръстната Му смърт, като Негова пълна победа над смъртта, като обезсмъртяване и одухотворяване на святото  Му Тяло, като предобраз на нашето идващо възкресение, като Негово обещание и залог, че Той ще ни възкреси в  последния ден, или с други думи: ще обезсмърти телата ни чрез ново съединяване с безсмъртните ни души.  Повярвайте и изповядайте, че Неговото Възкресение е най-великото и най-славното Му чудо във всеблагия Му  Промисъл за нашето изкупление и спасение, чрез което Той ни подари живот вечен.

Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#6

2014-06-17 22:39

Смекчете и съкрушете сърцата си, и осъзнайте с разума си, че при „аборта“ ние умъртвяваме само тялото на младенеца, по особено жесток и мъчителен за него начин, та с това разлъчваме младенческата душа от нейното тяло и я прогонваме завинаги от земята, като я лишаваме и от духовното раждане – благодатното Кръщение в храма Господен. Запомнете и не забравяйте, че в Православната Църква има предположение (и най-вероятно това е истината), че при всеки извършен от нас „аборт“ ние ставаме виновници за това: още една невинна младенческа душа да бъде лишена от благодатта, светлината и радостта на Господа, да пребивава в мрак някъде в отвъдния свят, да страда отхвърлена и сама във външната тъмнина, и да расте там, за да достигне Христовата възраст и да остане навеки в нея, но така, че да очаква и жадува всекидневните молитви на майка си за нейното помилване и приемане в Божествената светлина от Господа Иисуса Христа.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#7

2014-06-17 22:41

Навярно е необходимо да дам отговор и на този въпрос: защо точно моята обикновена личност [грешният раб Божий Явор (Неделчев)] дръзва да предложи прослава на Бога и постигане на широко обществено единомислие по въпроса за пълното отхвърляне на „аборта“ чрез широки обществени обсъждания в медиите, и най-вече в телевизиите, за да се стигне до действителното пълно прекратяване на нашия всенароден смъртен грях със закон?

Ето го и моят отговор: защото съм човек и българин, който всъщност признава своята незначителност и паднала природа, но заедно с това съм и Православен Християнин от числото на миряните в родната ни Църква, и като такъв вярвам, че въпреки моята греховност, по безкрайната милост на Христа Бога съм частица от Неговото Тяло – Светата Православна Църква, но с право се определям и като представител на Българската Православна Църква, както и на целокупната Православна Църква, точно затова, защото доброволно (според свободната си воля) участвам в спасителния литургичен живот на същата наша Света Църква и многократно се причастявам и приемам в себе си истинските и животворящи Плът и Кръв на нашия Бог и Спасител. Защото точно в тези обстоятелства съм възлюбил Господа на нашето спасение. Защото съм възлюбил и България. Защото искам и нейното спасение. И най-накрая: защото имам филмово и телевизионно образование, но съм си поставил за цел да работя само върху Православни Християнски филми и предавания до последното си издихание на земята.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#8

2014-06-17 22:42

Впрочем уверявам всички вас, лекарите и студентите по медицина на България, че вие също сте призовани от Христа Спасителя да бъдете в числото на онези, които ще наследят от Него спасение и живот вечен, да бъдете частици от Неговата Света Православна Църква, да се завърнете в лоното на Новозаветния Божи народ, съставен от всички Православни духовници и миряни по света, които доброволно живеят спасителния Православен литургичен живот, и многократно се покайват, изповядват и причастяват с Боготворящите Христови Тяло и Кръв, така както взимат и доброволно участие в изкупителните Христови страдания чрез безотказно носене на личния си кръст до самия край на земния си път.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#9

2014-06-17 22:44

Вярвам, че още през настоящата година (2014 от Рождество Христово) мнозина от вас ще се преобърнат в сърцата си и ще подкрепят начинанието – ще се отрекат от „аборта“ за вечни времена. Оставам с твърдата надежда, че няма да бъдат малко онези от вас, които ще се противопоставят на престъплението като положат имената си (а там, където е възможно и подписите си) в подписката под настоящото отворено писмо, и които дори ще призоват своите познати колеги да направят същото. Призивът ми към вас ще бъде разкрит от мен и чрез Православната ми страница в мрежата „Facebook“.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#10

2014-06-17 22:45

Вярвам, че нашият Господ Иисус Христос, на Който отдавам слава, чест и поклонение, вече е започнал да прославя и ще продължи да прославя Своята велика правда в избавлението на България от избиването на цели армии неродени младенци-мъченици, като ни спасява от този самоубийствен наш грях чрез Божественото Си действие дори в нашите най-светски пространства, дори в така наречените „обществени медии“, дори в телевизиите, дори и в световната мрежа за общуване „Интернет“. Вярвам във всичко това, защото съм се уверил, че Той вече е благоволил прещедро да подкрепя и насърчава дори и мен, грешния, в моето решение, първоначално чрез обществената мрежа „Facebook“, да се противопоставя на сатанинския замисъл за погубване на България. Вярвам, че щом влизаме с Христа Бога напред в тази война срещу дявола, то ще бъдем увенчани с успех и победа, защото на нашият Бог и Спасител наистина е присъща всяка власт на небето и на земята.
Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#11

2014-06-17 22:48

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/s261x260/10454322_669722...

Поканени са и са призовани:

всички, които вярват в Господа нашего Иисуса Христа,

всички, които са Го възлюбили и възпяват Неговото всесвято име,
всички, които изпитват състрадание към невинно убиваните неродени творения на Господа,
всички, които са способни именно чрез съвестта си да се уверят в справедливостта на настоящия призив за пълно прекратяване на това кръвопролитие в българската държава,
всички, които от сърце желаят да подкрепят този призив,
както и всички, които са възлюбили България и копнеят не за нейната гибел, а за нейното спасение,

да изявят на дело подкрепата си като положат имената си (а там, където е възможно и подписите си) под гореизложеното отворено писмо или просто да натиснат бутон „харесвам“ под същото писмо в страницата „Има Православие у нас, има и български народ“ в обществената мрежа „Facebook“.

Връзка към цялото съдържание на отвореното писмо:

https://onedrive.live.com/view.aspx?cid=C6E300690C290774&resid=C6E300690C290774%21114&app=Word


Гост

#12

2014-06-18 21:27

Абортът е убийство, отговорни са и жената, и мъжа. Отговорни са и лекарите, които го извършват. Да не бъде това повече!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2014-06-19 21:26


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-06-22 17:24


Явор Неделчев
Авторът на тази петиция

#16 В ИМЕТО НА БОГ, ВЯРА И РОД, ДА СПРЕМ ГЕНОЦИДА ЧРЕЗ АБОРТИ ЗАВИНАГИ

2014-06-22 17:29

Да, възможно е мнозина да попитат: нима Бог не е дал свободна воля на всички във всичко; нима Той не ни е дал и право да правим „аборти“?!

На тези възражения без колебание отговарям така: да, свободната воля е дар от Бога за всички хора по земята; свободата, която Бог ни е дал, е толкова голяма, че ние винаги можем да избираме между добрата и злата воля; свободата, която Бог ни е дал, навярно е неограничена, щом ние можем безброй пъти да стигаме дотам, че да избираме лукавия и неговите дела, вместо нашия Създател и съвършените Му дарове; дадената ни от Бога свободна воля е може би често пъти безкрайна, защото Божията любов към нас е безгранична; и свидетелство за безпределната Божия любов е това, че до последния ни дъх на земята Бог ще ни дава възможност, не с насилие срещу волята ни, а с наше доброволно решение, да възлюбим Него, Подателя на свободата, и заедно с това да отблъснем врага на нашето спасение; ето защо всяко убийство на заченато, но неродено дете, е чудовищна злоупотреба с подарената от Бога свободна воля; убийството на неродено дете и убийството на родено дете са равносилни престъпления срещу Бога и човека; в тези два случая имаме една и съща тежест на престъплението, злоупотребата с подарената от Бога свободна воля и потъпкването на Божията любов.

Гост

#17

2014-12-14 20:33

АБОРТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ С ЗАКОН!!!

Гост

#18

2015-03-03 19:24

Подкрепям петицията,защото абортът е жестоко убийство на невинни деца! Най-страшното е,че дори не се погребват,защото след изваждане от утробата на майката децата се водят за "болничен отпадък".
В Псалми 138:15 се казва:"Не са били скрити от Тебе костите ми, когато съм бил създаван тайно, образуван в дълбочината на утробата".

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2015-06-03 18:55



Anonymous

#20

2015-09-28 21:48

ГОРКАТА НИ ЦЪРКВА
ТЪП И ПРОСТ НАРОД СМЕ БОГ НИ ПРОСТИ
НО ЕДВА ЛИ С ТИЯ УБИЙСТВА
И З О Б Щ О К А К М О ЖЕ Т О Л К ОВ А МАЛКО ПОДПИСИ
ЕНЯ НИ Я ЗА ОНИЯ ДУШИЦИ БЕЖАНЦИТЕ НО ЗА СОБСТВЕНИТЕ НИ БРАТЯ И СЕСТРИ НЕ!!!
ТОВА Е !!!ГОРДЕИ СЕ ПОСЛЕ ЧЕ ИЗОБЩО СИ ЧОВЕК ПОДОБИЕ БОЖИЕ!!!КЪСМЕТ И БОЖИЯ СПОЛУКА ДАНО ТАЗИ ПЕТИЦИЯ УСПЕЕ!!!