ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ И ВАКСИНИ ЗА COVID-19 В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ

FB_IMG_1625322202221.jpg

П Е Т И Ц И Я

НА ВНИМАНИЕТО НА:

Г-Н РУМЕН РАДЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ, СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА ИРЕНА АНАСТАСОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КЪМ МС  

Г-Н НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Г-Н СТОЙЧО КАЦАРОВ, СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Относно: Въвеждането на задължителни Ковид тестове и ваксини за децата в българските училища и детски заведения.  

Уважаеми дами/госопода,

Във връзка със старта на учебната 2021/2022 година, продължаващата "епидемична обстановка" в страната и наскоро откритите и одобрени експериментални ваксини за Covid-19, ви уведомяваме, че КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМЕ децата ни да бъдат подлагани на медицински манипулации за тестване, изследване или ваксиниране за коронавирусни инфекции и новооткрити техни щамове, преди, по време и след края на учебната година.

КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМЕ децата ни да бъдат подлагани на експериментално лечение (вкл. с експериментални лекарства или препарати), в случай на установяване на заразяване с  Covid-19, без изрично писмено съгласие от страна на родител/попечител/настойник.  

Ако и когато бъде необходимо да се извършат подобни медицински манипулации, ние, в качеството ни на родители/попечители/законни представители, ще предприемем нужните действия спрямо собствените си убеждения и граждански права, гарантирани ни от Конституцията на Република България. Дотогава, Вашите заповеди по тази тема, няма да бъдат зачитани от нас и семействата ни.

Като граждани на Република България и носители на конституционни права, си запазваме правото на гражданско неподчинение, при нарушаване на правата ни като родители и граждани, гарантирани ни от Конституцията на Република България, както и недопускане на децата ни до училища и детски градини, ако присъственото им обучение бъде обвързано със задължителна ваксинация и ежеседмично или с каквато и да е друга интензивна честота на тестване за коронавирусни инфекции. 

С уважение: 
Гражданско съдружие "Свободата е отговорност - Гражданите в действие"

Приложени са подписи, събрани чрез неформална група Свободата е отговорност с над 12 000 участника

Петицията е затворена за подписване на 01.09.2021г., 19 часа

 


Гражданско съдружие "СВОБОДАТА Е ОТГОВОРНОСТ - ГРАЖДАНИТЕ В ДЕЙСТВИЕ", Фейсбук група "Свободата е отговорност" с над 12 хил участници    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Гражданско съдружие "СВОБОДАТА Е ОТГОВОРНОСТ - ГРАЖДАНИТЕ В ДЕЙСТВИЕ", Фейсбук група "Свободата е отговорност" с над 12 хил участници да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...