БЪЛГАРИЯ ЗА МИР

 

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ВСИЧКИ РЕЛИГИОЗНИ ИНСТИТУЦИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

ДО ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ОБЩЕСТВЕНОСТ

 

 

Уважаеми представители на българската нация,

 

В следствие на повишаването на напрежението в Близкия изток и агресивната политика на сащ и израел срещу правителствата на Иран и Сирия,

НИЕ, представители на българското гражданско общество, заявяваме своята категорична позиция и изискваме от официалните представители на нашата държава България следните жизненоважни действия:

 

1. Незабавно да се прекратят договорите, с които се предоставят безвъзмездно военните бази на територията на България за ползване от сащ или други държави под формата на уж „съвместно” ползване. Да се отзове целият им персонал и да се забрани безусловно използването на българските войски, българската територия, акватория и въздушно пространство за водене на военни действия от други страни или за логистична подкрепа на такива!

 

2. Незабавно изтегляне на българския военен контингент от Афганистан. България няма военни мисии и не се гордее с участието си в чуждите завоевателни мисии!

 

3. Настояваме България незабавно да прекрати официално сегашното си морално и военно подпомагане на държавите-агресори сащ и израел в тяхната некоректна, агресивна, завоевателна политика и намеса във вътрешните работи на Сирия и Иран. Официално да обяви категоричната си позиция за решаване на проблемите в Близкия изток по мирен път и против всякаква агресивна икономическа и военна намеса на чужди държави в политиката на Сирия, Иран и която и да е друга държава, включително и на нашата, тъй като през последните 23 години суверенитета на България е сериозно нарушен в противоречие с конституционните права на всички граждани!

 

Да бъде!

 

 

ОСНОВАНИЕ

 

Българският народ е миролюбив и толерантен. Една от чертите на българите, която ни прави Велики е именно спазването през вековете на правилото „всеки роб, независимо от пол и религия, стъпил на българска земя, става свободен”! В древността сме съжителствали мирно с Иран и сме в традиционни приятелски отношения и до днес с Иран и Сирия. Именно този свободолюбив дух ни води и днес, но до някъде тази ни толерантност ни поставя в капана на последиците на това, че оставяме всяко правителство да си прави каквото си иска по команди от вън.

 

Ние смятаме, че около посещението на г-жа Хилъри Клинтън в България има много премълчани моменти, което буди тревога. От една страна е натрапчивата им и нежелана от нас намеса във въпроси от национално значение, като така наречените „проучване” за шистов газ. От друга страна е въпросът с бъдещото използване на България и българските ресурси в:

 

1.Завоевателната война, която сащ и израел водят спрямо Сирия и която представят пред света като гражданска война, но реално сащ плаща милиарди долари, за да поддържа платените международни терористи, които самите те вкарват в Сирия и за подкупване правителствата на цели държави.

 

2. Неоснователни нападки спрямо Иран и непрестанно търсене от вече десетилетия наред на повод за война срещу Иран. Навярно знаете, че израелският народ също категорично е против война с Иран и е крайно недоволен от тази несправедлива политика на израелското ционистко правителство, като настойчиво иска оставката на подбудителите на тази война - премиера на израел Бенямин Нетаняху и военния министър Ехуд Барак.

 

Въпреки че нашият премиер Бойко Борисов открито обяви при посещението на Х. Клинън, че България няма да подкрепя в никакъв случай насилието, това също не ни успокоява до край, защото възниква въпросът: „За кое насилие става въпрос?” За истинското насилие, което се извършва от вън спрямо тези държави, или за измисленото насилие, което се приписва на президента на Сирия – Асад, за да имат основание „великите сили” да водят нови и нови и нови завоевателни войни, скрити зад флага на „демокрацията” и „мира”? Или пък за вече изтъркалата се израелска фикс-идея за „опасното ядрено оръжие на Иран”, докато всъщност Иран от години изпраща хиляди и хиляди призиви за мир и толерантно съвместно съществуване на планетата, но това бива умело скривано от нашите медии. Добрата новина е, че светът прогледна вече за тези подли лъжи и не иска война. Светът уважава правото за достойно съществуване на Сирия и Иран!

 

Напълно неоснователно е България да позволи да бъде ползвана като трамплин за чужди агресивни и завоевателни интереси, което може и да доведе и до начало на Трета световна война. Ние настояваме спешно да се изпълнят исканията от тази петиция и изискваме от българското правителство да приеме като своя целенасочена външна политика възстановяването и поддържането на мирни приятелски отношения със Сирия и Иран.

 

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад в своята реч на пресконференцията на ООН (която беше бойкотирана от сащ, израел и някой от европейските им васални държави) призова съвсем чистосърдечно „да си стиснем ръцете, за да направим света по-добро място, пълно с любов, място лишено от бедност и омраза, преливащо от плодотворната благословия на всемогъщия Бог, с цел честно да се управлява човечеството” – ето ел. връзка към речта му: http://bgzemia.blog.bg/politika/2012/08/15/iran-prizova-zaedno-da-napravim-sveta-edno-po-dobro-miasto-p.988749

 

България е хилядолетна държава. Държава, преминала през тежките изпитания на времето, защото е следвала чистия си Дух. Нашите деди са се борили за да живеем ние в Свободна страна и е недопустимо да потъпкваме паметта им, включвайки се или подпомагайки действия, нарушаващи правата на други човешки същества. Всеки народ има право на достойно съществуване и без да му се пречи умишлено да разгръща потенциала си и да бъде полезен за всички останали. Това е новото, което идва в света и България има нужния потенциал да даде пример на всички останали, да постави началото на една нова политика, която не само на думи, но и реално ще постави основите на Световния МИР на планетата.

 

Българският народ стои в основата на днешната цивилизация и е водещ в духовната еволюция на планетата.

Ние вѣрваме, че изключително силният Български Дух, който е дал толкова много на цялото човечество, ще се прояви и сега!

Земята е за всички, да живеем в МИР!

 

 

Гражданска инициатива „България против война срещу Сирия и Иран”

 

България за мир!

 

 

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )