Петиция срещу повишаването на местни данъци и такси с над 90% за 3 години!

109627510_3079817202139664_9005435647483546506_o1.jpgСнимка: Никола Колев

Ние, гражданите на община Пазарджик сме категорично против поредното безрезултатно повишаване на местните данъци и такси вкл. такса ТБО (такса смет), увеличение на данък за МПС и предлагаме на общинските съветници в Общински съвет Пазарджик да гласуват "Против" предложението на кмета на общината за повишаване на местните данъци и такси, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Повишението ще се случи през следващите 3 години, като данъците ще поскъпват регулярно с 33% на година. От 3,7 промила на 4,9 промила през 2021 г.

Такса смет:

гр. София - Такса смет за жилищни имоти е 1,6 промила от данъчна оценка. https://sofia.obshtini.bg/doc/385434

гр. Пазарджик - Такса смет за жилищни имоти е 3,7 промила от данъчна оценка. https://pazardzhik.bg/bg/taksi/

Ще бъде предадена по време на общественото обсъждане, което ще се проведе на 24.11.2020г..

Чрез подписа ми упълномощавам Димитър Стоилов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.