Търсим истината за Деси!

До главен прокурор на Република България г-н С. Цацаров с искане да приеме адвокатите на Анжела Маринова - майката на Десислава Богомилова Севделинова и с молба да се разкрие истината по случая с изчезналата Десислава и виновните да бъдат наказани.

Десислава Богомилова Севделинова се издирва от 2002 година насам. Отвлечена, продадена, убита? Само едно лице може да ни каже.  Името му е Божидар Пеков. Той е видял Деси за последно и мълчи  11 години. Срещу него фактите са неуспорими. Той си сменя показанията неколкократно.  Историята не може да бъде разказана накратко!... Тя е болезнена, груба, зловеща...! Тя може да е Вашата История... Не я подминавайте! Деси е ученичка в СОУ "Цар Симеон Велики", гр. Видин. Скромна, мила, отзивчива и много усмихната. Много красиво момиче, отличничка.По нашенски казано "Капка"! С ефирно държание, различна. Истинска. Без злоба! Без завист! Живее с майка си, Анжела Методиева, която по онова време работи в Германия.Занимава се с пеене. За жалост Анжела трябва да е и майка, и баща... Баща ѝ загива в катастрофа, но двете се борят и се подкрепят... Заедно, каквото и да става! Защото са силни, защото такъв е живота!Идва края на учебната година. На 21 срещу 22 юли 2002 г. Деси трябва да замине за Нюрнберг. За да прекара лятото с майка си, която много ѝ липсва. За да я прегърне и целуне...Пътуването се отлагало няколко пъти. Отлагал го шофьора на автобуса. За да не пътува сама, с нея щял да тръгне и братовчед ѝ. Така майка ѝ била по-спокойна. Предишния ден отишла при баба си и дядо си в с. Сланотрън, откъдето взела златните бижута на майка си, за да й ги занесе. Вечерта преди заминаването излязла да се види с приятеля си Божидар и оттогава следите й се губят. А той, естествено нищо не знаел... Той бил света вода ненапита. Е, не съвсем! Имал друга "официална" приятелка, която също носела името Десислава.На официалната си изгора дължал пари, но същата вечер трябвало да ги върне, а нямал.Обещал, че ще ѝ ги върне скоро! В нощта на изчезването си, Деси е била с Божидар. Разбира се от факта, че са били в обсег на една и съща клетка на Мобилния оператор, т.е в радиус километър един от друг (максимум)! Оттук насетне следи няма... А странно как Божидар Пеков връща парите на официалното си гадже. След изчезването на Деси! За жалост Деси е позвънила неколкократно на Иво, но той нямал батерия на мобилния...На другата сутрин, при огледа в апартамента на третия етаж в бл.19 на жк Крум Бъчваров, където живеела Деси, е установено, че не е влизано с взлом. От жилището липсвали единствено телефона на Деси и сакът с багажа на Иво, който бил приготвен за пътуването, а нейния сак с дрехи е бил в апартамента. Е, опитал се е да инсценира сюжет, в който Деси сама си е тръгнала... Жертвата отново виновна?! После защо Полицията винаги клони към версията "Бягство от вкъщи"!!! Имало две чаши на масата... Разпилени гримове на дивана.Но в паниката, съседката измила чашите.Иво тръгва да търси братовчедка си къде ли не! Когато една позната му казва, че е възможно приятеля ѝ Божидар да знае нещо, тръгват към дома му. На вратата ги посреща Мира Пекова, майката на въпросния Дари Усмивката. Високомерно заявява, че сина ѝ е на кафе. Иво Методиев решава, че няма време за губене и Деси трябва да бъде обявена за Общодържавно Издирване, като за целта тръгва към местното РПУ. Изключително странен е факта, че Божидар след 10 минути също е в Полицейското Управление. Запознават се с Иво, като Пеков заявява, че Деси вече не му е гадже и то от повече от 10 дни?! Колко странно. Бихме казали, че има амнезия! Следите обаче са налице. След молбата на Иво в РПУ–Видин,при събиране на факти и показания,се оказва, че имаме главен заподозрян! Доказателства, че ден преди Деси да изчезне, Пеков е планирал да продаде телефона ѝ. Отишъл в заложна къща и казал на служителя, че в Понеделник ще му донесе нокия 8210 - точно модела, който има десетокласничката. После отишъл и обяснил, че ще остави този телефон за себе си и залага друг. Служителят дал показания, разпознати са и златните бижута! Преди да ги продаде в Заложната къща,Пеков контролно минал през Бижутерския магазин на същата улица. Искал да разбере колко може да струва златото, защото му предлагали да го купи, а той го искал за приятелката си! Коя от двете е имал впредвид, не се знае! За щастие Бижутерския магазин е бил собственост на полицай от РДВР-гр.Видин, който по-късно разбира историята и си спомня случката в магазина!По време на разпита Пеков бил много объркан и поддържал различни версии.Първоначално твърдял,че продадените от него в Заложната къща накити са на майка му, а джиесемът е негов. После пък измислил версията, че Деси му ги дала да ги продаде, защото й трябвали пари.Лъжи...отново!Въпреки тези доказателства младежът бил арестуван само за няколко часа...И тук идва ролята на скъпата му майка! Майка му, Мира Пекова е адвокат, бивш служител на Съда във Видин. Малък град, всички се знаем. Оставаме на Вас да прецените има ли връзка това, че преди да изтече времето за задържане на Божидар Пеков, в местното РПУ нахлуват две съдебни лица със заповед да отведат Пеков от залата за разпити. А по думи на полицейски служители, той тъкмо се бил пречупил. Версиите се сменят неколкократно. От "Скарахме се преди 10 дни и не съм я виждал", до "Чухме се към 02:00 ч., тя си беше добре" ! Малък е бил, майка му не му е давала уроци по "Право"! Двете дами, които отвеждат Божидар дори не искат да чуят, че става въпрос за изчезнало дете!!! ...Божидар е освободен, месеци по-късно се укрива в Испания и нещата утихват. Майката на Деси е помолена от властите да не дава информация на медиите, за да предпази Деси. От какво ли? Гонела е репортерите от апартамента си, само и само да е по-безопасно за детето ѝ. През 2007 делото е приключено, като Божидар Пеков е призован само за свидетел!!!И така е изгодно.Само за някои хора, обаче. Града забравя историята и само част от него си спомнят. 11 години обаче Надеждата не умира. Майката на Деси с последни сили възобнови делото. Чука от врата на врата...Сегашното правителство обещава развитие. Виновника е задържан на 14 март 2011г. и изкарва в ареста близо месец. В момента Пеков е с мярка "Подписка", след като след наложената му мярка задържане под стража, въпросния е решил, че има непреодолим проблем със зъбите и срещу 500 лв. е вкъщи под Домашен арест. Но това не стига и сега Божидар се разхожда свободно из улиците на Видин, ходейки да го виждат в местното РПУ, за да дава автографи. Миличкия е на Подписка. Гарантирал, че няма да напуска страната. 10 години са му малко! Сега какво? Да чакаме, да търпим? Да се примирим? Не!!! Искаме да покажем на хората кой е Божидар Пеков и редом с него да видите как работи съдебната система тогава, когато някой престъпник има за майка съдия от местния съд.Господ да ни е на помощ, ако не си оправим законите и държавата и позволим на всеки, чиито родители заемат такива постове да си правят каквото искат с децата ни! Искаме истината за Деси! ПОМОГНЕТЕ!