ПРОТИВ строеж на частна спортна зала в училищния двор на 68 СОУ

Това е подписка на група граждани, жители на квартал "Дружба", които са любители на спорта, откритите пространства и свободния, безплатен спорт и отдих за нас и нашите деца! С тази подписка се противопоставяме на инвестиционното намерение за строеж на многофункционална зала в училищния двор на 68-мо СОУ  "Акад. Никола Обрешков" на група инвеститори, начело с Давид Давидов - основател и собственик на „3 ДИ Р.Е. Мениджмънт“, компания ангажирана с консултантска дейност и инвестиции в недвижими имоти и Представител (лице на проекта) - волейболистът Владимир Николов.

Ние сме ЗА построяване на такава спортна зала в района, зала от която кварталът опредено се нуждае и ще е от полза за всички, НО СМЕ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ТАКАВА ЗАЛА ДА СЕ СТРОИ В УЧИЛИЩЕН ДВОР! Това е училищен двор и в него НЕ ТРЯБВА да се строи под никакъв предтекст!  Дворът, напротив, може да се облагороди при желание и инвестиции на Столична община, защо не и дарения на граждани. Това вече се случи в няколко училищни двора в столицата, в паркове, градинки и т.н. Изграждат се детски площадки, „Street Fitness” уреди с лостове, успоредки, халки и т.н. Защо да не се ремонтира дворът с пари от бюджета, дарения на граждани и бизнес??? Защо да се взима половината училищен двор (виж картинката долу, а не 10 % както писаха и казаха по БТВ), за да се строи частна зала, макар и по Закона за публично-частно партньорство, която евентуално да стане общинска след 35 години. Зала, за която се заплаща по 50 лв. на час, с такси и почти никакви намаления за децата, учащи в Училището!

Поради липсата на парк в района, това е единственото слънчево, открито и безплатно място за спорт на деца и възрастни! Място за разходки и отмора, където родители учат децата си да карат колела и кънки, да правят първите си стъпки във волейбола, баскетбола, футбола и т.н.! Идеята да се строи зала е страхотна и районът има нужда от такава зала, но НЕ и в двор на училище, детска градина или задблоково пространство, а на друго място, друг пустеещ парцел (общински или частен). Такива парцели има в изобилие в район "Искър", пък и в цяла София като цяло! Знаем лично от Владимир Николов, че има предложена алтернатива за реализация на проекта на друг общински пустеещ парцел, намиращ се в квартал Люлин с размер от 16 декара.

МОЛИМ ВИ ДА ПОДКРЕПИТЕ НАШАТА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА И ЗАЕДНО ДА СПРЕМ ПОРЕДНОТО ЗАСТРОЯВАНЕ, ТОЗИ ПЪТ НАПРАВО В ЕДНО ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ!!!

БЛАГОДАРИМ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!


Граждани на ж.к. "Дружба"    Свържете се с автора на петицията